Το αραβικό «πάρτι» μόλις ξεκίνησε: Διεθνής αγωγή εναντίον του Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου!

Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιστοσελίδας El–Arabiya, η Ένωση Αράβων Δικηγόρων   αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Ερντογάν για να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.

Η Ένωση σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο καλεί όλους τους νομικούς κύκλους να καταδικάσουν την επίθεση του τουρκικού Στρατού στη Συρία και να προβάλουν   , σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, όλα τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξε το τουρκικό κράτος.

Οι Άραβες δικηγόροι καλούν όλες τις χώρες που υπερασπίζονται την ειρήνη να διακόψουν τις διπλωματικές επαφές με την Τουρκία. Ζητούν, επίσης,  την απομάκρυνση από όλες τις αραβικές πρωτεύουσες των Πρεσβευτών της Τουρκίας, το μποϊκοτάρισμα των τουρκικών προϊόντων και τη διακοπή όλων των τουριστικών επαφών.

Το κατηγορητήριο εναντίον του σουλτάνου, κατά την άποψη μας, πρέπει να επιβαρυνθεί και με μια εγκληματική ενέργεια ακόμα . Για την αδράνεια που έδειξε στην καταπολέμιση του ISIS και κυρίως για την σύλληψη του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπαγντατί. Η σύλληψη και η εξόντωση του από Αμερικανούς κομάντο έγινε εντός της ζώνης ασφαλείας της Τουρκίας στην Ιντλίμπ και σε απόσταση 5χλμ από τα σύνορα.  Δεν το γνώριζαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ή το γνώριζαν και τον προστάτευαν.  Μήπως θέλει να αποκτήσει ζώνες ασφαλείας για να προστατεύει τους 110.000 τρομοκράτες που έχει εκθρέψει και εξοπλίσει;

Λιάνα Μυστακίδου

Πηγή: militaire.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged