Κύριε Υπουργέ ακούτε!!! Ο κος Αχινιώτης, απερχόμενος δήμαρχος Στυλίδας, η κα Β.Στεργίου και οι απευθείας αναθέσεις έργου…

Φθιώτιδα,
Μοιραστείτε το:

Αν δεν κάνουμε λάθος, ο νόμος είναι σαφής. «Δεν επιτρέπεται καμία οικονομική ή επιχειρηματική δοσοληψία των δήμων με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους», ενώ υπάρχει και η πρόβλεψή του ασυμβίβαστου για όποιον υποψήφιο συνάπτει συμβάσεις συνολικού ύψους μεγαλύτερου των 5.000 ευρώ, πριν τις εκλογές στις οποίες συμμετέχει.

Εάν ένα από τα δύο συμβούν, η οικεία Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε παύση από το αιρετό αξίωμά του, τον δημοτικό σύμβουλο που σύμφωνα με τα στοιχεία έχει οικονομικές δοσοληψίες  με τον δήμο στον οποίο έχει εκλεγεί, και να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά των Οργάνων του Δήμου και τον Δήμαρχο που έχουν εγκρίνει τέτοιας μορφής  οικονομικές συναλλαγές, παρά την σχετική απαγόρευση του νόμου.

Φαίνεται, όμως, ότι αυτές οι διατάξεις νόμου, που είναι κοινός τόπος για την αυτοδιοίκηση σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουν εφαρμογή και δεν ισχύουν για τον Δήμο Στυλίδας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, που έχει και τον τελευταίο λόγο για την έγκριση τέτοιων συμβάσεων. Κι αυτό γιατί ο απερχόμενος Δήμαρχος της συγκεκριμένης πόλης, κος Αχινιώτης Χριστόφορος, προχώρησε στις 2 Αυγούστου σε σύμβαση ανάθεσης έργου με δημοτικό σύμβουλο της παράταξης της νέας Δημάρχου της Πόλης συνολικού ύψους χωρίς ΦΠΑ 12.500 ευρώ περίπου, με απευθείας μάλιστα ανάθεση.

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζει το καράβι της Δημαρχίας, εκτός βέβαια, αν ο κύριος Δήμαρχος γνωρίζει κάποια άλλη διάταξη νόμου που δεν γνωρίζουμε εμείς.

κος Αχινιώτης Χριστόφορος

Σε κάθε περίπτωση το λόγο τον έχει πλέον η νέα Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντα της θέσης της την 1η Σεπτεμβρίου και η οποία θα κλιθεί να «πληρώσει» τον δημοτικό σύμβουλο, που σημειωτέον είναι και μέλος του συνδυασμού της. Για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ούτε λόγος. Αυτή απλώς «αγρόν αγοράζει».

Η νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την σημαία της παράταξης της οποίας εκλέχθηκε η νέα Δήμαρχος κα Βιργινία Στεργίου, παρουσιάζεται πολύ αυστηρή σε θέματα διαπλοκής, γιατί ας μη γελιέται κανείς περί διαπλοκής, έστω και μικρής σημασίας πρόκειται, αν και στις μικρές κοινωνίες αυτή φαντάζει τεράστια. Θ ακολουθήσει την «ρότα» της η κα Δήμαρχος ή θα ξεκινήσει γέρνοντας το καράβι προς τους δικούς της και μάλιστα εκλεγμένους;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ισχύσει ο στίχος του τραγουδοποιού Δήμου Μούτση που στις αρχές της δεκαετίας του 90 τραγουδούσε «Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες», προβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι «νυν» και κατέχοντες την εξουσία, είναι παρθένοι και αναμάρτητοι…

————-

Υ.Γ.: Δεν έχει προς το παρόν σημασία, ποιος είναι ο ποιο πάνω αναφερόμενος δημοτικός σύμβουλος, ούτε ποιο έργο του Δήμου έχει αναλάβει με απευθείας ανάθεση να φέρει σε πέρας. Εξάλλου μία μικρή περιήγηση στο Διαύγεια του Δήμου, μπορεί να δώσει τα «στοιχεία» και των δύο. Σημαία έχει η πρακτική του Δήμου Στυλίδας που είναι πέρα και σε αντίθεση με όσα ορίζει ο νόμος.

Η στήλη παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει. Μόνο που τότε κι εφόσον συνεχισθεί η συγκεκριμένη πρακτική, τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, αφού σε αυτόν θα ανήκει πλέον ο λόγος…

«Διογένης ο Κρατών και τον Φανόν»

Μοιραστείτε το:
Tagged