Κοροναϊός: Aυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα – Δεν επαρκεί το νέο νοσοκομείο

Οικονομικά

Στους 563 αυξήθηκαν οι νεκροί σε όλη την Κίνα από τον νέο κοροναϊό και σε 28.018 τα κρούσματα. Εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρή έλλειψη κλινών, εξοπλισμού και υλικού για τους χιλιάδες ασθενείς, παρά την ανέγερση σε χρόνο-ρεκόρ νοσοκομείου στη Χουμπέι. Ξεπερασμένο θεωρείται και το πολυδιαφημισμένο νέο νοσοκομείο στην Ουχάν καθώς δεν επαρκεί για τα χιλιάδες νέα κρούσματα που εμφανίζονται καθημερινά.

Αλλοι 73 άνθρωποι στην ηπειρωτική Κίνα πέθαναν χθες Τετάρτη εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό σε 563 θανάτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας σήμερα Πέμπτη.

«Σοβαρή» έλλειψη κλινών

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, καταγράφηκαν ακόμη 3.694 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 28.018.

Από αυτόν τον απολογισμό, οι εβδομήντα θάνατοι και τα 2.987 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV. Οι υπόλοιποι τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στην πόλη Τιαντζίν, στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ και στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζού.

το πολυδιαφημισμένο νέο νοσοκομείο στην Ουχάν

Η επιδημία, που έχει γίνει αιτία για την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης σχεδόν σε όλον τον κόσμο, ξέσπασε τον Δεκέμβριο, όταν εμφανίστηκε ο ιός σε αγορά τροφίμων της πόλης Ουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.

Ο Χου Λισάν, τοπικός αξιωματούχος, προειδοποίησε χθες ότι παρά την ανέγερση νέου νοσοκομείου σε χρόνο-ρεκόρ στη Χουμπέι και τη μετατροπή δημοσίων κτιρίων σε κέντρα νοσηλείας, εξακολουθεί να υπάρχει «σοβαρή» έλλειψη κλινών για τους χιλιάδες ασθενείς.

Λείπουν «εξοπλισμός και υλικό»

Λείπουν επίσης «εξοπλισμός και υλικό», πρόσθεσε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, και συμπλήρωσε πως οι τοπικές αρχές πιθανόν θα μετατρέψουν σχολεία και νοσοκομεία σε κέντρα υγείας.

Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, χθες, τονίστηκε ότι αποτελεί προτεραιότητα να προσφερθούν στη Χουμπέι και την Ουχάν επαρκείς προμήθειες και να σταλεί ικανός αριθμός στελεχών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας, 14.314 υποβάλλονταν ακόμη σε θεραπεία, χθες, και 2.328 ασθενείς βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση.

Η επιδημία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω από είκοσι χώρες έχουν καταγράψει κρούσματα του 2019-nCoV, για τον οποίο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Tagged