Ολυμπιακός ΚΑΕ: Λάθος της Euroleague που πρέπει να διορθωθεί άμεσα – Δεν υπάρχει ανεξόφλητος καλαθοσφαιριστής

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

O Ολυμπιακός ζητά άμεση άρση της τιμωρίας από την Euroleague

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε μέσω επίσημης επιστολής προς τη EuroLeague την άμεση άρση του Ban, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα της ομάδας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αντέδρασαν άμεσα και με επίσημη ανακοίνωση στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών από την Euroleague, ζητώντας την την άρση της τιμωρίας, αφού, όπως τονίζεται, δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα από την πλευρά του συλλόγου.

Η επιστολή ανέφερε αναλυτικά:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έστειλε επιστολή στην Euroleague ζητώντας την άμεση άρση του Ban αφού δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα της ομάδας και ζητά να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της Euroleague για να μη δημιουργούνται τέτοια θέματα».

«Νωρίτερα»

Προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών από την Ευρωλίγκα

Η Euroleague ανακοίνωσε πως επέβαλε προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών στον Ολυμπιακό, λόγω μη συμμόρφωσης των «ερυθρόλευκων» με τους κανονισμούς της. Ελέγχεται και ο Παναθηναϊκός.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η ευρωπαϊκή λίγκα προχώρησε στην επιβολή προσωρινής απαγόρευσης μεταγραφών στον Ολυμπιακό, λόγω καθυστερημένων οφειλών των «ερυθρόλευκων» προς τους παίκτες τους.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ανοίξει πριν μερικούς μήνες, όταν η Ένωση Παικτών της Euroleague κατήγγειλε την ομάδα του Πειραιά, βασιζόμενη στη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, με την διοργανώτρια αρχή στο μεταξύ διάστημα να εξετάζει την υπόθεση.

Έπειτα από τη διεξαγωγή της σχετικής έρευνας αποφασίστηκε η τιμωρία των «ερυθρόλευκων» με προσωρινή απαγόρευση μεταγραφών μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για την υπόθεση από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή.

Μάλιστα, η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται να καθυστερήσει για ακόμα 30 ημέρες και μέχρι τότε στον Πειραιά δεν θα έχουν την δυνατότητα να υπογράψουν παίκτες και προπονητές. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» της Euroleague βρίσκεται και η ομάδα του Παναθηναϊκού, η οποία ελέγχεται για παράβαση των κανονισμών της λίγκας από τον Απρίλιο του 2019.

Η ανακοίνωση της Euroleague:

«Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης παραπέμπει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή (Financial Panel) για περαιτέρω παρακολούθηση της κατάστασης συμμόρφωσης του συλλόγου με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία άνοιξε με βάση τη φερόμενη παράβαση ληξιπρόθεσμων οικονομικών υποχρεώσεων, παραλείποντας να δώσει πληροφορίες και μη εκπλήρωσης των συμφωνηθέντων Σχεδίων Συμμόρφωσης (Compliance Plans), σύμφωνα με τα Άρθρα 32α, δ και ε του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague. Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αναμένεται σε διάστημα 30 ημερών, όταν και ολοκληρωθεί όλη η ανταλλαγή εγγράφων.

Από την Οικονομική Επιτροπή έχει επιβληθεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο απαγορεύει στον Ολυμπιακό να αποκτήσει νέους παίκτες ή προπονητές, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης έλαβε τις εξωτερικά ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο όμιλος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τους Κανονισμούς του FSFPR, η έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 θα συνεχιστεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων».

Πηγή: to10.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged