Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Όλα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10 Οκτωβρίου 2019

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Οκτωβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλαν τα εξής θέματα:

Για τη στάση που σκοπεύει να κρατήσει η Διοίκηση του δήμου απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου μπροστά στον κατάπτυστο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση. Θα σέβεται τις αποφάσεις των εργαζομένων και του σωματείου τους ή θα ζητά πλειοψηφίες 50%+1 και θα υιοθετήσει αντισυνδικαλιστικές και αντιδημοκρατικές κατασταλτικές μεθόδους; Απάντηση Διοίκησης: Δεν έχουμε άποψη για το νόμο (!!!), είμαστε με τους εργαζόμενους.

Για τη στάση του Δήμου απέναντι στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι και έχει καταγγείλει σύσσωμος ο λαός της περιοχής μας και τα δημοτικά συμβούλια της Πετρούπολης και των Αγίων Αναργύρων-Καματερού (https://lsperisteriou.blogspot.com/2019/10/blog-post_85.html) Απάντηση διοίκησης: Χρειάζεται να τοποθετηθούμε μόνο αν έχουμε λύση γιατί αν πούμε να κλείσει ο ΧΥΤΑ μπορεί να φτιαχτούν άλλες 6.500 χωματερές!!! (Δηλαδή να μην κλείσει ο ΧΥΤΑ στη Φυλή!!!)

Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θέσεων που καλύφθηκαν και αυτών που είναι σε λίστα αναμονής στο κολυμβητήριο. Απάντηση Διοίκησης: 100 παιδιά

Αν θα συνεχίσει ο Δήμος να υποδέχεται τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και συγκεκριμένα σε δύο εκ των 5ο, 11ο, 36ο, 47ο Δημοτικό και στο 8ο Γυμνάσιο. Απάντηση Διοίκησης: Θα συνεχίσει και φέτος

Ποια η θέση της Διοίκησης για τις συνεχείς διεκδικήσεις του συλλόγου Γονέων του Καλλιτεχνικού σχολείου, ιδιαίτερα για τα ζητήματα σίτισης και μεταφοράς έτσι όπως αποτυπώνονται στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν στις 4 Οκτώβρη (http://artschoolparents.blogspot.com/2019/10/blog-post_4.html#more) . Απάντηση Διοίκησης: Η Διοίκηση στηρίζει εδώ και χρόνια το Καλλιτεχνικό σχολείο, την μετακίνηση των μαθητών (!) και την παιδεία η οποία υποχρηματοδοτείται από κράτος

Ποιες είναι οι εργασίες που γίνονται από συνεργείο του Δήμου στο κτίριο των πρώην πολυϊατρείων (πίσω από την 1η παιδική χαρά) με δεδομένο ότι παλαιότερα υπήρχε άρνηση της Διοίκησης να δοθεί ο χώρος στη Γέφυρα Ζωής ΑμεΑ Δυτικού τομέα με το πρόσχημα ότι ο συγκεκριμένος χώρος άνηκε ιδιοκτησιακά σε νοσοκομείο. Απάντηση Διοίκησης: Το κτίριο ανήκει πλέον στο Δήμο και θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος ποια θα είναι η χρήση του. (Έκπληξη;)

Ποια είναι η στάση της Διοίκησης για την στέγαση και λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) στο 18ο Γυμνάσιο Περιστερίου που όπως προκύπτει από έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης είναι ο κατάλληλος χώρος. Απάντηση Διοίκησης: Δεν τοποθετήθηκαν ευθέως για το αν δέχονται ή όχι.

ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΞΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου: Με αφορμή του θέμα 10 της 31ης συνεδρίασης και το θέμα 6 της 32ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου και την ανάθεση τους σε ιδιώτες τονίστηκε ότι: “αυτή η πολιτική συνιστά μεθοδευμένο έγκλημα αφού είναι χρόνια η πολιτική απαξίωσης της διοίκησης Παχατουρίδη στις υπηρεσίες πρασίνου. Οι εργαζόμενοι λιγοστοί,  21 τον αριθμό, πρόσληψη έχει να γίνει από το 1992 και τώρα, σαν ώριμο φρούτο, έρχεται η Διοίκηση και προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό προϋπολογίζοντας 499.979,16€, δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ μόνο για το έτος 2020. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Κλεισθένη που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ, ΚΙΝΑΛ και την υπηρετούν κατά γράμμα οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές στην Αττική και το Περιστέρι”.

Για το νεκροταφείο. Δήλωση του Γιώργου Σιδέρη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Για τη νέα συμφωνία για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις. Δήλωση του Χρήστου Μαργανέλη, δημοτικού Συμβούλου Περιστερίου και μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Μοιραστείτε το:
Tagged