Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τα σκουπίδια

Αττική Περιφέρειες
Μοιραστείτε το:

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ Καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για να σταματήσουμε να «τρώμε τη ρύπανση».

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Φεβρουαρίου 2020, 15:00 αμφιθέατρο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός, σταθμός μετρό «Εθνική Άμυνα)

Τα απόβλητα στην αυλή σας –  Να μην τα πετάτε στο γείτονα

Τέλος στη λογική  που βολεύει «Οι φτωχοί ας φάνε τη ρύπανση»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ / Naturefriends Greece με βάση τις αρχικές θέσεις του για τη διαχείριση και τη μείωση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) που δημοσιεύτηκαν το 2013 και που επικαιροποιήθηκαν2.3,4 τα επόμενα χρόνια, ασκώντας κριτική και υποβάλλοντας δημόσιες προτάσεις στις Περιφερειακές Διοικήσεις του κ.Σγουρού, της κας Δούρου και πρόσφατα του κ.Πατούλη,

Καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ για να σταματήσουμε να «τρώμε τη ρύπανση».

  • Τα απόβλητα στην αυλή σας – Να μην τα πετάτε στο γείτονα
  • Τέλος στη λογική που βολεύει «Οι φτωχοί ας φάνε τη ρύπανση»
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

“Οι φτωχοί ας φάνε τη ρύπανση”

Στο βιβλίο του Τζων Μπελαμι Φόστερ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌΣ5 υπάρχει μια αναφορά για τη μεταφορά τοξικών αποβλήτων σε χώρες του τρίτου κόσμου “Οι φτωχοί θα φάνε τη ρύπανση”.

“Στο 5ο κεφάλαιο ο Φόστερ παρουσιάζει το υπόμνημα του Lawrence Summers (διευθύνων οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας) το οποίο διέρρευσε στο περιοδικό Economist και δημοσιεύτηκε το 1992 με τον τίτλο «ΑΣ ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ».

Στο υπόμνημα αυτό ο Summers προτείνει την «μετανάστευση των ρυπογόνων βιομηχανιών προς τις υποανάπτυκτες χώρες…. και την απόρριψη των τοξικών αποβλήτων στη χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς» (σελ.125 – 128)”.

Στις περιοχές του Θριασίου – Ελευσίνας και γενικότερα της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας την αναφορά του Φόστερ την ερμηνεύουμε “Στα Δυτικά θα φάνε τη ρύπανση”. Φυσικά και αρνούμαστε να τη “φάμε” και για αυτό το λόγο αναπτύσσουμε δράσεις, να κλείσει με χρονοδιάγραμμα ο ΧΥΤΑ Φυλής, να μειωθούν τα απόβλητα, να επικαιροποιηθούν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων και ο καθένας να αναλάβει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που του αναλογεί.

Μοιραστείτε το:
Tagged