Δολοφονική εκτέλεση στο Περιστέρι: Που στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Γεγονότα Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η δολοφονία σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ σε καφετέρια της Πλατείας Αγίου Γεωργίου στον Ιερόθεο, που ανήκει σε ζευγάρι γνωστών ηθοποιών, στην οδό Περικλέους στο Περιστέρι.

Μέχρι αργά το βράδυ το θύμα δεν είχε ταυτοποιηθεί ενώ άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρα της δολοφονίας με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά και να εξετάζονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, άγνωστος πυροβόλησε τρεις φόρες τον νεαρό άνδρα που καθόταν στο μαγαζί.

Επίσης σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες θαμώνων της καφετέριας, ο άγνωστος άνδρας μπήκε ξαφνικά στο μαγαζί, έβγαλε όπλο και εκτέλεσε το θύμα, το όποιο διακομίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μαρτυρίες πελατών του καταστήματος αναφέρουν ότι ο δράστης και το θύμα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. Κάποια στιγμή ο ένας άνδρας έφυγε από το κατάστημα και μετά από λίγο επέστρεψε και πυροβόλησε το θύμα στην πλάτη, με τουλάχιστον μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο κεφάλι.

Υπάλληλοι και πελάτες είδαν σοκαρισμένοι όλα το επεισόδιο ενώ ο δράστης έφυγε πεζός ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι απομακρύνθηκε από το σημείο μαζί με άλλα δύο άτομα που τον περίμεναν σε όχημα.

Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε το θύμα εν ζωή σύμφωνα με την Αστυνομία, διακομίστηκε στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λίγο.

Η Αστυνομία «πλησιάζει» το δράστη της εκτέλεσης στην καφετέρια

Το πρόσωπο του εκτελεστή, ο οποίος δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έχει καταγραφεί καθαρά από κάμερες ασφαλείας.

Θέμα χρόνου είναι η ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας νεαρού άνδρα, χθες το βράδυ, σε καφετέρια στο Περιστέρι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

Το πρόσωπο του εκτελεστή, ο οποίος δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έχει καταγραφεί καθαρά από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης συνομιλούσε με το θύμα, ενώ σε κάποια στιγμή οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν. Ο δράστης στη συνέχεια βγήκε έξω και μετά από λίγο επέστρεψε στην καφετέρια και πυροβόλησε στο κεφάλι το θύμα. Αμέσως μετά ο δράστης έφυγε από την καφετέρια, που ανήκει σε γνωστό ηθοποιό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον περίμεναν έξω συνεργοί του.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ως προς το κίνητρο της δολοφονίας

Κατά τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης ο οποίος μιλούσα σπαστά ελληνικά, πυροβόλησε τρεις φόρες τον νεαρό άνδρα που καθόταν στο μαγαζί.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο δολοφόνος δεν φρόντισε να καλύψει τα χαρακτηριστικά του αδιαφορώντας για την παρουσία αυτοπτών μαρτύρων. Άλλες πληροφορίες θέλουν τον δολοφόνο περίμενε ένας άνδρας με μηχανή, ενώ έχει γίνει λόγος και για άτομα που τον περίμεναν έξω από την καφετέρια.

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας εξετάζουν καρέ καρέ από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη, αλλά και του θύματος στη δολοφονία σε καφετέρια στο Περιστέρι, ενώ θαμώνες του καφέ ανέφεραν στις Αρχές αποσπάσματα από το διάλογο που είχαν οι δύο άντρες.

Πελάτες στην καφετέρια που βρίσκονταν κοντά στο τραπέζι που σημειώθηκε η δολοφονία ανέφεραν πως κάποια στιγμή η κουβέντα ανάμεσα σε δράστη και θύμα άναψε. Μάλιστα λίγο πριν φύγει ο δράστης για να επιστρέψει για τη δολοφονία έλεγε στο θύμα «ηρέμησε, μην ανησυχείς».

Οσα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οπτικό υλικό που υπάρχει, φαίνονται όλες οι κινήσεις του δράστη τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της δολοφονίας και μέχρι να εξαφανιστεί.

Οπως φαίνεται λοιπόν δράστης και θύμα για κάποια ώρα κάθονταν μαζί στην καφετέρια και συνομιλούσαν. Κάποια στιγμή ο δράστης σηκώνεται από το τραπέζι και αποχωρεί, ενώ το θύμα παραμένει. Μάλιστα το θύμα έχει πλάτη προς τον δρόμο, οπότε δεν είχε οπτική επαφή για το αν κάποιος τον πλησίαζε.

Επεσε η γεμιστήρα του όπλου

Λίγη ώρα αργότερα στα πλάνα που έχει καταγράψει το βίντεο ασφαλείας φαίνεται ο δράστης να πλησιάζει το θύμα από πίσω και έξω από την καφετέρια και να τον πυροβολεί. Στη συνέχεια και αφού το θύμα έχει πέσει πάνω στο τραπεζάκι της καφετέριας ο δράστης πηδάει το πεζούλι, μπαίνει μέσα στη καφετέρια και χτυπάει με τη λαβή του όπλου το θύμα. Κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων έπεσε στο πάτωμα της καφετέριας η γεμιστήρα του όπλου, προφανώς χωρίς ο δράστης να μπορέσει να το καταλάβει, αφού τράπηκε σε φυγή και την άφησε εκεί.

Ηδη έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να μπορέσουν οι Αρχές και από εκεί να συλλέξουν στοιχεία.

Τι λέει η δικηγόρος του ηθοποιού ιδιοκτήτη της καφετέριας

Η συνήγορος του γνωστού ηθοποιού, η οποία ενημερώθηκε για το αιματηρό περιστατικό στο Περιστέρι τόνισε ότι ο πελάτης της και η σύζυγός του είναι συγκλονισμένοι.

«Δυστυχώς η εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής έχει αυξηθεί. Το περιστατικό που συνέβη έξω από την καφετέρια του πελάτη μου σε συνδυασμό με το άλλο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια μέρα στην ίδια περιοχή, με τον άνθρωπο που έπνιξε έναν συνάνθρωπό του με μία σακούλα, δείχνουν δυστυχώς ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και να υπάρξει μια καταστολή της εγκληματικότητας» ανέφερε, μιλώντας στο newsit.gr.

Πηγή: tovima.gr, iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged