Ελληνική Αστυνομία: Έτσι εντοπίστηκαν τα 4,2 εκατ ευρώ από τη «μαϊμού» ληστεία στην Καβάλα

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

ΕΛ.ΑΣ: Πως εντοπίστηκε η λεία των 4,2 εκατ ευρώ από τη ληστεία στην Καβάλα

Στον τρόπο με τον οποίοι οι αρχές πέτυχαν την εξιχνίαση της σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο νομό Καβάλας, τη σύλληψη τριών δραστών και στον εντοπισμό του μεγαλύτερου μέρους των αφαιρεθέντων χρημάτων, προέβησαν σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ο 44χρονος δράστης κατήγγειλε στις αρχές του έτους στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας την ληστεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στο οποίο ήταν διευθυντής.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, κατά την παραμονή τους στο σπίτι, οι δράστες προφασίστηκαν ότι έχουν απαγάγει την ανήλικη κόρη του 44χρονου και τον απείλησαν ότι θα την βλάψουν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να του αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου για τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε ο 44χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-1-2019, τον εξανάγκασαν να τους μεταφέρει με το όχημα του στις παραπάνω εγκαταστάσεις, να παρακάμψει όλα τα συστήματα ασφαλείας και να εισέλθουν στο χώρο του χρηματοκιβωτίου, όπου φυλασσόταν το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Από την ολοκλήρωση της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος διευθυντής, εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του σχετικά με τις διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας του υποκαταστήματος, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασής του στους χώρους, ενεργώντας από κοινού με τους άλλους δύο δράστες, σχεδίασαν και υλοποίησαν την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.

Επίσης, σύμφωνα με το proininews.gr μέρος του ποσού ξοδεύτηκε από τους ίδιους. Ερευνάτε που. Τα χρήματα δεν είχαν τεχνικά θέματα (σημαδεμένα κτλ) κι έτσι μπορούσαν να ξοδευτούν ακόμη και άμεσα.

Δεν υπήρξε πρόθεση των δραστών να αναχωρήσουν από την Καβάλα. Διαψεύστηκε ότι έβγαλαν αεροπορικά εισιτήρια.

Τονίστηκε με έμφαση ότι η Αστυνομία χρησιμοποίησε τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα αλλά και τα υπερσύχρονα εργαστήρια της. Διαψεύστηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται κι άλλα άτομα.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μενεξίδης που ρωτήθηκε για το κίνητρο των δραστών, απάντησε αναφερθείς σε φιλαργυρία. Είπε επίσης ότι δράστες θεώρησαν ότι θα είναι εύκολα επιτυχές αυτό που σχεδίασαν. «Ήξεραν ότι τα χρήματα είχαν όγκο κι έτσι είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων και που θα τα κρύψουν» είπε ο κ. Μενεξίδης.

Από τα 4,2 εκ. ευρώ βρέθηκαν 3,3 εκ.ευρώ. Επιπλέον ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Την πρώτη αιφνιδιαστική έφοδο οι αστυνομικές αρχές την πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη στο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί ο ένας εκ των τριών δραστών όπου οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένα μέσα σε ζαντολάστιχα 500.000 ευρώ. Αμέσως προχώρησαν στις δυο συλλήψεις, του ιδιοκτήτη του συνεργείου και ενός ακόμα ατόμου, οι οποίοι φαίνεται ότι υπέδειξαν στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα λεφτά.

Την επόμενη μέρα, οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες όπου βρήκαν σχεδόν όλο το ποσό σε μια αποθήκη στο χώρο του συνεργείου, σε μια καταπακτή στην είσοδο του συνεργείου, καθώς και σε ένα σπίτι. Μετά από τις ανακρίσεις των πρώτων συλληφθέντων, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη του πρώην διευθυντή της εταιρίας φύλαξης και κουμπάρου του ιδιοκτήτη του συνεργείου.

Οι τρεις δράστες τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Μοιραστείτε το:
Tagged