Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου κοντά στους Πακιστανούς εργάτες

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλλει και καταδικάζει τις συνεχιζόμενες θρασύδειλες ρατσιστικές επιθέσεις που εξαπολύουν τις τελευταίες μέρες ολιγομελής φασιστικές συμμορίες ενάντια σε μετανάστες που κατοικούν στην πόλη μας. Πριν λίγες μέρες, επιτέθηκαν για πολλοστή φορά σε σπίτι Πακιστανών εργατών, δυο στενά κάτω από τον Άγιο Αντώνιο, μέσα στο σκοτάδι, με τούβλα και πέτρες φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Σιδέρης και Χρήστος Μαργανέλης, επισκέφτηκαν το σπίτι των εργατών και δήλωσαν από την πρώτη στιγμή τη συμπαράσταση τους.

Αποδεικνύεται ότι η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής να αθωωθούν οι νεοναζί – δολοφόνοι δίνει αέρα σε κάθε φασιστοειδές ώστε να ξανασηκώσει το δολοφονικό του χέρι ενάντια σε Έλληνες και μετανάστες εργάτες.

Το ρατσιστικό μίσος, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιεί το σύστημα για να μεγαλώνει η εκμετάλλευση των αφεντικών σε όλους τους εργαζόμενους, για να φουντώνουν οι φωτιές των ιμπεριαλιστικών πολέμων (στους οποίους εμπλέκεται ενεργά η αστική τάξη της χώρας μας μέσω του ΝΑΤΟ) οι οποίοι γεννάνε ξεριζωμένους και πρόσφυγες..

Δεν θα τους περάσει!

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του Περιστερίου έχουν τις ρίζες τους στην προσφυγιά και στην εσωτερική μετανάστευση. Σε εκείνους που γνώρισαν τη στυγνή εκμετάλλευση στις στοές του λιγνιτωρυχείου και στις φάμπρικες του Λαναρά, σε εκείνους που αντιμετώπισαν την απαξίωση ζώντας σε παράγκες για δεκαετίες ακούγοντας το χαρακτηρισμό «Τουρκόσποροι». Το πραγματικό Περιστέρι δεν είναι οι ρουφιάνοι, οι ρατσιστές και οι φασίστες. Είναι οι εργαζόμενοι και οι μετανάστες που ζουν χρόνια μαζί, αυτοί και τα παιδιά τους.

Ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών εργατών μπορεί και θα τσακίσει τους φασίστες και το φασισμό σε κάθε γειτονιά!

——————

ΥΓ: Η λαλίστατη διοίκηση Παχατουρίδη για άλλη μια φορά δεν έχει βγάλει άχνα για τις επιθέσεις στους μετανάστες που ζουν στις γειτονιές μας. Είναι γνωστά άλλωστε τα πάρε-δώσε που έχει με το συφερτό των φασιστών τους οποίους είχε υποψήφιους παλαιότερα. Τελικά μήπως το Περιστέρι δεν μας ενώνει όλους, κ Παχατουρίδη; 

Μοιραστείτε το:
Tagged