Δήμος Αιγάλεω: Ενημέρωση για την εποχική γρίπη

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Καθώς διαχρονικά η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αυξάνεται αυτή την εποχή, ενώ κορυφώνεται τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ο δήμος Αιγάλεω υπενθυμίζει σε όλους να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, γνωρίζοντας τα συμπτώματά της. Η ενημέρωση και η επαγρύπνιση είναι πολύ σημαντική για να αντιμετωπιστεί η πιθανή έξαρση της γρίπης αυτή την εποχή, ακολουθώντας τις οδηγίες ατομικής υγιεινής, καθαρισμού και απολύμανσης.

Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας. Θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης, ενώ οι εκπαιδευτικές μονάδες της πόλης έχουν κληθεί από τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόζουν τις οδηγίες, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης.

Κατόπιν επικοινωνίας επίσης με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αιγάλεω έλαβαν όλα τα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας, προκειμένου να συμβάλουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού της γρίπης.

Μοιραστείτε το:
Tagged