Άγρια «νιάτα» στη Δυτική Αθήνα: Νεαροί ξυλοκόπησαν και έκλεψαν 14χρονους μαθητές στο Αιγάλεω

Αιγάλεω Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Για όσους γνωρίζουν, κυρίως εκπαιδευτικοί και Διευθυντές σχολείων της Δυτικής Αθήνας, την «αγριότητα» και σκληρότητα στην συμπεριφορά τους που επιδεικνύει ένα μεγάλο μέρος των νεαρών παιδιών –αγοριών και μην εκπλαγείτε και κοριτσιών-, που έχουν ακόμη την μαθητική ιδιότητα ή έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήταν θέμα χρόνου να δούμε «άγρια γεγονότα» στα οποία να εμπλέκονται είτε ως θύτες, είτε ως θύματα.

Είναι γνωστό σε όλους και κυρίως εκπαιδευτικούς, ότι η παραβατικότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις αντικοινωνική συμπεριφορά σε μία μερίδα μαθητών της Δυτικής Αθήνας, χτυπάει κόκκινο. Μικρές ομάδες απ’ αυτούς συμπλέουν μεταξύ τους, ομαδοποιούνται και πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις στους «αντιπάλους». Ένας μικρός αριθμός από τους συμμετέχοντες έχει εκπαιδευτεί ή «εκπαιδεύεται» σε χουλιγκάνικες μεθόδους συμπεριφοράς μέσα στους συλλόγους ποδοσφαιρικών ομάδων στους οποίους συμμετέχουν.

Πρόσφατα, ομάδα 6 περίπου μαθητών ΕΠΑΛ του Περιστερίου, έφυγε εν ώρα μαθήματος από το σχολείο στο οποίο φοιτά, και μετέβηκε σε άλλο Λύκειο της περιοχής προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις και να «σοφρωνίσει»  άλλον μαθητή που θεωρεί ότι βρίσκεται απέναντί τους στο μοίρασμα της επιρροής τους σε άλλους συμμαθητές τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα στα συγκεκριμένα «άγρια νιάτα» που δρούν ανεξέλεγκτα ουσιαστικά από τους γονείς τους, αναμένεται να εκτραπούν σε ποιό δύσκολες καταστάσεις με γεγονότα που μπορεί να είναι και τραγικά. Μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει αργά ή γρήγορα είναι ο ξυλοδαρμός και η ληστεία των δύο 14χρονων μαθητών Γυμνασίου μέσα στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).  Διαβάστε στην συνέχεια την είδηση…

—————————-

Νεαροί ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας 14χρονους στο Αιγάλεω -Τους πήραν κινητά και παπούτσια

Θύματα άγριου ξυλοδαρμού έπεσαν δύο μαθητές Γυμνασίου, ηλικίας 14 ετών όταν τους επιτέθηκε μία ομάδα 15 νεαρών στο Αιγάλεω.

Όπως κατήγγειλαν στον ΑΝΤ1 οι νεαροί, τους ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας για να τους πάρουν τα κινητά και ένα ζευγάρι παπούτσια. Τα όσα έζησαν οι δύο μαθητές είναι ανατριχιαστικά.

Επίθεση με ξύλα και πέτρες

Ξαφνικά μία ομάδα με μηχανάκια και νεαρούς με κράνη ήρθε κατά πάνω τους με ξύλα και πέτρες και άρχισαν να τους χτυπούν.

Τα δύο παιδιά μόλις είχαν τελειώσει από το φροντιστήριο, γύρω στις 20:00, και επέστρεφαν σπίτι τους μέσα από το πάρκο του Μπαρουτάδικου. Τέσσερις νεαροί ήταν κρυμμένοι πίσω από τα δέντρα και ξαφνικά άρχισαν να τους ξυλοκοπούν, ενώ άμεσα έφτασαν άλλοι δέκα με μηχανάκια. Ο ένας μαθητής έμεινε λιπόθυμος με πολλά κατάγματα, και στον δευτερο έσπασαν το σαγόνι και τα πλευρά του, ενώ παιδιά που την ίδια ώρα περνούσαν από το σημείο προσπάθησαν, μάταια, να τους σταματήσουν.

Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές φώναξαν την αστυνομία, ενώ τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Πλήρως εξοπλισμένοι οι δράστες του ξυλοδαρμού»

Τα δύο παιδιά ήταν στο πάρκο του Μπαρουτάδικου, όταν δέχθηκαν την άγρια επίθεση από ομάδα νεαρών. Οι δράστες τους ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας και τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα και τα παπούτσια τους. «Ηταν αιμόφυρτος, ζαλιζόταν, χωρίς παπούτσια γιατί του τα είχαν πάρει», είπε η μητέρα του ενός παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 «Μαμά μας περικύκλωσαν 20-25 άτομα που φορούσαν μάσκες», είπε το θύμα του ξυλοδαρμού στη μητέρα του. «Χωρίς λόγο, άρχισαν να ρίχνουν σφαλιάρες στον γιο μου και συνέχισαν με το άλλο παιδί, που το χτύπησαν σε όλο το σώμα και το πρόσωπο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί», είπε η μητέρα συγκλονισμένη, που πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ των παιδιών και της ομάδας που τους επιτέθηκε. «Μιλάμε για μαθητές γυμνασίου, τα άλλα άτομα ήταν τουλάχιστον 20-25, μπορεί και 30 χρονών και πλήρως εξοπλισμένοι, είχαν λοστούς και καδρόνια», δήλωσε ακόμη, για τους δράστες του ξυλοδαρμού.

 «Πρέπει να αστυνομευθεί ο χώρος, κυκλοφορούν συνέχεια παιδιά και γονείς. Δεν θέλω να μάθει ο γιος μου να φοβάται. Να μην ζήσει άλλο παιδί ή γονιός αυτό που ζήσαμε εμείς», κατέληξε η μητέρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged