Γ. Σγουρός: Μεγάλα ερωτηματικά για τους διαγωνισμούς των +200 εκατ. Ευρώ που προκήρυξε η κα Δούρου

Αττική
Μοιραστείτε το:

Οι πολίτες πληρώνουν πανάκριβα τα φαραωνικά ψέματα της Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να εγκρίνει και να προχωρήσει αιφνίδια τη διενέργεια διαγωνισμών άνω των 200 εκ. € για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής εν μέσω θέρους και έναν μόλις μήνα πριν την αποχώρησή της.

Συγκεκριμένα και παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της κας Δούρου είχε μία ολόκληρη, 5ετή θητεία για να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς της, αποφάσισε, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ που πρόκειται να γίνει σήμερα το πρωί, να εισηγηθεί διαγωνισμούς α) για την αναβάθμιση του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης, β) για την εξεύρεση χώρου για τη μεταβατική υγειονομική ταφή των αποβλήτων, γ) για την επέκταση των ήδη υφιστάμενων κυττάρων.

Πρόκειται για διαγωνισμούς εκτιμώμενου κόστους άνω των 200 εκ. € με χρηματοδότηση κατά κύριο λόγο από χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που δεν λύνουν συνολικά το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων στην Αττική, αλλά επιχειρούν να αντιμετωπίσουν με χρυσοφόρους προϋπολογισμούς βραχυπρόθεσμες ανάγκες που προέκυψαν λόγω των εμμονών και ιδεοληψιών της απερχόμενης διοίκησης.

Και όλα αυτά όταν  πριν από 5 χρόνια η διοίκηση της Περιφέρειας είχε ακυρώσει τους διαγωνισμούς για την κατασκευή 4 Μονάδων Επεξεργασίας και Κομποστοποίησης μέσω ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 400 εκ. € που δεν θα επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο αφού θα γίνονταν με δαπάνες από ιδιωτικά κεφάλαια και το ΕΣΠΑ.

Η ακύρωση των διαγωνισμών των ΣΔΙΤ και η δήθεν προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα στη διαχείριση των απορριμμάτων δεν εμπόδισε βέβαια την κα Δούρου την 5ετία που πέρασε να «τιμωρήσει» τον προαιώνιο εχθρό «τον εργολάβο» με αναθέσεις άνω των 100 εκ € μόνο και μόνο για να συντηρήσει το υφιστάμενο σύστημα διαχείρισης.

Την ανακολουθία λόγων και έργων της απερχόμενης διοίκησης συμπληρώνει το γεγονός ότι όλα τα προγραμματιζόμενα έργα θα επιβαρύνουν και πάλι την περιοχή της Δυτικής Αττικής, ολοκληρώνοντας τον εμπαιγμό της κας Δούρου που είχε κάνει συμβολικά την ορκωμοσία της στα Λιόσια και είχε υποσχεθεί σε όλους τους τόνους ότι η Φυλή θα κλείσει.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «Σήμερα πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής της απερχόμενης διοίκησης που με τις ανερμάτιστες πράξεις και παραλείψεις της την περίοδο 2014-2019 εγκλώβισε την Αττική σε τρομακτικά αδιέξοδα και ενταφίασε κάθε προσπάθεια για ανακύκλωση. Η ακύρωση του σχεδιασμού κατασκευής Μονάδων που είχε χαραχτεί με τη συμφωνία της τότε κυβέρνησης, των ΟΤΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν μια απόφαση «εγκληματική». Τα φαραωνικά  ψέματα και οι εμμονές κοστίζουν ήδη πανάκριβα στους πολίτες της Αττικής που πληρώνουν μέσω των δημοτικών τελών εκατομμύρια ευρώ για την εφαρμογή εμβαλωματικών λύσεων. Η παράταξή μας είχε προειδοποιήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα με ανακοινώσεις και επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τους δημάρχους για το επερχόμενο αδιέξοδο. Κανείς δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν ήξερε ή ότι δεν ξέρει. Η κα Δούρου παρέλαβε το 2014 ένα φλέγον πρόβλημα υπό επίλυση. Το 2019 παραδίδει μια ωρολογιακή βόμβα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Μοιραστείτε το:
Tagged