Απίστευτη απειλή Ρομά σε Δήμαρχο: «Θα κάνεις ότι λέμε αλλιώς θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ»

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Απειλές Ρομά στον Δήμαρχο Θερμαϊκού: «Θα κάνεις ότι λέμε αλλιώς θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ»

Oι Ρομά αφού πυρπόλησαν 25 αυτοκίνητα στην Περαία, απείλησαν τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή, πως “αν δεν συμμορφωθεί θα “μιλήσουν” τα καλάσνικοφ”.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε ο ίδιος στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ένας Ρομά τον απείλησε, λέγοντάς του πως «θα μιλήσουν τα Καλάσνικοφ», αν δε «συμμορφωθεί» ο Δήμος που προσπαθεί να απομακρύνει τον καταυλισμό των Ρομά από την περιοχή.

Έχει παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά από τους Ρομά στο σημείο και μάλιστα έχουν κάψει το τελευταίο διάστημα 25 αυτοκίνητα, τα οποία είναι κλεμμένα. Ο κ. Τσαμασλής είπε μάλιστα πως η πλειοψηφία των Ρομά που τον απειλούν και έχουν παραβατική συμπεριφορά, είναι αυτοί που έχουν και μεγάλη περιουσία από τις δραστηριότητές τους.

Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού έχει πει πως θα προσπαθήσει να τους απομακρύνει με κάθε τρόπο απο την περιοχή, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία τα διαλύουν, παίρνοντας και πουλώντας τα εξαρτήματά τους και μετά τα καίνε.

«Ήρθαν πριν από λίγες μέρες στο προσωρινό μου γραφείο, στο δημαρχείο και μου είπαν ότι… θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ.

Τους απάντησα πως αν το κάνουν, να το κάνουν τώρα γιατί δεν υποχωρώ.

Θα διαλύσω τον καταυλισμό με κάθε κόστος αν δε φύγετε», είπε ο δήμαρχος ενώ τόνισε ότι και πρόσφατα στην παραλία των Νέων Επιβατών, δέχτηκε και πάλι απειλές.

Παράλληλα, πέντε κλεμμένα οχήματα εντόπισαν, χθες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εντός οικισμού Ρομά, σε περιοχή της Περαίας.

Τα οχήματα βρέθηκαν στο πλαίσιο παροχής συνδρομής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που επιχειρούσε κατάσβεση φωτιάς στο σημείο.

Πρόκειται για επιβατηγά αυτοκίνητα από τα οποία είχαν αφαιρεθεί διάφορα μέρη και διαπιστώθηκε ότι έφεραν φθορές, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εκλάπησαν κατά το χρονικό διάστημα από 25/06 έως 26/08 του 2019.

Τέσσερα από τα οχήματα αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών.

Όπως κατήγγειλε ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής κατά το χθεσινό συμβάν περισσότερα από 25 αυτοκίνητα έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Σήμερα στην περιοχή του καταυλισμού εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά μικρότερης έκτασης αυτή τη φορά.

Στο σημείο έχουν έσπευσαν για την κατάσβεση δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 άνδρες. Μάλιστα, σε αναμονή βρίσκεται ένα ακόμη όχημα για συνδρομή, σύμφωνα με το Σώμα.

Πηγή: pronews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged