Λαϊκή Συσπείρωση: Να υπάρξει αναβολή στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Περιστερίου και στήριξη του αγώνα των εργαζομένων

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που στηρίζει η διοίκηση Παχατουρίδη, με το “αναπτυξιακό” πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση αυτές τις μέρες εκχωρεί στους εργολάβους τη Συλλογή Απορριμμάτων, την καθαριότητα Δημοτικών Κτιρίων, την συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου.

Αυτά προβλέπονται στο άρθρο 179 το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρεί σε ιδιώτες τις παραπάνω υπηρεσίες. Αποδεσμεύεται κάθε εμπόδιο που υπήρχε με το ν. 3979/2011 και το οποίο, κρατώντας τα προσχήματα, απαιτούσε την τεκμηρίωση αδυναμίας εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που το άφησε άθικτο ο ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγει διάπλατα τα δρόμο για την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων των Δήμων.  Προσθέτει μάλιστα στους τομείς παραχώρησης τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο. Έτσι φέρνει εξασφαλισμένα κέρδη για τις επιχειρήσεις και νέα βάρη για τους δημότες, οι οποίοι θα κληθούν για μια ακόμα φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να έχουν βασικές υπηρεσίες.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε προεκλογικά δήλωνε ότι «όταν η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα οδηγεί στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, αυτό πρέπει να ενθαρρύνεται και όχι να αποθαρρύνεται». Τρίβουν ήδη τα χέρια τους οι εργολάβοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους μαζικούς φορείς του Περιστερίου να οργανώσουν τον αγώνα τους και διεκδικήσουν:

  • Κάτω τα χέρια από την οργάνωση και δράση των συνδικάτων.
  • Κάτω τα χέρια από τις κλαδικές συμβάσεις και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μαζικούς φορείς και τα λαϊκά στρώματά της πόλης μας να αντιπαλέψουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο της ΝΔ.

Στηρίζουμε την απεργία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ στις 24 Οκτώβρη και για αυτό το λόγο ζητάμε την ΑΝΑΒΟΛΗ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου που έχει οριστεί για την ίδια μέρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Διαφορετική απόφαση συνιστά προτροπή για ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ και ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που ρημάζει τα δικαιώματα και των εργαζόμενων του Δήμου.

20-10-2019

Μοιραστείτε το:
Tagged