Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου: Υπερασπιζόμαστε το Ποικίλο Όρος

Περιστέρι

Οι Καταπατητές ξανάρχονται με τις διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων

Στις 5 Νοεμβρίου 2019 στο εφετείο συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους δήμους της περιοχής (Περιστέρι, Πετρούπολη) και τον ΙΝ «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας (ΜΟΝΗ ΛΑΜΙΑΣ) και από άλλους ιδιώτες. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Περιστέρι και συνολικά η Δυτική Αθήνα και αφορά τις καταπατήσεις-διεκδικήσεις χιλιάδων στρεμμάτων.  Αφορά 34 πλατείες στη Χρυσούπολη στο βόρειο Περιστέρι και πρόκειται για χώρους δομημένους, σχολεία, παιδικές χαρές.

Κύρια επιδίωξη όλων, ‘Μονής Λαμίας’ και ιδιωτών, είναι η καταστρατήγηση του δημόσιου – δασικού χαρακτήρα της περιοχής, η ιδιοποίησή της, η οικοπεδοποίησή της και τελικά η οικοδόμησή της.

Στο μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια αρκετοί συμπολίτες μας είχαν πέσει θύματα των εκπροσώπων της Μονής, η οποία τους απέσπασε παράνομα χρήματα, για να μην δουν τα σπίτια τους και τα οικόπεδά τους να αλλάζουν σε μια μέρα κυριότητα, περνώντας στην κυριότητα της Μονής.

Η παρανομία αυτή αποκαλύφτηκε με παρέμβαση του Δήμου, των φορέων και των κινημάτων της πόλης μας και μετά από καταγγελία και σχετική επερώτηση στη Βουλή προκλήθηκε διαχειριστικός έλεγχος εις βάρος της Μονής και παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου (την ίδια εποχή που αποκαλύπτονταν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου).

Για δεκαετίες οι «κληρονόμοι» πουλάνε οικόπεδα και έχουν πουλήσει πολλαπλάσια έκταση από αυτή που «κληρονόμησαν». Δεκάδες είναι οι αγωγές και τα δικαστήρια εις βάρος των αιρετών της πόλης μας, αλλά και ενεργών συμπολιτών μας. Με παλαιότερη αγωγή η Μονή Λαμίας, διεκδικούσε μέχρι και 10.000 στρέμματα.

 Με το πόρισμα 64/1990 του τότε εισαγγελέα εφετών Αθηνών και μετέπειτα εισαγγελέα Αρείου Πάγου Γεωργίου Σανιδά αποδεικνυόταν ότι υπήρχε μεθόδευση συστηματική και χρησιμοποιήθηκαν όλα εκείνα τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι καταπατητές για να ιδιοποιηθούν δημόσιες εκτάσεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εμπλέκονται επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί.

Η ιστορική απόφαση 7636/1996 του εφετείου Αθηνών έκρινε, σύμφωνα με το πόρισμα Σανιδά, την έκταση δημόσια και δασική. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις και διοικητικές πράξεις που έπονται της απόφασης 7636/1996 θα όφειλαν να είχαν ευθυγραμμιστεί με αυτήν, πράγμα που δεν έγινε.

Στις τελευταίες δικαστικές διεκδικήσεις που αφορούσαν εκτάσεις σε Πετρούπολη και Περιστέρι “διαφόρων διεκδικητών” το ελληνικό δημόσιο δεν υπερασπίστηκε την περιουσία του!

Απουσίασε ο βασικός υπερασπιστής του λαού της Δυτικής Αθήνας δημιουργώντας ερωτηματικά και υπήρξε πλημμελής νομική υπεράσπιση, παρά τις μεγαλοστομίες του υφυπουργού Εσωτερικών και του Γενικού Γραμματεία του ίδιου Υπουργείου.

Και όλα αυτά όταν στο παρελθόν με ερωτήσεις-τοποθετήσεις είχαν αναδειχθεί τα συμφέροντα του Δημοσίου και του Λαού της περιοχής. Προφανώς, το πολιτικό προσωπικό αλλάζει στρατόπεδο και συντάσσεται με τις οικονομικές διεκδικήσεις των καταπατητών. Αξίζει να τονίσουμε ότι το ζήτημα δεν είναι νομικό αλλά καθαρά πολιτικό.

Φωτεινή εξαίρεση στα παραπάνω ήταν η δράση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα ο οποίος συγκάλεσε τους φορείς και ανέδειξε τα ζητήματα που αφορούσαν τους πολίτες μας. Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η ΕΡΤ καθώς δεν πρόβαλε ρεπορτάζ για το ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ και το οποίο «κόπηκε» με άνωθεν παρέμβαση.

Απαιτούμε και επιβάλλεται:

  • Το Ελληνικό Δημόσιο να υπερασπιστεί – και να μην ξεπουλήσει- τη Δημόσια περιουσία στην Περιοχή του Ποικίλου όρους.
  • Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αναγνωρίσει επιτέλους το Δημόσιο Δασικό χαρακτήρα της περιοχής, να χαρακτηριστούν οι αδόμητες εκτάσεις δασικές
  • Να αναζητηθούν και να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες στην μέχρι τώρα αδράνεια κυβερνήσεων και δημοσίων λειτουργών για το ρόλο των καταπατητών στην περιοχή
  • Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές και την Περιφέρεια Αττικής με δυναμικές πρωτοβουλίες να ζητήσει τη δέσμευση όλων των βουλευτών της περιοχής και της κυβέρνησης να μην ταυτιστούν με συμφέροντα καταπατητών – “διεκδικητών” σε βάρος του λαού της Δυτικής Αθήνας.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Οι προσπάθειες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας είναι συνεχείς.

Να μην επιτρέψουμε να συντελεστεί ένα έγκλημα εις βάρος των συμπολιτών μας και του περιβάλλοντος

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

Η …ιστορία είναι παλιά και δυστυχώς συνεχίζεται!

Για τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου

Νίκος Ζούτσος–Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου

Tagged