Γιώργος Καπλάνης, απερχόμενος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας: ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ (απολογισμός έργου)

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Όλο το προηγούμενο διάστημα αποφάσισα συνειδητά να απέχω από το κλίμα τεχνητής πόλωσης και λασπολογίας το οποίο κάποιοι επέλεξαν, δίνοντας έμφαση στην ολοκλήρωση των έργων πνοής που είχαμε σχεδιάσει και υλοποιούμαι στον Δήμο μας.

Το έργο που είτε υλοποιήθηκε είτε βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει την πρόοδο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, ούτε φυσικά  να οικειοποιηθεί ή να υποβαθμίσει τη σημασία τους. Είναι βέβαιο ότι αυτό που συντελείται τα τελευταία χρόνια, αποτελεί μια θετική «πριμοδότηση» της νέας Δημοτικής Αρχής, έτσι ώστε να ξεκινήσει την πορεία της με τις καλύτερες προοπτικές. Το έργο αυτό αποτελεί για εμάς που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση υπηρετήσαμε τα συμφέροντα της πόλης τα προηγούμενα 10 περίπου χρόνια, απόδειξη για το ήθος, τη συνέπεια και την στρατηγική μας στόχευση για μια Αγία Βαρβάρα πρωταγωνιστή στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Εύχομαι ειλικρινά στη νέα Δημοτική Αρχή, να πετύχει πολύ περισσότερα για το Δήμο μας, την Αγία Βαρβάρα, γιατί αυτό προστάζει το συμφέρον της πόλης και η αγάπη μας για τον τόπο μας.

 Ακολουθεί αναφορά έργων σε όλους τους τομείς λειτουργίας της πόλης, τα οποία είτε ολοκληρώνονται, είτε πρόκειται να ολοκληρωθούν  στη διάρκεια της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής και είναι όλα έργα που σχεδιάστηκαν, εγκρίθηκαν και οι χρηματοδοτήσεις τους εξασφαλίστηκαν στη διάρκεια της δικής μας θητείας. Οι προϋπολογισμοί των έργων είναι οι αρχικοί, πριν τις επιτευχθείσες εκπτώσεις κατά τη διαδικασία ανάθεσης.

1.                    ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ Π.Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΤΑΫΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ

Προϋπολογισμός: 4.500.000  Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Η πρόταση αφορά στον επανασχεδιασμό της περιοχής για την αναβάθμιση της ποιότητας των υφισταμένων χρήσεων και την βελτίωση της κυκλοφοριακής οργάνωσης πεζών και οχημάτων. Επίσης, επιχειρείται η ανάσχεση της αστικής κλιματικής μεταβολής και η βελτίωση του μικροκλίματος και κατά συνέπεια των συνθηκών διαβίωσης.

Το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η διαδικασία κατακύρωσης αναδόχου.

2.                    ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ – Β ΦΑΣΗ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Προϋπολογισμός: 4.500.000  Ευρώ, χρηματοδότηση Υπουργείο Περιβάλλοντος και  Κλιματικής Αλλαγής.

 

Τέσσερις πολυκατοικίες θα μετατραπούν σε κτήρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από μια σειρά παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτηρίων και τους εσωτερικές εγκαταστάσεις τους.

Σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία κατακύρωσης αναδόχου.

3.                    ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ 

Προϋπολογισμός: 1.697.524,82 Ευρώ. Εκδόθηκε Πράξη Ένταξης στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία 2014-2020.

Το έργο περιλαμβάνει: Ανάπλαση της πλατείας Παναγίας Ελεούσας ■ Πεζοδρομήσεις ■ Αρχιτεκτονική διαμόρφωση των εισόδων της πόλης  (Ιερά Οδός, Μ. Αλεξάνδρου, Θεμιστοκλέους, Χανίων) ■ Εφαρμογή σχεδίου αναβάθμισης της  αισθητικής των εμπορικών δρόμων  σε συνδυασμό με  την ανάδειξη των καταστημάτων ■ Τοποθέτηση  ενημερωτικών πινάκων (matrix) σε κεντροβαρή σημεία ■  Επέκταση του αυτόματου ποτίσματος   στα παρτέρια των κεντρικών οδών ώστε να είναι δυνατή η  φύτευση  ανθοφόρων φυτών  ■ Αξιοποίηση της δυνατότητας τοποθέτησης κρεμαστών γλαστρών με αυτόνομο πότισμα  σε φωτιστικά σώματα κ.α 

4.                    ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Προϋπολογισμός :  1.400.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

    Γήπεδο τένις επί της οδού Δόξης ■ Δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 στο Άλσος Ειρήνης ■ Ανακατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ στην πλατεία Νέας Γενιάς ■ Διαμόρφωση του πεζόδρομου της οδού Βάρναλη από την οδό Ηρακλείου έως την οδό Μακαρίου ■ Διαμόρφωση της οδού Δεληγιάννη από την οδό Σαράφη έως την οδό Καραολή

Το έργο βρίσκεται στη διαδικασία  υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης.

5.                    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

 Προϋπολογισμός: 600.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

 

Το έργο περιλαμβάνει πεζόδρομους, χώρους πρασίνου, όδευση τυφλών, ράμπες Α.Μ.Ε.Α. και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στις οδούς Προβελεγγίου (από οδό Αθηνάς έως οδό Αιόλου), Πλατή (από οδό Κ. Παλαμά έως οδό Αριστομένους) και Αριστοτέλους (από οδό Αφροδίτης έως οδό Κουντουριώτου), Επίσης προβλέπεται συντήρηση των υπαρχόντων  πεζόδρομων Κολοκυθά, Τερψιθέας, Θησέως, Πλούτωνος, Προβελεγγίου, Αγίου Γεωργίου, Κουντουριώτου.

Το Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η διαδικασία κατακύρωσης αναδόχου.

6.                    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΛΙΘΟΣ»

Προϋπολογισμός: 600.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο περιλαμβάνει: Διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης των κατοίκων του Δήμου ■ Διαμόρφωση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος τμήματος της οδού Ρήγα Φεραίου μεταξύ των δύο κοινοχρήστων χώρων, ώστε να υπάρχει οπτική και λειτουργική ενοποίηση αυτών, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων ώστε να να κινούνται  πεζοί και ΑμεΑ με ασφάλεια ■ Τοποθέτηση  οργάνων  εκγύμνασης εργονομικών  ασφαλών  και αισθητικά άρτιων.

Έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

7.                    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ  ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ  ΟΔΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Προϋπολογισμός: 600.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Αναβάθμιση της οδού Χανίων με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Έχει ενταχθεί Π.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ.

8.                    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ & ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ)

 Προϋπολογισμός: 400.000 Ευρώ, χρηματοδότηση ΑΣΔΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Το έργο προτάθηκε μετά από σχετική θεωρητική πρόταση του Δήμου που βραβεύθηκε στο «Best City Awards» του 2017. Το ανέλαβε ο ΑΣΔΑ λόγω του διαδημοτικού ενδιαφέροντος. Το έργο αφορά καταγραφή της ποιότητας ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, εγκατάσταση σταθμού μέτρησης αερίων ρύπων και σταδιακή δημιουργία υπολογιστικού συστήματος πρόβλεψης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

9.                    ΟΔΟΠΟΙΪΑ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ –  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΝΗΣ

Προϋπολογισμός: 300.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο έχει  πρόσφατα υλοποιηθεί.

10.               ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Προϋπολογισμός 246.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο έχει  πρόσφατα υλοποιηθεί.

11.               ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Προϋπολογισμός: 220.100 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Παιδική χαρά επί της οδού Αρχιμήδους ■ Παιδική χαρά στην πλατεία Προφήτη Ηλία ■ Παιδική χαρά στο Άλσος Ειρήνης-Συντριβάνι ■ Παιδική χαρά στην πλατεία πάρκου Μητέρα ■ Παιδική χαρά στην πλατεία Αγίας Σοφίας ■ Παιδική χαρά στην πλατεία Ελευθερίας ■ Παιδική χαρά στην πλατεία Νέας Γενιάς ■ Παιδική χαρά επί της οδού Ερεχθείου ■ Παιδική χαρά στην πλατεία Ε.  Φωκά.

Έχει υπογραφεί Σύμβαση.

12.               ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Προϋπολογισμός: 240.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – ΥΠ.ΕΣ

Έχει ήδη ξεκινήσει η αναβάθμιση στην Παιδική χαρά πλατείας  Άλσους  Δόξης ■ Παιδική χαρά πλατείας Μακρυγιάννη  ■ Παιδική χαρά πλατείας 19 ης  Μάη ■ Παιδική χαρά επί των οδών Παπαφλέσσα και Σ. Σαράφη ■ Παιδική χαρά επί των οδών Κρήτης και Α. Διάκου ■ Παιδική χαρά  επί των οδών Α. Διάκου  και  Λέσβου ■ Παιδική χαρά  στη συμβολή των οδών Δεληγιάννη και Π.Π. Γερμανού. Έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια και τοποθέτηση  οργάνων και δαπέδων ασφαλείας στην Παιδική χαρά πλατείας  Άλσους  Δόξης ■ Παιδική χαρά πλατείας Μακρυγιάννη ■ Παιδική χαρά πλατείας 19 ης  Μάη. Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης στην παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Δεληγιάννη και Π.Π. Γερμανού.

13.               ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ 

Προϋπολογισμός: 203. 248,40 Ευρώ, χρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο.

Διαδικασία διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου

Τα τρία έργα ανάπλασης Παιδικών Χαρών  καλύπτουν  το σύνολο των Παιδικών Χαρών του Δήμου
14.               ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΕΘΝΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ).

Προϋπολογισμός: 194.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο υλοποιείται.

15.               ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ» ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΣΒΟΥΡΑ» σύμφωνα με το ΠΔ 99/2017.

Προϋπολογισμός: 49.941 Ευρώ  & 99.993,60 Ευρώ αντίστοιχα.

Έχουν εγκριθεί πιστώσεις από το ΥΠ.ΕΣ

16.               ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΛΑΤΟΔΙΑΝΟΜΗΣ,  ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΠΑΖΩΝ).

Προϋπολογισμός: 129.952 Ευρώ, χρηματοδότηση Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – ΥΠ.ΕΣ.

Η προμήθεια αφορά δύο οχήματα: Ένα καινούριο όχημα 4Χ4 με αφαιρούμενο σύστημα αλατοδιανομής, που θα χρησιμοποιείται και ως ημιφορτηγό γενικής χρήσης ■ Ένα μεταχειρισμένο μεσαίο φορτηγό με αρπάγη και ανατροπή, που θα χρησιμοποιείται για απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, κλαδιών κτλ.

Το έργο είναι στη διαδικασία  επαναληπτικού  διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου.

17.               ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Προϋπολογισμός: 120.000 Ευρώ χρηματοδότηση Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – ΥΠ.ΕΣ.

Ανακατασκευή των τουαλετών του ισογείου του 1ου Λυκείου ■  Αντικατάσταση όλων των παραθύρων και όλων των ξύλινων θυρών του Παλαιού Διδακτηρίου του 6ου Δημοτικού ■ Επισκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης στο 5ο Δημοτικό σχολείο ■ Αντικατάσταση του δαπέδου αμφιθεάτρου του 5ου Δημοτικού σχολείου.

Το έργο είναι σε εξέλιξη.

18.               ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Προϋπολογισμός: 107.312,23 Ευρώ χρηματοδότηση ΣΑΤΑ.

Ανακατασκευή τμήματος πλακόστρωσης στο κάτω προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου λόγω επικινδυνότητας ■ Επίστρωση δαπέδων με πλαστικό δάπεδο μετά την αποξήλωση των υφιστάμενων δαπέδων και τοποθέτηση περιθωρίων (σοβατεπιών) περιμετρικά των χώρων, στο 2ο Γυμνάσιο (γραφεία, βιβλιοθήκη), στο 3ο Γυμνάσιο (αίθουσα Αγγλικών) και σε όλο το 1ο Νηπιαγωγείο, λόγω έντονων φθορών ■ Τοποθέτηση σιδερένιων θυρών στο 3ο Γυμνάσιο, μετά την αποξήλωση των υφιστάμενων, στην αίθουσα Συλλόγου Γονέων, στα WC του 1ου ορόφου και στην αίθουσα Τεχνολογίας ■ Αποκατάσταση τοπικών βλαβών από οπλισμένο σκυρόδεμα οφειλόμενων στην διάβρωση του οπλισμού με χρήση επισκευαστικών κονιαμάτων και αναστολέων διάβρωσης στο εξωτερικό περιμετρικό στηθαίο των προσόψεων προς τους αύλειους χώρους του 3ου Νηπιαγωγείου, του1ου & 8ου Δημοτικού και του 2ου Γυμνασίου, όπου θα επισκευαστούν και οι οροφές των εξωστών ■ Επισκευή υαλότοιχων στο 8ο Δημοτικό και στο 1ο Λύκειο ■ Σιδηρά κιγκλιδώματα απλού σχεδίου στα παράθυρα του 1ου ορόφου του 8ου Δημοτικού και ελαιοχρωματισμοί αυτών ■ Αντικατάσταση υαλοστασίου στη βιβλιοθήκη του 4ου Δημοτικού με νέο αλουμινίου ■ Δημιουργία στεγάστρου στην είσοδο του 11ου Νηπιαγωγείου, για την αναμονή των γονέων ■ Μόνωση τμήματος δώματος 1ου Λυκείου και επισκευή τμήματος μόνωσης στην πυλωτή του 8ου Δημοτικού ■ Ανακαίνιση ελαιοχρωματισμών στα κιγκλιδώματα περίφραξης και στην αυλόθυρα του 3ου Νηπιαγωγείου ■ Ανακαίνιση εξωτερικών χρωματισμών με ακρυλικό χρώμα των προσόψεων των σχολικών κτιρίων που θα γίνει η αποκατάσταση των τοπικών βλαβών στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα, με χρήση ικριωμάτων, όπου απαιτείται ■ Ανακαίνιση παλαιών χρωματισμένων επιφανειών στα σχολικά κτίρια. (Νηπιαγωγεία- Δημοτικά- Γυμνάσια- Λύκεια) ■ Προμήθεια και τοποθέτηση πολυκαρβονικών φύλλων στις μεταλλικές θύρες των εξωστών και κατακόρυφης διαφανής τέντας σε τμήμα του εξώστη του 1ου ορόφου του 2ου Λυκείου, για την αποφυγή εισροής υδάτων στις αίθουσες, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης ■ Προμήθεια και τοποθέτηση κατακόρυφων διαφανών τεντών στο τμήμα του ισογείου του 2ου Λυκείου, μπροστά από το κυλικείο, με σκοπό την δημιουργία χώρου προστατευμένου από τις καιρικές συνθήκες ■ Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα πάχους 32 mm, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού, στο επίπεδο των WC, για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου για τους μαθητές της Α’ & Β’ τάξης.

Το έργο είναι στη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για την κατακύρωση αναδόχου.

19.               ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΒΙΟΧΡΩΜ

Προϋπολογισμός: 100.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

20.               ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΑΘΡΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ

Προϋπολογισμός: 90.000 Ευρώ , χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο υλοποιείται.

21.               ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ  ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΤ. ΣΑΡΑΦΗ

Προϋπολογισμός: 713.400 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη.

22.               ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ (ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ)

Προϋπολογισμός: 73.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο έχει υλοποιηθεί.

23.               ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ)

Προϋπολογισμός: 20.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο.

Εφαρμογή Σχεδίου  Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ) με έμφαση  στο δικαίωμα των πολιτών να περπατούν  με άνεση και ασφάλεια, στην προσβασιμότητα των υπηρεσιών, στην οικονομική ανάπτυξη, την  περιβαλλοντική ποιότητα και την υγεία.

Το έργο υλοποιείται.

24.               ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΕΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΜΗΤΕΡΑ

Προϋπολογισμός: 20.000 Ευρώ.

Το έργο υλοποιείται.

Επιπλέον έχουν υποβληθεί στους αρμόδιους φορείς και βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης τα έργα
25.               ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Προϋπολογισμός: 4.500.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Αναμένεται η ένταξη.

26.               ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ  ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ « ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Προϋπολογισμός: 2.300.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Προβλέπεται: Διασφάλιση μίας λωρίδας κυκλοφορίας για την πρόσβαση των παροδίων ■ Παράπλευρες θέσεις στάθμευσης  κατάλληλα διαμορφωμένες ■ Φυτεύσεις, πλακοστρώσεις και αστικό εξοπλισμό του υπόλοιπου ρυμοτομικού πλάτους στη Ραιδεστού, Διομήδη Κομνηνού, Γούναρη, Παπαφλέσσα- Στ. Σαράφη, Δόξης Φοινικίου.

Αναμένεται η ένταξη ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2014-2020

27.               ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΙΟΧΡΩΜ ΜΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Προϋπολογισμός: 3.000.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι – ΥΠ.ΕΣ: ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ.

Διαμόρφωση σύγχρονου συμπλέγματος υπηρεσιών  για τους νέους επιχειρηματίες και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με  χώρους  συμβουλευτικής, διεξαγωγής συνεδρίων και εκθέσεων,  αρμονικά τοποθετημένους  σε μια έκταση με πράσινο, υποδομές αναψυχής  και κοινωνικές εξυπηρετήσεις που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της  πόλης  και  ευρύτερης περιοχής της δυτικής Αθήνας.

28.               ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Προϋπολογισμός: 719.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Έχει υποβληθεί αίτημα.

29.               ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ & ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Προϋπολογισμός: 375.000 Ευρώ, χρηματοδότηση Περιφέρεια Αττικής.

Έχει υποβληθεί αίτημα.

30.               ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Προϋπολογισμός: 368.500 Ευρώ, χρηματοδότηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – ΥΠ.ΕΣ.

 Αίτημα Χρηματοδότησης  αρ. πρωτ. 31418/24-4-2019

Κλειστό Γυμναστήριο οδού Σιπύλου – Νίκης 2ου Λυκείου ■ Αποκατάσταση τοπικών βλαβών από οπλισμένο σκυρόδεμα, οφειλομένων στη διάβρωση του οπλισμού, με χρήση επισκευαστικών κονιαμάτων και αναστολέων διάβρωσης, στα εξωτερικά υποστυλώματα του κτιρίου, σε δοκάρι του Α ορόφου των γραφείων και της πλάκας ■ Αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου, λόγω έντονων φθορών, που το καθιστούν επικίνδυνο για τους αθλητές. Η αντικατάσταση αφορά όλο το γήπεδο διαστάσεων περίπου 23,00m x 44,00m ■ Μόνωση δώματος Α’ ορόφου με ελαστική ρευστή πολυουρεθανική μεμβράνη, λόγω προβλημάτων υγρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου ■ Έλεγχος και στεγανοποίηση στέγης ■ Υδροχρωματισμοί των επιφανειών σκυροδέματος – υποστυλώματα- που θα γίνουν οι επεμβάσεις αποκατάστασης τοπικών βλαβών ■ Ανακαίνιση παλαιών χρωματισμένων επιφανειών με διπλή στρώση πλαστικού, στο δοκάρι, στην πλάκα και στους τοίχους που θα γίνουν οι επεμβάσεις αποκατάστασης τοπικών βλαβών ■ Αντικατάσταση πλακιδίων δαπέδου στα αποδυτήρια ■ Αντικατάσταση προπετασμάτων (ρολών ασφαλείας) στο χώρο προπονητηρίου ■ Τοποθέτηση προπετάσματος (ρολού ασφαλείας) στην κεντρική είσοδο του γυμναστηρίου για λόγους ασφαλείας ■ Θύρες σιδηρές απλού σχεδίου από ευθύγραμμες ράβδους, συρόμενες και ανοιγόμενες ■ Δημιουργία ράμπας για ΑΜΕΑ και για αυτοκίνητα σε περίπτωση ανάγκης (ασθενοφόρο) ■ Αντικατάσταση αναμικτήρων θερμού-ψυχρού ύδατος και δοχείων πλύσεως αποχωρητηρίων στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου ■ Επισκευή εξαερισμού ■ Αντικατάσταση όλων των λυχνιών, με νέες led για εξοικονόμηση ενέργειας ■ Προμήθεια και τοποθέτηση καθισμάτων γηπέδου, που έχουν καταστραφεί ■ Προμήθεια και τοποθέτηση τριών ηλιακών θερμοσιφώνων τριπλής ενέργειας, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων, που είναι εκτός λειτουργίας

Κλειστό Γυμναστήριο οδού Ραιδεστού – Ολυμπιονίκη Μαρίας – Ελένης Κορδαλή: Αντικατάσταση δαπέδου λόγω φθορών με νέο συνθετικό δάπεδο τύπου taraflex, πάχους 9,1 mm ■ Επισκευή εσωτερικών θυρών ■ Επισκευή τμήματος ψευδοροφής ■ Τοποθέτηση προπετασμάτων (ρολών ασφαλείας) σε όλες τις εξωτερικές θύρες, για λόγους ασφαλείας ■ Προμήθεια και τοποθέτηση προβολέων led, σε αντικατάσταση των παλαιών που δεν αποδίδουν τον απαραίτητο φωτισμό ■ Προμήθεια και τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου, που είναι εκτός λειτουργίας.

Γήπεδο Ριμινίτικα: Επίστρωση της επιφάνειας στίβου με συνθετικό τάπητα, τύπου ταρτάν, πάχους 20 mm.

31.               ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Προϋπολογισμός: 230.207,24 Ευρώ, χρηματοδότηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – ΥΠ.ΕΣ. Αίτημα χρηματοδότησης αρ. πρωτ. 31418/24-4-2019

ΟΜΑΔΑ Α: ΟΡΓΑΝΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Όλα τα όργανα άθλησης ενηλίκων θα τοποθετηθούν στο γυμναστήριο της οδού Σιπύλου, όπου εκτός από τη βασική σάλα υπάρχει χώρος προπονητηρίων, γεγονός  που δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να χρησιμοποιούν αυτά για την προθέρμανση και μυϊκή ενδυνάμωσή τους. Ταυτόχρονα επειδή το συγκεκριμένο γυμναστήριο χρησιμοποιείται από δύο σωματεία πινγκ πονγκ του Δήμου μας χρειάζονται τροχήλατα τραπέζια  πινγκ πονγκ ώστε στις ώρες που το γυμναστήριο χρησιμοποιείται από τα αντίστοιχα σωματεία να μεταφέρονται στην κεντρική σάλα.

ΟΜΑΔΑ Β: : ΠΑΓΚΟΙ – ΚΕΡΚΙΔΕΣ: Η εγκατάσταση των κερκίδων θεατών, αναπληρωματικών ποδοσφαίρου και διαιτητών παρατηρητών θα γίνει στον υπαίθριο χώρο του δημοτικού γηπέδου Ριμινίτικα  και θα εδράζεται σε επίπεδη διαμορφωμένη επιφάνεια. Η επιφάνεια έδρασης με την απαραίτητη υποδομή (θεμελίωση), η εξομάλυνση και διαμόρφωση του εδάφους και η συναρμολόγηση των υλικών θα γίνει με ευθύνη και δαπάνες του αναδόχου και τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

ΟΜΑΔΑ Γ: ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ: Η προμήθεια των ιατρικών ειδών είναι απαραίτητη για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

ΟΜΑΔΑ Δ: ΜΗΧΑΝΗ ΠΛΥΣΗΣ ΣΤΕΓΝΩΣΗΣ ΔΑΠΕΔΩΝ:  Επειδή τα κλειστά γυμναστήρια (οδού Σιπύλου & οδού Ραιδεστού) χρησιμοποιούνται από διάφορα σωματεία ταυτόχρονα, απαιτείται η προμήθεια μηχανής πλύσης στέγνωσης δαπέδων, ώστε ο καθαρισμός αυτών να είναι ο ενδεδειγμένος.

ΟΜΑΔΑ Ε: ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗΣ: Η προμήθεια του μηχανήματος διαγράμμισης είναι απαραίτητη για την δημιουργία διαγραμμίσεων οδών, με σκοπό την αναβάθμιση της ασφάλειας των χρηστών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

32.               ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΟΥΣΜΑΝΗ

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

33.               ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Προϋπολογισμός: 55.000 Ευρώ, χρηματοδότηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ – ΥΠ.ΕΣ.

Έχει υποβληθεί αίτημα.

                                                                                             Γιώργος Π. Καπλάνης

                                                                                Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας

Μοιραστείτε το:
Tagged