ΔΕΠΑ Δήμου Περιστερίου: Οι δύο ΥΠΕΡ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, η «παραγωγή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ως πολιτική προπαγάνδα, και το Περιστέρι…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Οι «εξωπραγματικοί» υπάλληλοι, η διαχείριση της ΔΕΠΑΔΠ, ο Δήμαρχος και η αντιπολίτευση….

Το Περιστέρι, είναι τελικά ένας περίεργος δήμος που «αμείβει» κάθε υπάλληλό του, όταν αυτός δίνει δείγματα απόδοσης και πιστής τήρησης του επιχειρησιακού προγράμματος και των πολιτικών ανάπτυξης της διοίκησης του Δήμου.

Ναι αυτή είναι η πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση Παχατουρίδη για όσους  υπαλλήλους κα δημοτικούς συμβούλους της είναι πιστοί και συμπαραστάτες στις πολιτικές που εφαρμόζει στα δημοτικά πράγματα της πόλης. Είσαι καλός, αποδοτικός  και πιστός, «αμείβεσαι»!!!, δεν είσαι «μείνε μέσα στο πλήθος» ανώνυμος και χωρίς καμία εξουσία…

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, τα ποιο πάνω δεν είναι άποψη της στήλης, αλλά έτσι καταγράφονται από την πραγματικότητα που βιώνουμε ως δημότες Περιστερίου,σε καθημερινή βάση…

Για του λόγου το αληθές, ας τα πάρουμε με τη σειρά…

α) ΔΕΠΑΔΠ: Ο δήμος Περιστερίου διαθέτει ως θυγατρική εταιρία την κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) που εδρεύει επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 94 (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις). Τα τηλέφωνα της επιχείρησης είναι: 2105779914-049, fax: 2105779915.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (για να την δείτε κάντε κλικ εδώ): «Σκοπός της Επιχείρησης είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης του Περιστερίου και η υλοποίηση του κατά στάδια, με ειδικότερους σκοπούς».

Το συνολικό κείμενο που περιγράφει τις δραστηριότητες της θυγατρικής πολιτιστικής εταιρίας του Δήμου (παρουσιάζεται ολόκληρο στο τέλος του παρόντος), αν και είναι ορατό ότι έχει τουλάχιστον μία πενταετία να ανανεωθεί, εντούτοις είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το «ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» και την πολύ προχωρημένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ» που πραγματοποιεί η διοίκηση Παχατουρίδη, με «πληρωμένο όλο το τραπέζι», -όπως λέει και λαός στα ψυχαγωγικά καταστήματα που εντρυφεί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Τσαλίκης-, από τους δημότες, με την αντιπολίτευση του δήμου, όπως συμβαίνει και για όλα τα υπόλοιπα θέματα της πόλης να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς ύπνωσης.

Είπαμε λοιπόν για να μην επανερχόμαστε, η ΔΕΠΑΔΠ, δεν είναι παρά το μακρύ χέρι της Διοίκησης Παχατουρίδη να κάνει «ότι θέλει» χωρίς να δίνει καμία εξήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, ειδικά για το δημοτικό χρήμα που ξοδεύει για την υποτιθέμενη «ΠΡΟΑΓΩΓΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» προς ώφελος των δημοτών και της Πόλης.

Οι «Μανατζερ» Πολιτισμού…

Ένα τέτοιο  σύστημα προαγωγής πολιτισμού, όμως, απαιτεί ικανούς «μάνατζερ» για να αποδώσει, και κανείς βέβαια δεν εννοεί τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και για να μην κρυβόμαστε βασικά του Δημάρχου, τοποθετούνται στην διοίκησή του. Περαστικοί είναι οι άνθρωποι, ένα επίδομα λαμβάνουν και μέχρι εκεί,  αν εξαιρέσει κανείς ότι ουσιαστικά εκχωρούν την υπογραφή τους σε όλες τις διοικητικές πράξεις  του οργάνου, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της υπογραφής τους, με ότι κι αν αυτό σημαίνει…

Τελικά, ο δήμαρχος  ή αν θέλετε το σύστημα Διοίκησης Παχατουρίδη, φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι είχε ξεχωρίσει, επιλέξει και καθορίσει δύο υπαλλήλους της ΔΕΠΑΔΠ, ως «μάνατζερ» του πρότζεκτ που λέγεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Βάσσου Δέσποινα: Η υπέρτατη «μάνατζερ» ….

Η στήλη έχει «γνωρίσει» την κα Βάσσου Δέσποινα μέσα από τα υπηρεσιακά έγγραφα που υπέγραφε και διακινούσε από και προς το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ. Είχε δε εντυπωσιασθεί από την πολυπραγμο-γνωσύνη και τις ικανότητές της να ασχολείται και να δείνει λύσεις επί παντός επιστητού σε ότι αφορά τα αντικείμενα ενδιαφέροντος και τις δραστηριότητες της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου.

Εκ των εξελίξεων, φαίνεται ότι την ίδια εντύπωση έχει δώσει στην για δεύτερη τετραετία διοίκηση της ΔΕΠΑΔΠ του κου Τάσου Καλλιάφα, -εκτός αν μας έχει διαφύγει τίποτα-, που προχώρησε σε δραματική αναβάθμιση των εξουσιών της υπαλλήλου της εταιρίας κας Βάσσιου Δέσποινας, σε σημείο που της εκχώρησε ακόμη και αρμοδιότητες τις οποίες ο νομοθέτης έχει ορίσει» για τους εκλεκτούς του λαού, τους εκλεγμένους αιρετούς.

Ας τα δούμε με την σειρά στα όσα αφορούν την μετεωρική εξουσιαστική εξέλιξη της κας Βάσσου Δέσποινας:

  • Στις 21.10.2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΔΠ με πρόταση του Προέδρου του κου Τ.Καλλιάφα, εκδίδει απόφαση για την κατανομή αρμοδιοτήτων και ευθυνών στα μέλη του (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).
  • Στις 21.10.2019 και στην ίδια συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΔΠ πάλι με πρόταση του Προέδρου του αποφασίζει την μετεωρική ανέλιξη της κας Βάσσου Δέσποινας, στα διοικητικά της, ορίζοντας τα εξής: α) τον ορισμό της υπαλλήλου Βάσσου Δέσποινα ως ταμία της επιχείρησης. β) τον ορισμό της υπαλλήλου Βάσσου Δέσποινα ως γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).
  • Στις 21.10.2019 πάλι και στην ίδια συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΔΠ και πάλι με πρόταση του Προέδρου του αποφασίζει: α) το άνοιγμα του λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος … β) τον ορισμό: του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Α.Σ. και της ταμία της επιχείρησης, κ. Βάσσου Δέσποινας ως υπευθύνων για το άνοιγμα, την κίνηση και τη διαχείριση του λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης. οι οποίοι από κοινού και μόνον θα ενεργούν και θα υπογράφουν για την είσπραξη εισερχόμενων εμβασμάτων, την υπογραφή των επιταγών και εντολών μεταφοράς χρηματικών ποσών καθώς και τυχόν άλλες συναλλαγές στις οποίες θα χρειαστεί να προβεί η επιχείρηση μέσω της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής της Τράπεζας της Ελλάδος με τη χρήση της διατραπεζικής υποδομής της ΔΙΑΣ ΑΕ. Εξουσιοδοτείται ταυτόχρονα η ΤτΕ για την κάλυψη του ανά συναλλαγής κόστους. γ) το μέλος του Δ.Σ. κ. Α.Σ. και η ταμίας της επιχείρησης κ. Βάσσου Δέσποινα εξουσιοδοτούνται για την υπογραφή των σχετικών εγγράφων για την έκδοση εγγυητικών επιστολών από την Τράπεζα της Ελλάδος εάν χρειαστεί για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).
  • Στις 21.10.2019 πάλι και στην ίδια συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΔΠ και πάλι με πρόταση του Προέδρου του αποφασίζει: α) η κίνηση των λογαριασμών που διατηρεί η επιχείρηση στις Τράπεζες να γίνεται με επιταγές, εντολές μεταφορών, αναλήψεις μετρητών που θα υπογράφονται από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Α.Σ. και την ταμία της επιχείρησης, κ. Βάσσου Δέσποινα  οι οποίοι από κοινού και μόνον, θα υπογράφουν για την κίνηση όλων των λογαριασμών των τραπεζών, για αναλήψεις μετρητών καθώς και για οποιεσδήποτε άλλες συναλλαγές με τις ανωτέρω τράπεζες (άνοιγμα ή κλείσιμο λογαριασμών έκδοση εγγυητικών επιστολών κλπ.), καθώς και για την έκδοση κωδικών και την από κοινού χρήση e-banking (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

«Γιάννης κερνά…Γιάννης πίνει…»

Πιθανόν οι άνθρωποι του δήμου και κυρίως τα στελέχη της αποφασίζουσας Διοίκησης Παχατουρίδη να έχουν σε πολύ μεγάλη υπόληψη τις ικανότητες διοίκησης της κας Βάσσου, αφού μετά τον ορισμό της σε Γραμματέα Δ.Σ., Ταμία της Εταιρείας, και ουσιαστικά εν λευκώ διαχειριστή των τραπεζικών λογαριασμών και των οικονομικών της συνολικά, προχώρησαν στην ίδια συνεδρίαση τις (21.10.2019)  του Διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης στην τοποθέτηση της  σε δύο κρίσιμες για την  λειτουργία της, Επιτροπές. Πιθανόν βέβαια, η ΔΕΠΑΔΠ να μην διαθέτει άλλους υπαλλήλους, οπότε είναι απόλυτα δικαιολογημένοι. Η στήλη παραθέτει τα στοιχεία και ο αναγνώστης ας κρίνει μόνος του.

  • Επιτροπή Προμηθειών, Διαγωνισμών, κλπ: Ο Πρόεδρος, εισηγήθηκε «Σύμφωνα με τον νόμο 4412/2016 προβλέπεται η συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών, αξιολόγησης προσφορών και εξέτασης ενστάσεων η οποία με τις ισχύουσες διατάξεις είναι ετήσια. Προτείνεται η επιτροπή για το έτος 2020 να αποτελείται από τους: α) Πρόεδρος η κ. Βάσσου Δέσποινα, με αναπληρωτή τον κ. Λιόντο Ελευθέριο, β) η κ. Μάλλιου Χρυσούλα, με αναπληρωτή τον κ. Μπάτζιο Ιωάννη γ) ο κ. Μουρκιώτης Παναγιώτης με αναπληρωτή τoν κ. Γκόγκα Χρήστο. Το Δ.Σ. αποδέχθηκε ομόφωνα την εισήγηση του Προέδρου. (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).
  • Επιτροπές παραλαβής προμηθειών και διαπίστωσης εκτέλεσης εργασιών: Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας έγινε και ο ορισμός Επιτροπές παραλαβής προμηθειών και διαπίστωσης εκτέλεσης εργασιών έτους 2020 ως ακολούθως: Α) Επιτροπή παραλαβής προμηθειών για το έτος 2020: 1) Πρόεδρος η κ. Μάλλιου Χρυσούλα, με αναπληρωτή την κ., Βάσσου Δέσποινα, 2) ο κ. Λιόντος Ελευθέριος, με αναπληρωτή τον κ., Γκόγκα Χρήστο, 3) o κ. Mουρκιώτης Παναγιώτη, με αναπληρωτή τον κ. Μπάτζιο Ιωάννη. β) Επιτροπή καλής εκτέλεσης εργασιών για το έτος 2020: 1) Πρόεδρος o κ. Λιόντος Ελευθέριος, με αναπληρωτή την κ., Βάσσου Δέσποινα, 2) η κ. Μάλλιου Χρυσούλα, με αναπληρωτή τον κ. Μπάτζιο Ιωάννη. 3) ο κ. Γκόγκας Χρήστος, με αναπληρωτή τον κ. Μουρκιώτη Παναγιώτη. (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Η στήλη με το απλοϊκό μυαλό και την κοινή αντίληψη όλων που διαθέτει, τα μόνα που μπορεί να σχολιάσει από τα ποιο πάνω είναι τα εξής:

α) η η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν έχει άλλο προσωπικό, ή η διοίκησή της θεωρεί ότι κανείς άλλος εκτός από τους έξι αναφερόμενους στις δύο αποφάσεις υπάλληλός της δεν έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα που  προβλέπονται για τα στελέχη των Επιτροπών.

β) Η εμπιστοσύνη της διοίκησης της Κοινωφελούς Εταιρίας και την Διοίκησης του Δήμου, στην κα Βάσσου Δέσποινα, όπως και στις ικανότητές της θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη ή μάλλον απεριόριστη, αφού  της έχουν ουσιαστικά εκχωρηθεί τα «κλειδιά» της διοίκησης και διαχείρισης της θυγατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, με το κατα νόμο αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο, να εκτελεί τα απολύτως τυπικά και νομιμοποιητικά.

Σε ότι αφορά δε την συμμετοχή της κας Βάσσου Δ. στις επιτροπές που αναφέρθηκαν στις προηγούμενες παραγράφους, θα πρέπει να επισημανθεί ότι  με την σχετική πράξη του το Δ.Σ. της εταιρίας, την έχει τοποθετήσει, παρά το «απαγορευτικό» της νομοθεσίας τόσο σε θέση αποφασίζοντος και ελεγχόμενου, όσο και σε θέση ελέγχοντος των πράξεών της. Με απλά λόγια κι όπως λέει ο λαός «Γιάννης Κερνάει…. και Γιάννης πίνει…».

Για την άποψη της αντιπολίτευσης του Δήμου και ειδικότερα «αυτής» που συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, δεν μπορεί κανείς να «πεί κακό λόγο». Και μάτια έχει, και αυτιά, και γνώση ανάγνωσης και εμπειρίες να εξιολογήσει τα δρώμενα, διοικητικά και άλλα  μέσα στο  διοικητικό της συμβούλιο. Ίσως γι’ αυτό κάθε εισήγηση της διοίκησης την ψηφίζει «ομοφώνως», αν εξαιρέσει κανείς το λαϊκό μέλος «Παπαδόπουλο Στέφανο» που μέχρι τώρα είτε είναι αρνητικός, είτε απέχει κάθε ψηφοφορίας έγκρισης θεμάτων που ορίζουν δαπάνες της εταιρίας και μάλιστα πολιτισμού!!!. Πιθανόν κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος ή μαλλον ως ποιό σωστή ερμηνεία θα έχει διαφορετική εκτίμηση σε σχέση με όλο το υπόλοιπο Δ.Σ.

Δούναβης Μπάμπης: Ο αγωνιστής της εθελοντικής προσφοράς και της ανακύκλωσης

Για τον κο Δούναβη έχου εκφράσει  την άποψή μας ήδη μία φορά στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Αγωνιστής της Ζωής, κατάφερε μέσα από το κίνημα ΑμεΑ να αναδιεχθεί πολιτικά, φθάνοντας ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος πλέον να ορισθεί για την περίοδο 2014-19 Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑΔΠ, φωτογραφιζόμενος ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα  δίπλα σε σάκους με πλαστικά καπάκια, στα πλαίσια της δράσης «Ανακυκλώνω καπάκια, Βοηθάω – κινούμαι», μίας εθελοντικής δράσης που μόνο ο Δήμος Περιστερίου καθιέρωσε , αφού στην πράξη είναι αποασπασματική και ατελής. Κι αυτό γιατί  οι δράσεις ανακύκλωσης που επιδοτούνται από το σχετικό πρόγραμμα της ΕΕ, προβλέπουν την συλλογή και ανακυκλωση όλων των πλαστικών φιαλών μίας χρήσης και όχι μόνο τα καπάκια τους, άσχετα αν αυτά είναι πολύχρωμα ή όχι.

Με απλά λόγια η δράση «Ανακυκλώνω καπάκια, Βοηθάω – κινούμαι», που ευφυώς ο δήμος Περιστερίου προπαγανδίζει ως δράση «ανακύκλωσης», είναι στην πράξη δράση επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, αφού το σώμα των φιαλών καταλήγει στους ΧΥΤΑ και όχι στις δομές ανακύκλωσης.

Επί του προκειμένου, όμως, και δει του πολιτικού και επαγγελματικού βίου του κου Δούναβη Μπάμπη ή Χαράλαμπου, που λίγο (ή πολύ)  πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είδε μπροστά του την ευκαιρία να μεταπηδήσει από τη πολιτική στην αμειβόμενη δημοτική εργασία, όπως ονειρεύονται εκατοντάδες νέοι της ηλικίας του.

Η ευκαιρία δεν ήταν παρά ένα από τα επιχορηγούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την μείωση της ανεργίας και ειδικότερα  το πρόγραμμα «Επιχορήγηση επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση ανέργων με αναπηρία».

Σύμφωνα με τους όρους του συγκεκριμένου προγράμματος, εφόσον ο φορέας που προσέλαβε άτομο αυτής της κατηγορίας, -εν προκειμένου η ΔΕΠΑΔΠ ή ο Δήμος Περιστερίου-, το κάνει για ένα έτος,  είναι υποχρεωμένος να το κρατήσει για άλλους τρεις μήνες μετά την λήξει της επιχορήγησής της θέσης του, εάν ζητήσει παράταση για δεύτερο έτος απασχόλησης, η υποχρεωτική παραμονή του εργαζόμενου μετά τη λήξη του προγράμματος αυξάνεται σε έξι μήνες και σε εννιά μήνες, αν ζητηθεί παράταση της πρόσληψης για τρία έτη συνολικά.

Προς θεού, όχι ότι δεν τα δικαιούται όλα αυτά ο κος Δούναβης, εξάλλου, όπως έχουμε αναφερθεί και ποιο πάνω, ένας εργαζομενος με αυξημένα λόγο ειδικής κατηγορίας προσόντα είναι και έτσι θα μείνει με την φροντίδα και την πρόβλεψη της πολιτείας.

Αυτά που, όμως, θέλουμε να ρωτήσουμε, ως αποσαφήνιση των γεγονότων και της ισονομίας που διέπει ή πρέπει να διέπει τις προσλήψεις ανθρώπων κάθε κατηγορίας είναι τα εξής:

α) Εκτός από τον κο Δούναβη Μπάμπη, ενεργό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Περιστερίου, κατά τον χρόνο της πρόσληψής του, προσλήφθηκε άλλο άτομο ΑμεΑ στον συγκεκριμένο δήμο και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ;

β)  Στις διαδικασίες πρόσληψής του, από την ΔΕΠΑΔΠ, συμμετείχε και ο ίδιος ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας ή όχι;

γ) Για ποια ακριβώς θέση απασχόλησης στην ΔΕΠΑΔΠ με βάση τα προσόντα του, διορίσθηκε ο κος Δούναβης και ποια ήταν τα καθορισμένα αντικείμενα εργασίας αυτής της θέσης;

Απλά ερωτήματα, που ο κος Δούναβης, ως δημόσιο πρόσωπο, οφείλει, κατά την άποψη της στήλης να απαντήσει…

Η αλλαγή θέσης εργασίας για καλύτερη προβολή!!!

Γινόμαστε κοινότοποι αν αναφέρουμε ότι ο κος Δούναβης Μπάμπης, προσλήφθηκε, με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, στην ΔΕΠΑΔΠ προκειμένου να καλύψει ανάγκες της σε διοικητικό προσωπικό. Κι αυτό γιατί με βάση το οργανόγραμμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης ή τουλάχιστον όσα περιγραφικά αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Περιστερίου, από πουθενά δεν συνάγεται ότι υπάρχει αντικείμενο εργασίας «Ανακυκλώνω καπάκια, Βοηθάω – κινούμαι». Γιατί αυτή η αναφορά… κοντός ψαλμός στην συνέχεια…

Στις 6 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ, υπογράφει απόφαση με την οποία ορίζει τα εξής: Ο υπάλληλος της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. Δούναβης Χαράλαμπος, ο οποίος προσελήφθη και εργάζεται στα πλαίσια του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχορήγηση επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση ανέργων με αναπηρία», θα απασχολείται σε χώρο του Νέου Δημαρχείου με την ανάθεση καθηκόντων ανάπτυξης δικτύου εθελοντών για τη συλλογή καπακιών για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων με σκοπό την ενίσχυση των ατόμων που τα έχουν ανάγκη, στα πλαίσια υλοποίησης της υπ΄ αρ. 141/24.05.2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη δράση «Ανακυκλώνω καπάκια , Βοηθάω – κινούμαι». (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

Με απλά λόγια, ο κος Δούναβης πιθανόν να προσλήφθηκε για άλλα πράγματα, -αν όχι οφείλει ο ίδιος ή η διοίκηση της ΔΕΠΑΔΠ να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση-, και τελικά για άλλα πράγματα ορίθσθηκε να εργάζεται και μάλιστα, όχι στον χώρο του εργοδότη του (Η κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) εδρεύει επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 94 (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις)) αλλά σε χώρο του Δήμου.

Δεν θα συνεχίσουμε το «στόρυ», θα πρέπει όμως να πούμε ότι τίποτα δεν κάνει κανένα διαφορετικό έναντι του νόμου και να ρωτήσουμε τα εξής:

α) Με ποιους υπαλλήλους της ΔΕΠΑΔΠ συναλλάσσεται ο κος Δούναβης στον νέο χώρο εργασίας του, προκειμένου να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ως υπάλληλός της  και

β) Ποιος είναι ο άμεσος προϊστάμενός του στον οποίο αναφέρεται ο κος Δούναβης, προϊστάμενος που κατά τις προβλέψεις του νόμου υπογράφει  ότι όλα βαίνουν καλώς στην απασχόλησή του, προκειμένου να εγκρίνεται κάθε μήνα η επιχορήγηση πληρωμής της θέσης εργασίας του από τον ΟΑΕΔ;

γ) Η παράδοση αμαξιδίων, θεωρείται εργασία ή επικοινωνιακή πράξη προβολής αλλότριων καταστάσεων πέραν από τους σκοπούς της ΔΕΠΑΔΠ, όπως και προσώπων εκτός αυτής;

Καταλήγοντας, στο παρόν σημείωμα, παρασυρθήκαμε από  την εσωτερική ανάγκη να δώσουμε μία πλήρη κατά την άποψή μας εικόνα για δύο πολύ σημαντικά υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΠΑΔΠ, της μόνης επιχείρησης του Δήμου Περιστερίου, που παράγει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, πληρώνοντας γι’αυτό από το υστέρημα των δημοτών.

Τώρα, αν σε ορισμένους δεν αρέσουν τα είδη και τα επίπεδα του πολιτισμού που παράγονται, έ… ας απευθυνθούν στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κο Τσαλίκη Γιώργο, που φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι είναι και πολύ καλός γνώστης των σημερινών πολιτιστικών δρώμενων και ταυτόχρονα πολύ αποφασιστικός. Τι… πως είπατε… δεν έχει αρμοδιότητες… έ… πολλά θέλετε….

———————–

Υ.Γ.1: Για να μην αδικήσουμε  το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΔΠ και ειδικότερα μην αφήσουμε την εντύπωση ότι δεν φροντίζει για τους εργαζόμενούς του, παραθέτουμε μία μικρή αλλά σημαντική απόφασή του με την οποία δίνει σε δύο σημαντικά υπαλληλικά στελέχη του, -η μία είναι η κα Βάσσου-,  οδοιπορικά (!!!) 200 ευρώ, στην δε αναφερόμενη υπάλληλο άλλα 120 ευρώ για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας της. (για να δείτε την απόφαση κάντε κλικ εδώ).

 ———————–

Υ.Γ.2: Για να προλάβουμε  τους υπερασπιστές δικαιωμάτων, που πιθανόν θα προβάλλουν ενστάσεις για όσα δημοσιοποιούνται στο παρόν, να αναφέρουμε ότι όλα στηρίζονται σε επισήμως δημοσιοποιημένα στο διαδίκτυο δημόσια έγγραφα. Η δόξα έχει και τα προβλήματά της…,

———————–

Υ.Γ.3: Προς ενημέρωση: Διαβάστε όλα όσα αφορούν την ΔΕΠΑΔΠ, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Περιστερίου. «Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.

Η κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) εδρεύει επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 94 (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις). Τα τηλέφωνα της επιχείρησης είναι: 2105779914-049, fax: 2105779915.

Σκοπός της Επιχείρησης είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης του Περιστερίου και η υλοποίηση του κατά στάδια, με ειδικότερους σκοπούς:

  1. Τη δημιουργία της απαραίτητης πολιτιστικής υποδομής, τη διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη διασφάλιση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την άσκηση και ανάπτυξη των ατομικών δημιουργικών ικανοτήτων στο θέατρο, στο χορό, στη μουσική, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες κλπ.
  2. Την προβολή, ανάπτυξη και διάδοση των τεχνών και την ανάπτυξη της συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς και τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα της πόλης μας για την ενίσχυση της ατομικής και τη διεύρυνση των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεων τους.

3.Την αξιοποίηση των υφισταμένων και την κατασκευή και διαχείριση νέων χώρων κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Περιστερίου, καθώς και την πραγματοποίηση επενδύσεων για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

  1. Τη δημιουργία πολιτιστικών – πνευματικών σχέσεων, ανταλλαγών και συνεργασιών με ομοειδές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Στην αρμοδιότητα της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π είναι και ο θερινός κινηματογράφος ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ.

H Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π εκδίδει επίσης ενημερωτικά έντυπα για την επικοινωνία και ενημέρωση των δημοτών.

Η ΔΕΠΑΔΠ λειτουργεί τα δημιουργικά εργαστήρια Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού. 

Εδώ και μερικούς μήνες, υπήρξε η μεγαλύτερη πολιτιστική παρέμβαση που έγινε στην ιστορία της πόλης με την πιλοτική λειτουργία του ιστορικού μουσείου, που φιλοξενεί σε αίθουσα του ΚΥΒΕ τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

Παράλληλα, φιλοξενήθηκε η έκθεση “Ελαίας Εγκώμιον” της Ακαδημίας Αθηνών, στην ιστορική περιοχή του Ελαιώνα, μετά από πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Δήμου.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων λειτουργεί το θέατρο “Πολιτών”, το θέατρο “Φοίνικα”, που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές παραστάσεις του λεκανοπεδίου, ο ανακαινισμένος θερινός κινηματογράφος “ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ” και επίσης εκδίδεται το περιοδικό επικοινωνίας και ενημέρωσης “ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ”.

Γεγονός είναι και το δημοτικό θεατρικό εργαστήρι, ενώ την ίδια στιγμή ανακαινίστηκε το δημοτικό Ωδείο, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα τα Περιστεριωτόπουλα εκμάθησης όλων των μουσικών οργάνων.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκε και εμπλουτίζεται η Φιλαρμονική της πόλης, παράλληλα δημιουργήθηκαν δύο χορωδίες (παιδική και ενηλίκων) και τέθηκαν σε λειτουργία εργαστήρια ζωγραφικής, αγιογραφίας και χειροποίητου κοσμήματος.

Παράλληλα, ξεκίνησε η δημοτική σχολή χορού Περιστερίου υπό την καθοδήγηση του μεγάλου χοροδιδασκάλου Φώτη Μεταξόπουλου, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη δεδομένη επιτυχία της.»

———————–

Υ.Γ.4: Για νοήμονες και μη: Έλεγε ο τραγουδοποιός στις αρχές της δεκαετίας του ’90: «Για όλα φταίνε οι γκόμενες,  οι πρώην και οι επόμενες….». Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε για τα «ακραία καιρικά φαινόμενα»… που σύμφωνα με το ειδικό μετεω… τμήμα πρόκειται να ξεσπάσουν σε τοπικό επίπεδο…

«Διογένης ο Φίλαυτης»…

Μοιραστείτε το:
Tagged

1 thought on “ΔΕΠΑ Δήμου Περιστερίου: Οι δύο ΥΠΕΡ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, η «παραγωγή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ως πολιτική προπαγάνδα, και το Περιστέρι…

Comments are closed.