Οι πιο σύγχρονες θεραπείες για όλες τις παθήσεις των χεριών

Υγεία
Μοιραστείτε το:

Στο Metropolitan Ηospital αντιμετωπίζονται όλες οι παθήσεις των άνω άκρων, με απόλυτη εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία, ακόμα και στις πιο ακραίες περιπτώσεις. Για τον ασθενή αυτό σημαίνει ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, μικρές τομές, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και ταχύτατη αποκατάσταση. 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Νικόλαος Δαούτης

Στο Τμήμα Χειρουργικής Άκρας Χείρας – Άνω Άκρου & Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Μetropolitan Hospital εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες θεραπείες για όλες τις παθήσεις του χεριού και των περιφερικών νεύρων, ώστε ο ασθενής να ξεπεράσει τα εμπόδια και να εκτελέσει ξανά τις διάφορες λειτουργίες, απαραίτητες για την ομαλή συμμετοχή του στην καθημερινότητα, όπως εξηγεί ο κ. Νικόλαος Δαούτης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός του ανωτέρω Τμήματος.

Πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων:

  • Επανασυγκολλήσεις μελών
  • Αποκατάσταση νεύρων
  • Μεταφορά ιστών
  • Χειρουργική βραχιονίου πλέγματος
  • Eλάχιστα επεμβατική χειρουργική
  • Τραύμα χεριού

Με τη Μικροχειρουργική γίνεται η αποκατάσταση μικρών ανατομικών δομών, όπως η αναστόμωση πολύ μικρών αγγείων και νεύρων, που επιτρέπει τη μεταφορά ιστών από ένα σημείο του σώματος σε ένα άλλο και τη συγκόλληση ακρωτηριασμένων τμημάτων των άκρων.

Στην έμπειρη ιατρική ομάδα συμμετέχουν οι κκ. Νικόλαος Δαούτης, Αντώνης Βασιλειάδης, Νικόλαος Δαρλής και Νικόλαος Ζαγοραίος.

Επανασυγκολλήσεις μελών

Η μεγέθυνση του χειρουργικού πεδίου δια του μικροσκοπίου, με τη χρήση ειδικών εργαλείων και τη βοήθεια μακράς εμπειρίας, παρέχει τη μοναδική δυνατότητα συνδέσεως αρτηριών και φλεβών, διαμετρήματος κάτω του ενός χιλιοστού και επανασυγκόλλησης τμημάτων του χεριού, με επιβίωση και αποκατάσταση και της λειτουργίας.

Αποκατάσταση νεύρων

Η απώλεια νευρικής ουσίας των περιφερικών νεύρων μετά από βαρείς τραυματισμούς ή απλή διατομή της συνέχειας, αποκαθίσταται με μικρο-νευροχειρουργική τεχνική, με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της κινητικότητας και της αισθητικότητας του άνω άκρου.

Χειρουργική Βραχιονίου Πλέγματος

Η παράλυση του άνω άκρου που προκύπτει κυρίως από ανατροπή δικύκλου (ατύχημα που συχνά προκαλεί αποσπαστική  ρήξη της συνέχειας των νεύρων ή απόσπαση από την αυχενική μοίρα του νωτιαίου μυελού) συνιστά μια βαρύτατη κλινική οντότητα, την παράλυση του βραχιονίου πλέγματος. Η χειρουργική αποκατάσταση απαιτεί εμπειρία και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εντυπωσιακό με επαναλειτουργίες τμημάτων του άνω άκρου (ώμος, αγκώνας), που επαναφέρουν τον ασθενή στην ενεργό ζωή.

Μεταφορά ιστών

Η υψηλή εμπειρία στη μικροχειρουργική τεχνική καθιστά δυνατή τη μεταφορά ιστικών τμημάτων (δέρμα, οστά, δάκτυλα) του ασθενούς από περιοχές του σώματος, κυρίως κάτω άκρα, προς αποκατάσταση τραυματικών ελλειμμάτων του χεριού (μεταφορά δακτύλων από το πόδι στο χέρι) ή διόρθωση συγγενών ανωμαλιών (έλλειψη αντίχειρος). Η μέθοδος μεταφοράς δακτύλων του ποδιού βασίζεται στην ιδιαίτερη αυτόνομη αιμάτωσή τους και εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ανακατασκευής ενός ακρωτηριασθέντος αντίχειρος ή στις περιπτώσεις απώλειας περισσότερων των δύο δακτύλων.

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική

Η εμπειρία του ιατρικού προσωπικού στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, αναφορικά με αριθμό ασθενών και αποτέλεσμα, κατέχει πρωτεύουσα θέση στην παγκόσμια πρακτική. Για τον ασθενή αυτό σημαίνει μικρές τομές και ταχύτατη αποκατάσταση, καταλήγει ο κ. Δαούτης.

Μοιραστείτε το:
Tagged