Αχ!!! κα Κεραμέως, τα «λαμόγια», συγνώμη τα διαμάντια είναι παντοτινά – Τα «ντεσού» για δύο νέες Επιτροπές για τα ΕΠΑΛ

Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Η κυρία Κεραμέως και γενικά η νέα Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είχε διακριθεί μέχρι τώρα για την πολύ καλή επιλογή των στελεχών που την πλαισιώνουν στο Υπουργείο Παιδείας. Ίσως αυτός να είναι ο βασικός λόγος της μηδενικής σχεδόν αντίδρασης από την εκπαιδευτική κοινότητα στις επιλογές αυτές, όπως ακι στις ρηξικέλευθες εξαγγελίες της, για τις επερχόμενες αλλαγές τόσο στην Α/θμια, όσο και στην Β            /θμια. Κι αυτό γιατί ήταν κοινό και ώριμο ζητούμενο πλέον, η μη επιστροφή και παλινόρθωση διαχρονικών λαμογιών που στο όνομα της  κομματικής εκπαιδευτικής γραμμής έκαναν δική τους πολιτική ευνοώντας τους «άμπαλους» και κινηγώντας απλώς τις αμοιβές στα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Κόμη, αρκετά απ’ αυτά τα «λαμόγια» πατώντας σε δύο και ενίοτε βάρκες, εξασφάλιζαν την διαχρονική καρέκλα τους, αφού η εκπαίδευση, πέρα από τα σχολικά κτίρια ήταν άγνωστη σ’ αυτούς.

Φαίνεται, όμως, ότι το «σύστημα» μόνο λίγους μήνες αναπαύθηκε και ανακάμπτει με ορμή πλέον. Δύο αποφάσεις για χαμηλόβαθμους αξιωματούχους στο υπουργείο Παιδείας υπογράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Η πρώτη από την υφ. Σοφία Ζαχαράκη, αφορά την ανασύσταση της περίφημης Επιτροπής του άμισθου συριζαίου «γκουρού» της Επαγγελματικής κου Κοτσιφάκη και η δεύτερη από τον ΓΓ  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, κο Γ. Βούτσινο. Και οι δύο «πέτυχαν» διάνα με τις επιλογές τους. Αρκει κάποιος να κάνει μία απλή έρευνα, -κάτι που δεν έκαναν οι εισηγητές, αλλά ούτε και οι υπογράφοντες-,  για να διαπιστώσει ότι τα «διαμάντια» είναι παντοτινά, κάτι που βέβαια θα φανεί στη διαδρομή αλλά θα είναι αργά για δάκρυα, όπως έλεγε και η γνωστή κινηματογραφική ατάκα.

Στην δημόσια αξιοκρατία που επαγγέλλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επαναλαμβάνουν πιστά οι υπουργοί του, οι επιλογές των στελεχών δεν γίνονται ανάλογα με την θέση τους ή τις γνωριμίες τους στο διπλανό γραφείο, ούτε κάν στις προσβάσεις τους στα κομματικά συστήματα, αλλά με βάση το ιστορικό τους, τις επαγγελματικές περγαμηνές τους και γιατί όχι το ήθος καιι το συναίσθημα δικαιοσύνης που εκπέμπουν.

Ρίξτε μία ματιά κα Κεραμέως και ζητήστε αν έχετε την δυνατότητα αξιοκρατική και δίκαιη πληροφόρηση για τα μέλη αυτών των δύο Επιτροπών και προς θεού για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση δεν αναφερόμαστε στο προσωπικό ήθος τους. Τα εκπαιδευτικά πεπραγμένα τους ζητείστε, οπως και τα πεπραγμένα τους  στις θέσεις ευθύνης που πέρασαν, κατείχαν ή κατέχουν και μετά αποδώστε δικαιοσύνη.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Καλοί είναι οι δικαιωματιστές που φροντίζουν τον εαυτό τους και κανείς δεν θα τους κατηγορίσει γι’ αυτό, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους δικαιολογήσει όταν «μοιράζουν» εξουσία σε άλλους στο όνομα και με την υπογραφή της ηγεσίας, αλλά εν αγνοία της,  ή όταν τα θαλασσώνουν ακόμη και με ποινικές επιπτώσεις καλούν το ιππικό για να τους σώσει ως «δικά» τους παιδιά.

Στο παρόν σημείωμα μας, που προφανώς δεν αφορά ολα τα μέλη των δύο επιτροπών, δεν θα κάνουμε καμία αναφορά σε ονόματα. Θα αναμείνουμε αντιδράσεις, αλλά και πράξεις και τότε θα επανέλθουμε.

Είπαμε αξιοκρατία, αλλά όχι και να «βάλουμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα»…

Κυρία Κεραμέως, με όλο τον σεβασμό θα έπρεπε να ρωτήσετε ή κατά το υπηρεσιακό να ζητήσετε πληροφόρηση και να μην δέχεστε ότι σας σερβίρουν οι παρακατιανοί σας. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν είχατε δώσει τέτοια δείγματα…

Και για την ιστορία ένα απλό κουίζ για σάς: Ποιος ήταν Προϊστάμενος Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που έδωσε κλεψίτυπα αντίγραφα βιβλίων ως επίσημο βιβλία του υπουργείου σε μαθητές χωρίς άδεια συγγραφέων και εκδότη; Για να σας βοηθήσω δε στην απάντηση αναζητήστε το πόρισμα που συντάχθηκε με ευθύνη του τότε Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης…

«Διογένης ο ερευνών τα πάθη…»

Διαβάστε στην συνέχεια τις δύο αποφάσεις της κας Ζαχαράκη και του κυρίου Βούτσινου

Νέα Επιτροπή Συντονιστικής Επιτροπής Έργου στο πλαίσιο της επέκτασης της πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ», με κωδ. ΟΠΣ 5010706, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όρισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Πρόεδρος της Επιτροπής αυτής ήταν ο σύμβουλος του Κ. Γαβρόγλου, Θέμης Κοτσιφάκης, που αρχικά ήταν θέση αμειβόμενη και στη συνέχεια, τροποποιήθηκε και έγινε μη αμειβόμενη.

Ειδικότερα τα μέλη της νέας Συντονιστικής Επιτροπής, έχουν  ως εξής:

  1. Καπουτσής Ιωάννης του Αθανασίου, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως Πρόεδρος της Επιτροπής.
  2. Μαυρικάκης Ευάγγελος του Εμμανουήλ, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της επιτροπής, εκπαιδευτικός ΠΕ80 αποσπασμένος στο ΙΕΠ.
  3. Αλεξανδρής Ανδρέας του Αθανάσιου, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου.
  4. Οικονόμου Ευδοκία του Κωνσταντίνου, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Περιστερίου, κλάδου ΠΕ83.
  5. Κουτουλάκος Χρήστος του Ηλία, Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, κλάδου ΠΕ83 και ΠΕ84.
  6. Χαρακλιάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, κλάδου ΠΕ82.
  7. Κερασιώτης Σεραφείμ του Φώτιου, Συνταξιούχος, πρώην Διευθυντής ΕΠΑΛ.
  8. Αλεξόπουλος Ανδρέας του Δημητρίου, Συνταξιούχος, πρώην Διευθυντής ΕΠΑΛ.
  9. Ανδριτσάκη Αικατερίνη του Νικολάου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 του ΕΠΑΛ Γαλατσίου.
  10. Μόρφης Πέτρος του Ιωάννη, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82 Μηχανολόγος.
  11. Φύκαρης Γεώργιος του Νικολάου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ90, αποσπασμέ- νος στο ΙΕΠ.
  12. Καλαθά Κυριακή του Βασιλείου, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06, αποσπασμέ- νη στο Τμήμα Μαθητείας ΕΠΑΛ και Μάθησης στο χώρο εργασίας.
  13. Γιοχάλα Μαριάννα του Θωμά, στέλεχος της Μονάδας Β2 της ΕΔ ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποσπασμένη εκπαιδευτι- κός κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.
  14. Βαλιάντζας Κωνσταντίνος του Δημήτριου, Προϊστάμενος της Ε.Δ. ΕΣΠΑ Παιδείας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  15. Γαλανοπούλου Ζωή του Γεωργίου, στέλεχος της Μονάδας Γ της ΕΔ ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποσπασμένη εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής.

—————————–

 Επταμελή Συμβουλευτική Επιτροπή για τα ΕΠΑΛ συγκρότησε το υπ. Παιδείας

Επταμελή Συμβουλευτική Επιτροπή συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Γ. Βούτσινου.

Έργο της επιτροπής είναι η υποβολή γνωμοδοτικού χαρακτήρα δεδομένων και προτάσεων προς τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης για θέματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία των ΕΠΑ.Λ. και ειδικότερα:

  1. Τα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ.
  2. Τα εργαστηριακά Κέντρα.
  3. Τα Προγράμματα Σπουδών των ΕΠΑ.Λ.
  4. Θέματα χρήζοντα νομοθετικής ρύθμισης.

Η Επιτροπή έχει ως εξής:

1) Μπαμπίλης Δημήτριος, Σύμβουλος Α, ως Συντονιστής.

2) Καπουτσής Ιωάννης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

3) Κουτουλάκος Χρήστος, Διευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου.

4) Γεωργατζέλη Πολυξένη, Διευθύντρια 1ου ΕΠΑ.Λ. Νίκαιας.

5) Μπαμπή Κωνσταντίνα, Διευθύντρια 2ου ΕΠΑ.Λ. Πειραιά.

6) Αλεξανδρής Ανδρέας, Διευθυντής 1ου ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου.

7) Μαραγκού Ολυμπία, Προϊσταμένη Τμήματος Β Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής Ζωής.

Μοιραστείτε το:
Tagged