Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οργή για όσα έγιναν, ακούστηκαν αλλά και δεν ειπώθηκαν στην εκδήλωση του ΟΔΗΠΟΡΙΚΟΥ

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Για κάποιες γελοιότητες που ακούστηκαν, και κάποιες αλήθειες που δεν ακούστηκαν,  στην κοπή της πίτας του Κέντρου Πρόληψης “Οδοιπορικό”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου παραβρέθηκε στις 7 Φλεβάρη στην κοπή της πίτας του Κέντρου Πρόληψης “Οδοιπορικό” και του ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου. Σκοπός της παρουσίας μας ήταν να τιμήσουμε τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές και να στηρίξουμε τον αγώνα για πλήρη στελέχωση και χρηματοδότηση καθώς και την ένταξη τους σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας.

Για αυτό το λόγο ο εκπρόσωπος της παράταξης μας παρέμεινε έως το τέλος της εκδήλωσης και παρακολούθησε τις πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις του επιστημονικού προσωπικού σχετικά με ζητήματα πρόληψης.

ΤΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ

Προηγουμένως έγιναν τα εξής τραγελαφικά που χαρακτηρίζουν την πολιτική και το ήθος κυβέρνησης- περιφερειακής και δημοτικής αρχής:

αποχώρησαν μαζικά οι δεκάδες παράγοντες της διοίκησης του δήμου και της περιφέρειας (Πατούλης, Παχατουρίδης, αντιδήμαρχοι, αντιπερεφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι “επίσημοι”) αμέσως μόλις τελείωσαν οι φωτογραφήσεις

αυτοί οι κύριοι έκαναν καμιά 20αριά ομιλίες, άκομψες, αυτοαναφορικές με εκφράσεις αλληλοθαυμασμού, αναλόγου αισθητικής και αυτές. Κάτι σα να λέμε: “σας ευχαριστούμε”- “όχι εμείς σας ευχαριστούμε”, “μα όχι εμείς σας ξαναευχαριστούμε” και “μπράβο μας”. Τέτοιες γελοιότητες είναι συχνές αυτή την περίοδο από την παράταξη της Διοίκησης που οργανώνει επισκέψεις-αστραπή σε όποιον φορέα κόβη την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Καθώς στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν δόθηκε η δυνατότητα να ευχηθεί στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους καθώς και να θίξει ορισμένες πλευρές του αφορούν το κρίσιμο ζήτημα των ναρκωτικών στη νεολαία θεωρούμε χρήσιμο να επαναλάβουμε ορισμένες θέσεις που ηθελημένα ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ να ακουστούν.

ΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ

Δεν ακούστηκε λέξη για το Αττικό νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Περιστερίου και η ανάγκη άμεσης στήριξης των υπηρεσιών τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση, αντιμετώπιση του αίσχους των ράντζων στους διαδρόμους κλπ. Αντιθέτως διαφημίστηκαν παίρνοντας μάλιστα και το λόγο οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών μονάδων υγείας στη περιοχή (Κλινική “Ταξιάρχης” και Ιατρικό Αθηνών) όπως και οι φροντιστηριάρχες της περιοχής.

Δεν ειπώθηκε λέξη για τη νομιμοποίηση της κάνναβης και τη διαφήμιση της καθώς και για τον επικίνδυνο διαχωρισμό ανάμεσα σε “σκληρά” και “μαλακά”, λες και υπάρχουν “σκληρές και μαλακές” αιτίες που στρέφουν έναν νέο άνθρωπο στη χρήση και την εξάρτηση.

Δεν ειπώθηκε τίποτα για το επικίνδυνο «πείραμα» των χώρων εποπτευόμενης χρήσης που είναι στην πραγματικότητα χώροι εποπτευόμενου θανάτου με τη χρήση υποκατάστατων και την ουσιαστική αποδοχή της λογικής ότι τα ναρκωτικά πρέπει να είναι μέρος της περιβόητης «κανονικότητας» .

Στις ελάχιστες αναφορές για τις πολιτικές αντιμετώπισης των ναρκωτικών και τα θέματα υγείας υπογραμμίστηκε η ευθυγράμμιση με τις επιλογές της κυβέρνησης.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Εμείς στηρίζουμε την ενίσχυση της “στεγνής θεραπείας” κυρίως γι’ αυτό που στοχεύει ως θεραπευτική φιλοσοφία, την αλλαγή του ανθρώπου. Με αυτή την αφετηρία στηρίζουμε τόσα χρόνια την ίδια τη φιλοσοφία που πρεσβεύει το ΚΕΘΕΑ, το “18 ΑΝΩ”, το “ΑΡΓΩ” στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, η μονάδα “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, αλλά και τα στεγνά προγράμματα που λειτουργεί ο ΟΚΑΝΑ. Η χειραγώγηση αυτών των μονάδων (με την προσπάθεια ο διορισμός του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ να γίνεται από την κυβέρνηση μας) βρίσκει αντίθετους. Είναι άμεση παρέμβαση στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του, με στόχο να ασκεί την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, όπως έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με τον ΟΚΑΝΑ.

  • Διεκδικούμε μονάδες σωματικής απεξάρτησης ενταγμένες στο δημόσιο σύστημα Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας.
  • Διεκδικούμε θεραπευτικά προγράμματα στελεχωμένα με μόνιμο και επαρκές προσωπικό.
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτών στην πρόληψη και την απεξάρτηση.
  • Όλοι όσοι έχουν ανάγκη για απεξάρτηση θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα δωρεάν θεραπευτικής φροντίδας.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για το λαό. Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Αττικόν και των ΚΥ Περιστερίου

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged