Ελένη Σταύρου: «Προσήλωση στις αρχές της 3 του Σεπτέμβρη. Όχι εμμονή σε σύμβολα και ονόματα»

Αττική
Μοιραστείτε το:

Με την ευκαιρία των 45 χρόνων από την ιστορική διακήρυξη της 3 του Σεπτέμβρη 1974. Προσήλωση στις αρχές της 3 του Σεπτέμβρη και όχι εμμονή σε σύμβολα και ονόματα.

Αυτό είναι το πραγματικό μήνυμα της σημερινής μέρας για όλους εμάς τους δημοκράτες πολίτες, που, 45 χρόνια πριν, ονειρευτήκαμε μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Ιδρυτή της μεγάλης ριζοσπαστικής, προοδευτικής παράταξης και εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε, μια Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Για όλους εμάς που πιστέψαμε σε ένα Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα «που εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα πολίτη, σε ένα Κίνημα που ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, τη γυναίκα, τη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας».

Ελένη Σταύρου -μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Με οδηγό μας τις αρχές της 3 του Σεπτέμβρη που αγκαλιάζουν κάθε πολίτη, ενάντια στα συμφέροντα, την πελατειακή λογική, τις ανισότητες και αδικίες, την κάθε είδους συντήρηση, το μίσος και το διχασμό, ήρθε η ώρα της αφύπνισης.

Χρέος μας είναι να περάσουμε από την παθητική στάση και την απαξίωση, στην ενεργό πολιτική δράση.

Γιατί όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες αυτού του τόπου, κρατάμε τη δύναμη στα χέρια μας και μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Για μας τις γυναίκες η 3 του Σεπτέμβρη του 1974 έχει ιδιαίτερη αξία γιατί σηματοδοτεί τις μεγάλες διεκδικήσεις για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη σε συνεργασία με τα Γυναικεία Κινήματα, που αργότερα με την Κυβέρνηση της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου μετουσιώθηκαν σε ριζοσπαστικές αλλαγές του Οικογενειακού και Εργατικού Δικαίου, μας έφεραν στην επιφάνεια και άλλαξαν σταδιακά τη ζωή μας.

==============

Η Ελένη Σταύρου  είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και στις βουλευτικές εκλογές Ιουλίου 2019 ήταν Υποψήφια Βουλευτής Δυτικού Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής.

Μοιραστείτε το:
Tagged