Ο «οργουελικός» λόγος του κου Τσίπρα που τον οδηγεί στη λήθη…

Γνώμες Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Κακό πράγμα η πλήξη, κ. Τσίπρα…

Σε λίγο κανείς δεν ασχολείται καθόλου με τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο

Υπήρχε κατά το τελευταίο προεκλογικό διάστημα μία διάχυτη αίσθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν απολέσει την επαφή με την πραγματικότητα. Ή ότι εν πάση περιπτώσει σκοπίμως εμφανίζονταν να δηλώνουν και να υποστηρίζουν διάφορα ακραία, για λόγους κομματικής συσπείρωσης και τόνωσης του κομματικού πατριωτισμού.

Ακριβώς έναν μήνα μετά από την εκλογική του ήττα, ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι δεν υποκρινόταν. Εχει πράγματι χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Οι εμμονικές του εικόνες παραμένουν οι ίδιες, αν δεν είναι πιο έντονες. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι χωρίς πολλούς ενδοιασμούς είπε την Τρίτη στην αίθουσα της Βουλής, απευθυνόμενος στην ΝΔ: «Μην αισθάνεστε ότι είστε πανίσχυροι επειδή κατά έναν πρωτοφανή τρόπο για τα σύγχρονα μεταπολιτευτικά δεδομένα δεν υπάρχει αντίλογος σήμερα στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, αλλά υπάρχει μονόλογος. Και αυτή ήταν και η βασική αιτία για την οποία βρίσκεστε σήμερα στα κυβερνητικά έδρανα».

Τα κυρίαρχα μέσα δηλαδή κέρδισαν τις εκλογές για λογαριασμό του Μητσοτάκη. Άλλος σοβαρός λόγος για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε…

Είπε όμως και αυτό ο μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός: «Δεν ζούμε στην εποχή της ΥΕΝΕΔ, ακόμα και όταν ταυτίζεται στην ίδια συχνότητα της υμνολογίας για το κυβερνητικό έργο και η δημόσια και η ιδιωτική σφαίρα των μέσων ενημέρωσης. Σήμερα ζούμε στην εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, στην εποχή που τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί».

Τα είπε αυτά ο άνθρωπος επί των ημερών του οποίου στην Πρωθυπουργία, η ΕΡΤ είχε περιέλθει σε τέτοια δραματική δημοσιογραφική παρακμή, που εξόργισε ακόμη και στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης.

Συνεχίζοντας δε μία συνήθεια που είχε αναπτύξει όσο ήταν Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας έκανε και υποδείξεις:

«Και όσο και αν προσπαθείτε να παραποιείτε την πραγματικότητα, να το ξέρετε ότι η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και ότι η πραγματικότητα εκδικείται. Το ψέμα, η παραπληροφόρηση, τα fake news έχουν κοντά ποδάρια!», είπε και συμπλήρωσε: «Θυμηθείτε το αυτό, ότι κάποια στιγμή θα σας γυρίσει μπούμερανγκ όλο αυτό το οργουελικό τοπίο που έχει στηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Και αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του ανθρώπου, ο οποίος επιχείρησε με κάθε τρόπο να ελέγξει παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, να διορίσει κομισάριους, ο ίδιος που επέβαλε εμπάργκο σε μέσα ενημέρωσης που δεν του άρεσαν.

Χαρακτηρίζει το σημερινό τοπίο «οργουελικό», ενώ εκείνος ήταν που επιχείρησε να εκβιάσει, να εκφοβίσει και εν τέλει να φιμώσει συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, που κατασυκοφάντησε πολιτικούς αντιπάλους.

Το ζήτημα πολύ σύντομα θα εξαντληθεί για τον κ. Τσίπρα. Θα εξαντληθεί και για τον Τύπο, ακόμη και εκείνον που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι τον καταδιώκει.

Σε λίγο κανείς δεν ασχολείται καθόλου με τα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο.

Η πλήξη που θα προκαλεί θα είναι τόσο μεγάλη, που θα αισθάνεται ευτυχής απλώς όταν θα καταγράφονται οι επαναλαμβανόμενες κενολογίες του.

Αγγελος Κωβαίος

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged