Οι Αμερικανοί «Πράκτορες» του FBI, ο Παππαγγελόπουλος, η Ράικου, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, ο προστ. Μάρτυρας και ο Α. Λοβέρδος

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Αμερικανοί κομπάρσοι υποδύονταν τους πράκτορες του FBI; – Ολόκληρο  FBI είχε εμμονή με τον Ανδρέα Λοβέρδο…

Μόνο Αμερικανοί κομπάρσοι που υποδύονταν τους πράκτορες του FBI  θα μπορούσαν να παρασυρθούν σε τέτοιες γελοιότητες και ανάκριση-φιάσκο όπως την  περιγράφει  ο καθηγητής, Νίκος Μανιαδάκης στην κατάθεση του στις αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Η όλη σκηνοθεσία της υπόθεσης θυμίζει σήριαλ του ΑΝΤΙ επιπέδου Πάνου Κοκκινόπουλου. Είναι προφανές ότι πολύ σύντομα θα γελάνε και τα τσιμέντα, ενώ πολύ κόσμος απ΄αυτούς που έστησαν την υπόθεση θα καταλήξουν στο εδώλιο.

Ο καθηγητής που ήταν ένας από τους προστατευόμενος μάρτυρες με τον κωδικό «Γιάννης Αθανασίου» φέρεται να αναφέρει στην κατάθεση του: «Έχω συναντηθεί με τις Αμερικανικές Αρχές σε δύο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Η κυρία Τουλουπάκη με προέτρεψε να ενταχθώ στο πρόγραμμα καθώς υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Ντζούρας (σ.σ. επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς) μου οργάνωσε συνέντευξη με υπάλληλο του FBI κατά την υπαγωγή μου στο ελληνικό πρόγραμμα προκειμένου οι αμερικανικές Αρχές να αξιολογήσουν αν θα ήθελαν να με εντάξουν στο δικό τους πρόγραμμα προστασίας. Μετά τη συνέντευξη επικοινώνησαν μαζί μου οι Αμερικανοί απευθείας και συγκεκριμένα η δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που συντόνιζε το αμερικανικό κλιμάκιο».

Μάλιστα φέρεται να τονίζει ότι στις συναντήσεις οι Αμερικανοί πράκτορες επαναλάμβαναν τα ίδια ακριβώς λόγια με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, λέγοντας του ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό, καθώς και για δική του εμπλοκή σε δωροδοκία του, και ότι αν δεν ομολογήσει θα στραφούν εναντίον του.

Ο Νίκος Μανιαναδάκης φέρεται να σημειώνει στην κατάθεση του: «Στις 29 Αυγούστου του 2018 συναντήθηκα με τους Αμερικανούς(;) στο Νιου Τζέρσεϊ, με πρωτοβουλία δική τους, στο ομοσπονδιακό κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ή σε παραδίπλα καντίνα;), με την ίδια ομάδα ατόμων. Πριν από τη συνάντηση αυτή, στις 14 Αυγούστου 2018, με παρότρυναν οι Αμερικανοί να υποβάλω ηλεκτρονικά αίτηση περί προστασίας, ανωνυμίας και μεταγενέστερα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας, εφόσον το επιθυμούσα… Στη συνάντηση με τους Αμερικανούς, που κράτησε 8 ώρες, μου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και εκβιαστικά προκειμένου να δώσω στοιχεία για πολιτικούς και συγκεκριμένα για τον κ. Λοβέρδο. Επαναλάμβαναν τα ίδια ακριβώς λόγια με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, λέγοντάς μου ότι έχουν στοιχεία για έναν πολιτικό, καθώς και δική μου εμπλοκή σε δωροδοκία του, χωρίς σαν μου αποκαλύπτουν το όνομα αυτού, και ότι, αν δεν ομολογήσω θα στραφούν και αυτοί εναντίον μου και θα μου ασκήσουν δίωξη.

Παρά την κατατρομοκράτησή μου τους δήλωσα ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία και ότι δεν πρόκειται να καταθέσω τίποτα για κανέναν, οτιδήποτε κι αν μου συμβεί. Μετά από πολύωρες πιέσεις, μου είπαν ότι το πολιτικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονταν ήταν ο κύριος Λοβέρδος. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα μια ανακούφιση διότι κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν ψέματα, δεδομένου ότι με τον κύριο Λοβέρδο ουδεμία σχέση είχα ποτέ».

Παπαγγελόπουλος για Ράικου: «Ρασπούτιν τέλος, έρχεται η εποχή της Μεσσαλίνας»

«Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας»! Στον εντυπωσιακό αυτό προσδιορισμό ως ρωμαίας αυτοκράτειρας για τη δικαστική λειτουργό Ελένη Ράικου προχωρά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της προανακριτικής επιτροπής.

Ο Παπαγγελόπουλος στη συνέντευξή του δηλώνει ότι υπήρχαν διαρροές και σκοπιμότητες για την έρευνα της Novartis από άλλα πρόσωπα – εκτός αυτού –, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, παρότι μέλος της κυβέρνησης. Συμπληρώνοντας ενδεικτικά ότι «δεν επικοινώνησα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη, γιατί κι αν με παρακολουθούσε δεν θα μου το έλεγε». Ακόμη αφήνει ανοικτό το ζήτημα να υπήρχαν χρηματισμοί στο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες – σύμφωνα με ισχυρισμούς μάρτυρα υπό προστασία –, παρά την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων κατηγοριών. Επιπλέον σπεύδει ν’ αναφέρει ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρασκήνιο άλλων δικαστικών υποθέσεων, ενώ προχωρά στην πρόβλεψη ότι η επιτροπή της Βουλής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους Σαμαρά, Αγγελή και Ράικου. Τέλος, αποφεύγει να σχολιάσει τους χειρισμούς των δικαστικών για την υπόθεση Novartis κι αν ο ίδιος προχωρούσε σε παρόμοιες κινήσεις, αλλά και τις αναφορές του Αγγελή για δεκάδες μη ερευνηθείσες υποθέσεις.

Επιπλέον σπεύδει ν’ αναφέρει ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρασκήνιο άλλων δικαστικών υποθέσεων, ενώ προχωρά στην πρόβλεψη ότι η επιτροπή της Βουλής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους Σαμαράς, Αγγελή και Ράικου.

O πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει να σχολιάσει τους χειρισμούς των δικαστικών για την υπόθεση Novartis κι αν ο ίδιος προχωρούσε σε παρόμοιες κινήσεις, αλλά και τις αναφορές του Αγγελή για δεκάδες μη ερευνηθείσες υποθέσεις.

Σε ερώτηση για την Ελένη Ράϊκου και την αποκάλυψη ότι θα μιλήσει για ορισμένα αιτήματα της προς τον ίδιο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Δεν ξέρω πόσες αποκαλύψεις θα με αναγκάσει να κάνω η κυρία Ράικου. Σε κάθε ψέματα της θα απαντάω με μια αλήθεια. Στόχος μου είναι να αποκαλύψω περαιτέρω πόσο αναξιόπιστα είναι τα μυθεύματα της για τον δήθεν Ρασπούτιν, που τα εφηύρε πολλούς μήνες μετά την παραίτησή της για να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες της ως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Η εποχή του Ρασπούτιν τελείωσε όμως, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γαργαλιστική…».

Για το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι «εκπλήξεις θα υπάρξουν πολλές. Μόνο που θα είναι πολύ ευχάριστες για μένα και πολύ δυσάρεστες για όσους με κατηγορούν. Θα σας θυμίσω όμως ότι η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για να ερευνηθούν συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που δήθεν τέλεσα ως υπουργός. Τα υπόλοιπα που γράφονται και λέγονται είτε από άσχετους είτε από εγκάθετους για επέκταση της έρευνας εις βάρος μου είναι ομολογία ότι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου. Προσποιούνται ότι μπορεί να ερευνήσει η επιτροπή και άλλες υποθέσεις, ενώ γνωρίζουν καλά ότι για να γίνει αυτό απαιτείται νέα απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση νέας Προκαταρκτικής Επιτροπής με νέα δήθεν αδικήματα».

Πηγή: kourdistoportocali.com / newpost.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged