Αιγάλεω: Ημερίδα ευρωπαϊκού προγράμματος Q-SER για μετανάστες και πρόσφυγες

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Ο Δήμος Αιγάλεω, υλοποιώντας το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Erasmus+,  διοργάνωσε την ενημερωτική ημερίδα «Qualitive services at local level for emigrants and refugees (Q-SER)» την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 στο δημαρχείο. Το πρόγραμμα Q-SER επικεντρώνεται στη διαπολιτισμική εκπαίδευση 200 δημοτικών υπαλλήλων σε διάφορους τομείς, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις, να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις γύρω από τη μετανάστευση και να εξυπηρετήσουν εξίσου και αποτελεσματικά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ο δρ. Δημήτρης Τζεμπελίκος παρουσίασε το καινοτόμο και αποτελεσματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ως υπεύθυνος για την υλοποίηση του, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης, της εφαρμογής μοντέλων, προτάσεις λύσεων για τη μετανάστευση, την εφαρμογή του Friendship Project, τις καλές πρακτικές, το πρόγραμμα ERMES καθώς και για τη διεθνή προστασία από την ελληνική υπηρεσία Ασύλου.

Την έναρξη εργασιών της ημερίδας χαιρέτησε ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης για την χώρα αλλά και ειδικά στην περιοχή της δυτικής Αθήνας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλίας Μάνδρος, τόνισε την ανάγκη επιμόρφωσης των δημοτικών υπαλλήλων και την ετοιμότητα που πρέπει να βρίσκονται οι αρχές.

Μοιραστείτε το:
Tagged