Ραγιάδικη πατριδοκαπηλία

Άρθρα

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Σταματήστε, ηλίθιοι πολιτικάντηδες της Γκραικυλίας, να πουλάτε χυδαίο και φτηνό εθνικισμό, γεωπολιτική ψευτομαγκιά, πατριδοκαπηλία για εσωτερική κατανάλωση! Κανείς δεν σας παίρνει στα σοβαρά! Δεν μιλώ για τα ξένα αφεντικά σας. Αυτά έχουν εκπονήσει πειράματα, έχουν νέα ράμματα για την γούνα σας στην διεθνή σκηνή. Μα τόσο βλάκες; Ή καλοπληρωμένοι πράκτορες του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού; Πιθανότατα αμφότερα και άλλα συναφή. Δουλειά δεν είχε ο διάβολος πηδούσε τα παιδιά του;-που έλεγαν οι γιαγιάδες! Σας βάλανε όχι από το παράθυρο μα από την πόρτα μέσα στον εμφύλιο της Λιβύης! Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Ούτε στην ίδια την διχασμένη από τους φονιάδες των λαών χώρα, ούτε σε Τρίπολη ή Βεγγάζη τέτοιος καθημερινός χαρτοπόλεμος για τις εκεί εξελίξεις. Δεν θα υπάρξει περίπτωση να μην κατεβάσετε αμάσητο το δόλωμα, το σάπιο τυράκι, να μην πιαστείτε στην φάκα; Εκτός αν επίτηδες το κάνετε κατά τις διαταγές των αφεντικών σας παντελώς αδιαφορώντας για τον όχλο, όπου σας έβαλαν αυτά θαλαμοφύλακες και εν γένει πολιτικό προσωπικό επιτήρησής του! Εκτός αν δεν είστε βλάκες, ανίκανοι και επιπόλαιοι, αλλά μόνο ξενόδουλα πρακτόρια!

Η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα είναι πεπεισμένη για του λόγου το αληθές από την μέρα, που είδε το φως του ήλιου! Νομίζετε, παριστάνετε ότι είσαστε το κέντρο όλης της Μεσογείου, αν όχι του σύμπαντος κόσμου, κι έχετε αναλάβει Γραφείο Τύπου του Παγκόσμιου Κεφαλαίου! Νυχθημερόν θαρρείτε ότι αποστομώνετε τον… σουλτάνο Ερντογάν. Τί σας κόφτει, ρε φασουλήδες, τί θα γίνει στην Λιβύη; Έβγαλε η Τουρκία παλιόχαρτο, δήθεν γεωπολιτική συμφωνία με μια από τις δυο φράξιες της διχασμένης χώρας και τσιμπήσατε αμέσως, για να το πούμε ωμά, αναλάβατε να παίξετε το παιχνίδι, που σας ανάθεσαν οι ξένοι επιβήτορες της Γκραικυλίας με τον φερετζέ ότι τάχα προασπίζετε τα «εθνικά συμφέροντα». Ποια είναι τα συμφέροντά σας στην Τρίπολη ή στην Βεγγάζη; Κυκλοφόρησαν οι Τούρκοι ένα χάρτη, που η παρούσα γεωπολιτική συγκυρία, πολύ περισσότερο η ιστορία δεν θα καταδεχτεί ούτε τον σκουπιδοτενεκέ της να λερώσει, και φαφλατίζετε στο πόπολο!

Για ποιες Α.Ο.Ζ. θίγεστε, ρε ανεκπαίδευτοι δοσίλογοι; Ποιες του κόσμου μεγάλες δυνάμεις θα αποδεχτούν αυτό το καραγκιοζιλίκι; Απλώς βάζουν εσάς και την Τουρκία να κάνετε φασαρία να σας χρησιμοποιήσουν στην εκτέλεση των νέων τους σχεδίων. Οι γραμμές στον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου, που χάραξαν Τούρκοι και Λίβυοι μόνο σε μια περίπτωση μπορεί να έχουν ισχύ: Σε γενικευμένη πολεμική σύρραξη, οπότε όποιος νικήσει θα φτιάξει και τον χάρτη γεωπολιτικών του συμφερόντων! Έτσι προχωρά η ιστορία. Εσείς δεν λέτε κατά καιρούς, μόνο για εσωτερική κατανάλωση των πιο καθυστερημένων και ολόμαυρων πολιτικά μερών του πληθυσμού, παπαρολογίες για Κόκκινη Μηλιά και άλλες ανιστόρητες ηλιθιότητες. Έχουν γεωπολιτικό, ιστορικό αντίκρυσμα; Με αυτές τις μαλακίες δεν ξεκλήρισαν πρόγονοί σας πολιτικοί παίζοντας το παιχνίδι του τότε Αγγλογαλλικού Ιμπεριαλισμού και του Κεμάλ πάνω από ενάμισι εκατομμύριο πολίτες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας;

Ξεχνάτε, ρε ηθελημένοι (;) αμνήμονες της ιστορικής εμπειρίας ότι με τον άφρονα ραγιαδισμό προγόνων σας πολιτικών (κι αυτή η λέξη κατ’ ευφημισμό) μετατοπίσθηκε το κέντρο του Ελληνισμού (ΠΡΟΣΟΧΗ: Ως σπουδαία πολιτιστική και κοινωνική οντότητα!) από τις πανάρχαιες κοιτίδες στην κακομοιριασμένη Ψωροκώσταινα; Λησμονείτε ότι οι πρόγονοί σας πράκτορες (ο ένας των Άγγλων, Βενιζέλος και ο άλλος των Γερμανών, Κωνσταντίνος, στήσανε ολέθριο παιχνίδι θανάτου; Ούτε θυμάστε το φρικτό, κυνικό: Καλύτερα να τους αφήσουμε να τους αφανίσει ο Τούρκος, παρά να έρθουν στην Αθήνα και ν’ αλλάξουν τον συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων; Απώλεια μνήμης! Εσείς δηλώνετε εθνικόφρονες! Ούτε βέβαια διδάσκετε στα σχολεία και στα πανεπιστήμια το ιστορικά προφανέστατο: Ήσασταν τόσο ηλίθιοι και πουλημένοι (οι πρόγονοί σας πολιτικάντηδες), που με την ιμπεριαλιστική πειρατεία στην Σμύρνη, ως την Άγκυρα, κατά τις εντολές ξένων, απρόσεκτα, απρόσμενα λειτουργήσατε ως πυροκροτητής σε ό,τι δεν μπορέσατε να κάνετε στον τόπο σας μένοντας αποικία πειραματόζωο! Στην (ιδιότυπη) αστική τουρκική επανάσταση. Κάνατε μάγκα τον Μουσταφά Κεμάλ, που ήταν μέγας χαρισματικός για τα τουρκικά συμφέροντα, αρέσει ή όχι!

Υπήρξε, ρε μαριονέτες των ξένων, στην σύγχρονη ιστορία πιο μεγάλο, φρικώδες και τραγικό γεωπολιτικό πείραμα από την ιμπεριαλιστική Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή, που έδωσε το πρόσχημα και για άλλους διεθνείς ιστορικούς την ισχυρή δικαιολογία στους Τούρκους να διαπράξουν την μεγαλύτερη εθνοκάθαρση αιώνων συνοικούντων λαών; Στην μια περίπτωση το συναγωνίζεται η κατάκτηση της Γκραικυλίας από τους Αγγλοαμερικάνους (1944-1946), στην άλλη τα πογκρόμ του Χίτλερ, της τότε μαριονέτας του Ιμπεριαλισμού και Παγκόσμιου Κεφαλαίου (συνεργούντος και του Εβραϊκού)! Ξεχνάτε, πού έγινε για πρώτη φορά το σύγχρονο πείραμα ανταλλαγής πληθυσμών; Θέλετε να γίνετε πάλι προδότες, «Στεργιάδηδες», να λέτε για νέους «Πρόσφυ(γ)γες», «Τουρκόσπορους», «Παστρικές»! Αυτά ανήκουν στο παρελθόν; Η ιστορία έχει τραγικές αναλογίες και όσο υπάρχει Γκραικυλία, από προδότες και πράκτορες των ξένων, να φάνε κι οι κότες! Το χείριστο (όχι πάντως για την ροή του χάους!) έγκειται στο ότι η πολεμική κρεατομηχανή ήδη μαρσάρει στην Μεσόγειο και ρίχνετε «λάδι» να μην κολλήσουν τα… πιστόνια της!

Δεν αρέσει στην συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα να επαναλαμβάνεται, όπως εσείς με την δράση σας δείχνετε ότι πέφτετε, τηρουμένων αναλογιών και συγκυριών, στις ίδιες γεωπολιτικές παγίδες, αλλά τί να κάνει; Έχουν εδώ και 20 έτη γραφτεί και ειπωθεί σε έντυπα κι εκπομπές, και στο «Μούσα Πολύτροπος» (εκδόσεις Μετρονόμος, 2007)! Πήρατε χαμπάρι ότι με το λιώσιμο των πάγων η Μεσόγειος χάνει μέρα την μέρα την γεωπολιτική αξία, ότι το εμπόριο, η παγκόσμια κίνηση θα περνά από συντομότερους δρόμους; Μάθατε για το πώς ετοιμάζονται για αυτό, η Ρωσία (τρίβει με χαρά τα χέρια) κι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ή η εθνικιστική μαστούρα κι η υποτέλεια δεν σας επιτρέπει να βγάλετε τις τσίμπλες; Δεν υπάρχει σοσιαλιστικό στρατόπεδο, Κεφάλαιο-Ιμπεριαλισμός είναι μοναδικοί παίχτες! Θα φάνε τις σάρκες σπέρνοντας καταστροφή, αν δεν ξυπνήσουν οι όχλοι να γίνουν αγωνιστές λαοί, να πάρουν τις τύχες στα χέρια ενόψει νέου παγκόσμιου πολέμου! Βάλτε στην εξίσωση και το Περιβάλλον! Γαία πυρί μιχθήτω!

Αλλά εσείς, πολιτικοί φασουλήδες Γκραικυλίας, δεν ευκαιρείτε να ασχοληθείτε με τετριμμένα και πεζά! Έχετε αναλάβει εργολαβία ν’ απαντάτε δίκην κυβερνητικών εκπροσώπων του Κεφαλαίου και του Ιμπεριαλισμού στον Ερντογάν! Με πιάνει τρέλα: Είναι δυνατό να μη νογάει κανείς από τους αμέτρητους παπαρολόγους, που κατακλύζουν τα βοθροκάναλα ότι όλη αυτή η εγχώρια και για εσωτερική κατανάλωση ρητορεία πολέμου, μόνο τον εκάστοτε ισχυρό ευνοεί, εν προκειμένω τον Ερντογάν; Και ότι ξεγυμνώνει όσους επιδίδονται σε αυτήν; Ότι στην στρατηγική και θεωρία του πολέμου όλα αυτά είναι έωλα (προσοχή: μπαγιάτικα) φληναφήματα να καλύψουν την προφανή υστέρηση σε επιχειρησιακή ισχύ καλλιεργώντας στον όχλο φρούδες ελπίδες, ηρωικοφανή πατριδοκάπηλη έξαρση, που δεν συνάδει με την παγκόσμια συγκυρία και με την ιστορική εμπειρία. Θέλει να είναι κανείς… Μακιαβέλι για να κατανοήσει όσα γνωρίζει καλά και ο τελευταίος λίγο «ψαγμένος» λοχίας, οποιοδήποτε στρατού;

29 Δεκεμβρίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Tagged