ΔΑΣ Περιστερίου: Διακήρυξη για τις εκλογές του συλλόγου εργαζόμενων στο Δήμο στις 31 Οκτώβρη

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Συναδέλφισσες-οι στις 31  Οκτώβρη  προχωράμε με αγωνιστική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου μας

Οι εκλογές στο Σύλλογό μας διεξάγονται σε μια περίοδο που ξεδιπλώνεται ολόπλευρα η βάρβαρη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Η κυβέρνηση Ν.Δ.  μπήκε με φόρα να τελείωση τις όποιες εκκρεμότητες άφησε πίσω η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

 Νέα βάρη για τους εργαζομένους, ένταση της εκμετάλλευσης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη τους… διασφαλίζοντας μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματίες, με το άνοιγμα νέων επενδυτικών πεδίων, με χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό επενδύσεις μεγαλοεπιχειρηματιών, διευκολύνοντας  την παραχώρηση   υπηρεσιών και δομών  των δήμων, όπως καθαριότητα  πράσινο  ηλεκτροφωτισμός, ιδιωτικοποιήσεις με συνοπτικές διαδικασίες με  το άρθρο 179 του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου. Ένα πολυνομοσχέδιο που προβλέπει πάγωμα των συλλογικών διαδικασιών του εργατικού κινήματος με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, το φακέλωμα συνδικαλιστών, έλεγχο και την τιμωρία των εργαζομένων που δεν εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα με διαδικασίες fast truck.

 Υπερασπιστής της αντιλαϊκής αντεργατικής  κατεύθυνσης  η δημοτική αρχή του δήμου μας απόλυτα προσηλωμένη στις κατευθύνσεις Κυβερνήσεων και Ε.Ε. καταργώντας το πενθήμερο, επιβάλλοντας διπλοβάρδιες, αξιοποιώντας κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας για φθηνή εργατική δύναμη,  μειώνοντας  40% το μόνιμο προσωπικό, ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, απαξιώνοντας υπηρεσίες και δομές του δήμου και την παράδοση τους στους εργολάβους, καθαριότητα δημοτικών κτηρίων-πράσινο-συνεργεία οχημάτων- τεχνικά έργα κ.α.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ   όλο αυτό το διάστημα προσπάθησαν για την συσπείρωση χωρίς διαχωρισμούς, ενώνοντας τους εργαζόμενους  ανεξαρτήτου τρόπου πρόσληψης. Αντισταθήκαμε απέναντι στα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων και Δήμ. Αρχής. Παλέψαμε  για τα μέτρα ατομικής προστασίας για γιατρό εργασίας και τεχνικό ασφαλείας για την καταγραφή εργατικών ατυχημάτων και μέτρα πρόληψης αυτών. διεκδικήσαμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ,  το επίδομα ΒΑΕ στους δικαιούχους, μπροστά στην σθεναρή αντίσταση της διοίκησης.  Σχεδιάσαμε τον συντονισμό της προσπάθειας για ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στους χώρους μας. Αφήσαμε πίσω τη μοιρολατρία την απογοήτευση τη λογική του ”τίποτα δεν γίνεται” που δηλητηριάζει τη συνείδηση των εργαζομένων και αδυνατίζει την ενότητα μας.

Συναδέλφισες-φοι χρειάζεται να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό στο σωματείο μας. Γιατί χρειαζόμαστε ένα σωματείο να παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, να οργανώνει τον αγώνα τους και όχι να συμμετέχει  σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, να μην έχει καμία εξάρτηση από τη διοίκηση αντίθετα να βάζει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια της, να μην χρησιμοποιούν οι συνδικαλιστές την ιδιότητα ως σκαλοπάτι για την εργασιακή και μισθολογική εξέλιξη τους μέσα στο δήμο.

 Όλο αυτό το διάστημα, ανεξάρτητα από παραλείψεις και αδυναμίες, οι δυνάμεις της ΔΑΣ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με τη σωστή έγκαιρη ενημέρωση των εργαζομένων, με πρωτοβουλίες οργάνωσης της δράσης και της αντίστασής τους, συμμετέχοντας  σε μαζικά συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων, με αγώνες στους χώρους δουλειάς. Οι δυνάμεις της ΔΑΣ  αποτέλεσαν ασπίδα προστασίας στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με ενημέρωση από ανακοινώσεις, συσκέψεις, Γεν. Συνελευσεις. Με κινητοποιήσεις,  καταλήψεις, απεργίες , συλλαλητήρια..  Η συμβολή των ταξικών δυνάμεων της ΔΑΣ  σε όλα αυτά ήταν  καθοριστική, το ομολογούν εχθροί και φίλοι. Αυτό το κίνημα, αυτόν προσανατολισμό σας καλούμε να δυναμώσουμε, αυτό το δρόμο να βαδίσουμε. Ξέρουμε ότι αρκετοί έχετε επιφυλάξεις, επιμέρους διαφωνίες, κάνεις όμως δεν αμφισβητεί ότι η ΔΑΣ είναι στήριγμα, οργανωτής, φάρος αντίστασης και αγώνα.

 Συναδέλφισσες-οι Ανεξάρτητα αν συμφωνείς η αν ακόμα  δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, ξέρεις ότι μπορείς να στηριχτείς στην ανιδιοτέλεια, στην ακεραιότητα, στο ασυμβίβαστο αγωνιστικό μας φρόνημα.

Η ΔΑΣ απευθύνουμε κάλεσμα για τη δημιουργία ενός σωματείου, πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων, δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων μας και προοπτικής, είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να απαλλαγούμε από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό  έλεγχο των οργανώσεών μας.

Βασικό κριτήριο ψήφου για τις εκλογές του σωματείο μας πρέπει να είναι ποιες δυνάμεις μπορούν να συγκρουστούν  υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων με τη δημοτική αρχή και πιέζοντας για λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, ποιες δυνάμεις  μπορούν σήμερα να  σταματήσουν, να  εμποδίσουν, να ανατρέψουν αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα.

Γιατί διεκδικούμε όχι μόνο την ανάκτηση των απωλειών μας, αλλά την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών κόντρα στην κυβέρνηση, το αυταρχικό αστικό κράτος, την ΕΕ, και τη Δήμ. Αρχή που υλοποιεί όλες αυτές τις πολιτικές.

Μοιραστείτε το:
Tagged