Συνελήφθησαν δύο (2) Βούλγαροι για αρπαγές, ληστείες και βιασμούς κατ’ εξακολούθηση σε βάρος εκδιδομένων γυναικών

Γεγονότα

Χαρακτηριστικό της εγκληματικής τους δράσης ήταν η ιδιαίτερη σκληρότητα και βαναυσότητα σε βάρος των θυμάτων τους

Δυο επικίνδυνοι αλλοδαποί κακοποιοί, που εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις αρπαγής, ληστείας και βιασμού αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών, συνελήφθησαν χθες (Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020), από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα το τελευταίο 15νθήμερο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου οι δράστες, αφού προηγουμένως παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κ.λπ.), έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.

Με τη μετάβαση των γυναικών στους χώρους αυτούς, οι δράστες τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας «σκληρή» σωματική βία και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών είναι ότι σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της γυναίκας.

Ακολούθως προχωρούσαν σε αλλεπάλληλους βιασμούς των θυμάτων τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές μετέβαιναν στα δωμάτια για να αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με οικεία πρόσωπα των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους, λαμβάνοντας σε μία περίπτωση 1.000 ευρώ.

Μετά την εγκληματική τους δράση εγκατέλειπαν τα θύματά τους αβοήθητα και δεσμευμένα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο ένας έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ανατριχιαστική η μαρτυρία θύματος των κακοποιών που βίαζαν και βασάνιζαν ιερόδουλες

Σοκάρουν τα όσα αποκάλυψε θύμα των δύο αλλοδαπών και η μαρτυρία του ενός που με κυνικό τρόπο περιγράφει τις αποτρόπαιες και βάναυσες πράξεις του. Οι δύο Βούλγαροι εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις αρπαγής, ληστείας και βιασμού αλλοδαπών εκδιδομένων γυναικών, τις οποίες παγίδευσαν και βασάνισαν με απίστευτη αγριότητα, για να ικανοποιήσουν τα κτηνώδη ένστικτα τους και να τους πάρουν λίγα χρήματα και τιμαλφή.

Οι κακοποιοί συνελήφθησαν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για βιασμούς, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, ληστείες και αντίσταση, καθώς κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σθεναρά στους αστυνομικούς.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γυναικών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN.gr, οι δράστες έδεναν τα θύματά τους και να τα κρατούσαν ομήρους, ώστε να πηγαίνουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων που διέμεναν για να τους κλέψουν όσα χρήματα είχαν εκεί.

«….Στις 6 ώρα της ίδιας ημέρας πήγα στην πολυκατοικία που είχαμε κανονίσει το ραντεβού και μόλις πλησίασα στην κεντρική πόρτα άκουσα έναν ήχο. Αφού έσπρωξα την πόρτα μπήκα στο εσωτερικό της, ανέβηκα στον τρίτο όροφο και, μόλις βγήκα από το ασανσέρ, άνοιξε η πόρτα ενός διαμερίσματος και τότε ένας άνδρας μου έγνεψε με το χέρι του να πάω προς αυτόν. Όταν μπήκα στο διαμέρισμα φοβήθηκα διότι τα παντζούρια ήταν όλα κατεβασμένα και υπήρχε ακαταστασία στο χώρο, το διαμέρισμα ήταν σαν εγκαταλελειμμένο. Αφού μπήκα στο δωμάτιο του διαμερίσματος ο άντρας άρχισε να τραβάει το κινητό από το χέρι μου για να το πάρει, έβγαλε από την τσέπη του ένα κατσαβίδι και αμέσως κατάλαβα ότι η ζωή μου κινδυνεύει. Με έπιασε από τα μαλλιά και άρχισε να με χτυπά… Είχε ένα σφυρί και άρχισε να με χτυπά στους γοφούς, στα χέρια και τα πόδια».

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας που περιγράφει λεπτομερώς τα όσα βίωσε στα χέρια των δύο αλλοδαπών κακοποιών.

«…Με έδεσε με μονωτική ταινία και με άφησε στο δωμάτιο. Έμεινα αρκετή ώρα μόνη μου εκεί. Μετά από λίγο κατάλαβα ότι έλειπε η τσάντα μου. Όταν ήρθε ο άνδρας και πάλι στο δωμάτιο μου έδωσε τα προσωπικά μου αντικείμενα μου έλυσε τα χέρια και μου είπε να φύγω. Κατέβηκα στο δρόμο πήρα ένα ταξί και πήγα στο ξενοδοχείο. Εκεί διαπίστωσα ότι οι δράστες είχαν πάρει μία από τις δύο συσκευές κινητών μου τηλεφώνων, ενώ μου έκλεψαν και από το χρηματοκιβώτιο του δωματίου μου 2.600 ευρώ και λίγο αργότερα διαπίστωσα ότι είχαν πάει με την κάρτα μου σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας και σήκωσαν όσα χρήματα είχα στο λογαριασμό μου».

Όπως αναφέρει το CNN.gr, οι δραματικές στιγμές που πέρασαν οι γυναίκες στα χέρια των αλλοδαπών επιβεβαιώνονται με κυνικό τρόπο και από τον έναν από τους δύο Βούλγαρους.

«…Όσο είχα την κοπέλα ακινητοποιημένη στο δωμάτιο έστειλα το φίλο μου να νοικιάσει ένα δωμάτιο, εκεί που έμενε η κοπέλα. Έπειτα πήγα εγώ στο δωμάτιο αυτό για να κλέψω και είχα την δικαιολογία ότι πήγαινα στο δωμάτιο του φίλου μου με την κάρτα εισόδου της κοπέλας πήγα στο δωμάτιο της και άνοιξα την βαλίτσα της. Είδα όμως ότι είχε εκεί τις κάρτες της, αλλά δεν είχα τους κωδικούς της. Γύρισα πίσω στο διαμέρισμα που είχα ακινητοποιημένη τη γυναίκα και της ζήτησα να μου δώσει τους κωδικούς για τις κάρτες της. Έπειτα πήγαμε μαζί με το φίλο μου και βγάλαμε λεφτά από δύο κάρτες ανάληψης, συνολικά 1.300 ευρώ, και γυρίσαμε πάλι στο σπίτι. Τα λεφτά τα μοιραστήκαμε στη μέση…»

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι δράστες παραβίαζαν χώρους που δεν χρησιμοποιούνταν (πρώην επαγγελματικούς χώρους, γραφεία κλπ) και στη συνέχεια έκλειναν ραντεβού στις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανιζόμενοι ως πελάτες.

Όταν όμως οι γυναίκες πήγαιναν στο ραντεβού, οι δράστες τις ακινητοποιούσαν και τις χτυπούσαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα, χρησιμοποιώντας σκληρή σωματική βία και διάφορα αντικείμενα (λοστούς, μαχαίρια, κατσαβίδια), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και στις τρεις γυναίκες σοβαρές σωματικές βλάβες.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας των δραστών είναι ότι σε μία περίπτωση προκάλεσαν κάταγμα στην κρανιοεγκεφαλική χώρα, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα αριστερού χεριού, καθώς και εκδορές και μώλωπες σε όλο το σώμα της γυναίκας.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες βίαζαν αλλεπάλληλα τα θύματά τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, που έφεραν μαζί τους, μεταξύ των οποίων και τις κάρτες των δωματίων στα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Με τις κάρτες αυτές άνοιγαν τα δωμάτια για να αφαιρέσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση αφαίρεσαν πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε ανάληψη 4.300 ευρώ από μηχάνημα ΑΤΜ, αφού εξανάγκασαν βίαια την παθούσα να τους αποκαλύψει τους κωδικούς.

Ακόμα οι δράστες επικοινωνούσαν με συγγενείς των θυμάτων τους, απαιτώντας χρήματα για την απελευθέρωσή τους και σε μία περίπτωση απέσπασαν 1.000 ευρώ.

Μετά την άγρια κακοποίηση και τη ληστεία, τις εγκατέλειπαν αβοήθητες και δεμένες, στους χώρους που τις είχαν παρασύρει.

Περίοικοι που άκουσαν τις απελπισμένες φωνές των γυναικών, ειδοποίησαν την αστυνομία και έτσι απελευθερώθηκαν και ξεκίνησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη των δραστών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει επανειλημμένα τις αρχές για διάφορα αδικήματα. Ο ένας ο οποίος έχει νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για κλοπές, ενώ ο άλλος έχει συλληφθεί για διακίνηση μεταναστών και για ναρκωτικά και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Πηγή: lawandorder.gr

Tagged