Εξωπραγματικό: Το Διαδίκτυο παράγει το 10% της εθνικής οικονομίας και απασχολεί το 4% του πληθυσμού των ΗΠΑ

Οικονομικά
Μοιραστείτε το:

Ένα βασικό και διαρκώς πιο ισχυρό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ αποτελεί το Διαδίκτυο, που αντιπροσωπεύει, σήμερα, ποσοστό 10,1% του εθνικού αμερικανικού ΑΕΠ. Η βιομηχανία του Ίντερνετ συνιστά και έναν ισχυρό στυλοβάτη και όσον αφορά την εργασία, καθώς απασχολεί άμεσα το 4% του ενεργού πληθυσμού και υποστηρίζει έμμεσα ένα ακόμη 8,7% των θέσεων εργασίας.

Η βιομηχανία του Διαδικτύου απασχολεί άμεσα το 4% του πληθυσμού των ΗΠΑ και υποστηρίζει έμμεσα το 8,7% της απασχόλησηςΣε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα με στοιχεία του Internet Association των ΗΠΑ, το 2018 η βιομηχανία του Διαδικτύου εισέφερε $2,1 τρις στην αμερικανική οικονομία. Το ποσό αυτό είναι υπερδιπλάσιο των $966 δις, που ήταν το αντίστοιχο μέγεθος πριν από πέντε χρόνια.

Σε επίπεδο απασχόλησης, ο αριθμός των θέσεων εργασίας, που υποστηρίζει ο τομέας του Διαδικτύου, επίσης, διπλασιάστηκε από το 2014. Σήμερα, ο κλάδος απασχολεί άμεσα 6 εκατ. άτομα, ενώ υποστηρίζει έμμεσα άλλα 13,1 εκατ. θέσεις εργασίας.

Από τα στοιχεία του Internet Association των ΗΠΑ προκύπτει ότι η βιομηχανία του Διαδικτύου αναπτύχθηκε εννέα φορές ταχύτερα σε σχέση με το συνολικό ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας μεταξύ του 2012 και του 2018. Από το 2007, η οικονομία των ΗΠΑ μεγεθύνθηκε κατά 41,8% από τα $14,5 τρις στα $20,5 τρις. Η αξία της αγοράς του Διαδικτύου ενισχύθηκε το ίδιο διάστημα κατά 372% από τα $439 δις το 2007 στα $2,1 τρις το 2018.

Ταχύτατη ανάπτυξη

Για να γίνει σαφής η διαφορά, να σημειώσουμε ότι την περίοδο 2017-2018 ο τομέας των Επικοινωνιών αυξήθηκε συνολικά κατά 59,3%, ενώ ο κλάδος των Κατασκευών κατά 26,6%. Δηλαδή το τομέας του Διαδικτύου αναπτύχθηκε έξι φορές ταχύτερα από τον κλάδο των Επικοινωνιών και 14 φορές ταχύτερα σε σχέση με τον τομέα των Κατασκευών.

Σήμερα, η βιομηχανία του Διαδικτύου αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο πυλώνας ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας στις ΗΠΑ, πίσω από την παραγωγική βιομηχανία, τη δημόσια διοίκηση και τον τομέα του real estate. Μικρότερη συνεισφορά στην εθνική οικονομία – έναντι του Διαδικτύου – είχε το 2018 ο τομέας των Επαγγελματικών, Επιστημονικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, ο κλάδος των Χρηματοοικονομικών και της Ασφάλισης, ο τομέας της Υγείας, το Χονδρεμπόριο και το Λιανικό Εμπόριο.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι η βιομηχανία του Διαδικτύου αποτέλεσε έναν ισχυρό αιμοδότη για την οικονομία των ΗΠΑ, επενδύοντας κεφάλαια άνω των $60 δις στην αμερικανική οικονομία στη διάρκεια του 2018.

Πηγή: sepe.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged