Όταν η Reggina B. Γνώρισε και αγάπησε τον «Λούντβιχ φον»Τσίπρα…

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

The Lost Honour of Reggina B.

Aλήθεια πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν κάποια ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μία κυβερνητική θέση; Ειδικά για τη περίπτωση της Ρεγγίνας Βάρτζελη που υπήρξε σκιά του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχουν σχόλια παρά η ίδια της η ασυνέπεια απέναντι στη διαδρομή της-δηλαδή στον εαυτό της.

“Ο λαϊκισμός θα έρθει ξανά. Τώρα οι λαϊκιστές θα συνασπιστούν σε άλλα θέματα, στο μεταναστευτικό λόγου χάρη, όπου έχουν εύκολες λύσεις και διάφοροι γράφουν στο διαδίκτυο λες και ο υπόλοιποι δεν ανησυχούμε για την πατρίδα μας”, τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντα την επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τη συμμετοχή τής πρώην γραμματέως του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνας Βάρτζελη σε αυτή. Και δεν είχε άδικο.

Η Βάρτζελη υπήρξε η σκιά του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος υπέστη θανάσιμο πλήγμα από τον λαικισμό του Σύριζα. Κι όμως η Βάρτζελη στα πολιτικά της ύστερα δεν φρόντισε να τιμήσει τα πρώτα.

Ξεκίνησε στο πλευρό του Γιώργου όταν εκείνος ήταν υφυπουργός Νέας Γενιάς. Εκείνη απόφοιτη της Νοµικής, είχε εργαστεί δικηγόρος στο Μετοχικό Ταµείο Στρατού και ο Γιώργος τη γνώριζε από τις κοµµατικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ και τη Λαϊκή Επιµόρφωση.

Είχε καλή φήµη ως ανώτερη υπάλληλος και ο Παπανδρέου από τότε έδινε µεγάλη σηµασία στα βιογραφικά. Εξελίχθηκε στο υπ’’ αριθµόν ένα πρόσωπο εµπιστοσύνης του µε διάρκεια. Κάνεις άλλος στο ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκε για τόσο µεγάλο διάστηµα δίπλα στο πρωθυπουργικό επιτελείο του Γιώργου.

Αλλά ταυτόχρονα κατάλαβε εξ αρχής ότι ο Γιώργος είναι σαν τη φωτιά. Πολύ κοντά καίγεσαι, πολύ µακριά κρυώνεις. Ετσι όσο ο ίδιος την «εντοίχιζε» στο πολιτικό προσωπικό τόσο η ίδια έµενε έξω από τον κύκλο των κοινωνικών συναναστροφών του. Δεν τον κάλεσε ποτέ στο σπίτι της και δεν της έκανε ποτέ το τραπέζι.

Το δραµατικό βράδυ της εκλογικής ήττας του 2007 του είπε µόνο _ στον πληθυντικό όπως του µιλάει πάντα: «Να κάνετε ό,τι δεν θα σας κάνει να µετανιώσετε αργότερα».

Κυκλοφορεί ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο Λουδοβίκος ΙΔ’ οι τρεις Σωµατοφύλακες µπορεί να άλλαζαν συνεχώς ονόµατα, αλλά ο Ντ’ Αρτανιάν θα ήταν πάντα η Ρεγγίνα.

Μία µόνο φορά αποµακρύνθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και το µετάνιωσε και η ίδια και ο Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ η Βάρτζελη ήταν σαν µια παλιά διαφήµιση του τσιγάρου άσος φίλτρο: είχε παντού µόνο φίλους.

Ειδικότερα σε ένα σύστηµα µε απίθανους προσωπικούς ανταγωνισµούς σαν αυτό που περιβάλλει τον Γιώργο, γίνεται δεκτή σαν φυσική προέκταση της παρουσίας του.

Εµπειρη, οξυδερκής, µε πολιτική κρίση, εχέµυθη, αγοράζει και δεν πουλάει και είχε βιωµατική προσήλωση στο Κίνηµα και στους Παπανδρέου, από τον καιρό που έτρεχε στις φοιτητικές διαδηλώσεις για το «1-1-4» και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Γέρου.

Ωσπου ανακάλυψε το πολιτικό εκτόπισμα του Λούντβιχ-Τσίπρα…

Iόλη Πιερίδη

Πηγή: kourdistoportocali.com

Μοιραστείτε το:
Tagged