Εντυπωσιακός ο Σπανούλης οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 80-70 επί της Μπασκόνια

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν των Βάσκων στο ΣΕΦ με 80-70 και επέστρεψαν στις νίκες στην Ευρωλίγκα. Αποκάλυψη ο Έλις που έκανε τα πάντα στο παρκέ, ηγέτης ο Ρούμπιτ, εξαιρετικός ο Σπανούλης. Ανησυχία για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που γύρισε τον αστράγαλό του

Μπορεί να επισκίασε την εμφάνισή του ο τραυματισμός του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (βαρύ διάστρεμμα), όμως ο Ολυμπιακός που παρακολουθήσαμε απέναντι στην Μπασκόνια για την 22η αγωνιστική, προσέφερε αισιοδοξία για το μέλλον.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 80-70 των Βάσκων, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Οκτάβιους Έλις με 11 πόντους, εφτά ριμπάουντ και περίσσια ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που έπρεπε στο πρώτο μισό του ματς. Το κοουτσάρισμα του Μπαρτζώκα; Διαφορετικό σίγουρα, με τον Έλληνα τεχνικό να δίνει χρόνο σε όλους τους παίκτες του και να κερδίζει κάτι από άπαντες. Ο Ολυμπιακός με δυσκολία έκλεισε το δεκάλεπτο στο 25-24, όμως όσο περνούσε η ώρα, ανέβαζε ρυθμούς με τον Έλις να κλείνει κάθε τρύπα και να τελειώνει το ημίχρονο στο 43-37.

Παρά την ατυχία με τον Χαραλαμπόπουλο, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν. Ο Έλις άφησε στα 20 λεπτά πάγκου τον Μιλουτίνοφ, ο Ρούμπιτ έπαιζε και για τον απόντα Πρίντεζη (στον πάγκο αλλά δεν αγωνίστηκε), και ο Ολυμπιακός έχτιζε διαρκώς διαφορά. Όσο και να ήθελε η Μπασκόνια δεν μπορούσε να πλησιάσει και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατέκτησε την 9η της νίκη στην Ευρωλίγκα.

ΤΟ ΣΟΟΥ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΙΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το ματς έχοντας για πρωταγωνιστή τον Ουγκουστίν Ρούμπιτ, ο οποίος ήταν ο εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του Πειραιά. Με 6 πόντους του λοιπόν, οι Πειραιώτες πέρασαν με 10-5, ο Γκαρθία μείωσε, ο Σπανούλης απάντησε για το 13-8 σε ένα παιχνίδι που παιζόταν σε υψηλούς ρυθμούς.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε στη συνέχεια το 20-16 με νέο τρίποντο, την ώρα που ο Μπαρτζώκας σήκωσε και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ο Σενγκέλια απειλούσε διαρκώς το καλάθι των Ερυθρόλευκων, πραγματοποίησε το 20-18, και ο Πολονάρα έδωσε το προβάδισμα στους Βάσκους.

Με τρίποντο  του Βεζένκοβ και βολές του Μιλουτίνοφ, οι Πειραιώτες… κλείδωσαν την πρώτη περίοδο, η οποία τελικά έκλεισε στο 25-24.

Το τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου έκανε το 30-24 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες τους Ιβάνοβιτς ήταν στενός κορσές, αλλά δεν λογάριαζαν την… τρέλα του Σπανούλη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών πέτυχε το 35-30, ο Στάουσκας σκόραρε το τρίποντο για το -2, με τον Ρούμπιτ στη συνέχεια να βάζει τον 8ο πόντο του για το 38-35. Επιστρέφοντας όμως στον Σπανούλη και το πώς ακριβώς ταλαιπωρούσε τους Βάσκους, μετά το 40-35 του Έλις, ο αγέραστος κορυφαίος παίκτης της Ευρωλίγκας, σκόραρε το τέταρτο τρίποντό του για το 43-37 σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο.

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΟΚΤΑΒΙΟΥΣ

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στον ίδιο ρυθμό.  Όπως και ο Σενγκέλια που ήταν ο μοναδικός που συνδεόταν με το καλάθι των Πειραιωτών. Ο Ρούμπιτ συνέχισε τον… χαβά του, πέτυχε το 47-40, με τον Παπανικολάου να δίνει για πρώτη φορά αέρα 10 πόντων στην ομάδα του. Ο Στάουσκας σκόραρε και πάλι για τρεις, με τον Ρούμπιτ να… επανέρχεται για το 57-47.

Οι Ερυθρόλευκοι όμως κόλλησαν για ώρα σε αυτό το 57, η Μπασκόνια πλησίασε με ένα μικρό σερί (4-0), με το μπάσκετ πάντως που παιζόταν στο ΣΕΦ να μην είναι και το πιο… θελκτικό. Οι γηπεδούχοι ξεκόλλησαν με τις βολές του Σπανούλη και οδήγησαν το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 59-51.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με άσχημο μαντάτο για τους Πειραιώτες. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος σε προσπάθεια για κλέψιμο, προσγειώθηκε άτσαλα και γύρισε το πόδι του και έφυγε για τον πάγκο με πολύ βαρύ διάστρεμμα. Οι συμπαίκτες του όμως δεν έχασαν επαφή με το σκορ. Ο Έλις αποδείκνυε σε κάθε φάση πόσο επιτακτική ήταν απόκτησή του. Ο Αμερικανός έκανε ονειρικό ντεμπούτο, βοήθησε παντού και ήταν ο λόγος που οι Πειραιώτες  είχαν τον Μιλουτίνοφ μόλις 20 λεπτά στο παρκέ. Με τον Αμερικανό σέντερ να κυριαρχεί, για πρώτη φορά ξέφυγε η διαφορά στους 13 πόντους (71-58), με τον Ρούμπιτ να εκτελεί ξανά από τα 6,75μ για το 74-62. Ο Πολονάρα ήταν ο παίκτης που πήρε προσπάθειες στην απέλπιδα κίνηση του Ιβάνοβιτς για να γυρίσει το ματς (74-65), ο Έλις σκόραρε και πάλι, με το παιχνίδι να τελειώνει στο 80-70 και τον Ολυμπιακό να κατακτάει νίκη μετά το κακό παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 43-37, 59-51, 80-70

Πηγή: tanea.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged