Εντοπισμός μεγάλης φυτείας κάνναβης και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

ΕΛ.ΑΣ: Εντοπισμός μεγάλης φυτείας κάνναβης και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών καθώς και  εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Δηλώσεις Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχου Αστέριου Μαντζιώκα και Προϊσταμένου Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμου Α’ Σταύρου Κουτουλογένη, σχετικά με τον:

Εντοπισμό μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Φωκίδας και σύλληψης δύο αλλοδαπών καλλιεργητών αυτής, που τυγχάνουν δραπέτες φυλακών.

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας:

Θα ήθελα καταρχάς να επισημάνω, ότι οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, διεξάγουν καθημερινά έναν επίμονο και κοπιαστικό αγώνα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλες τις μορφές εγκληματικότητας και συνακόλουθα να προασπίσουμε και να εμπεδώσουμε το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό, το αγαθό της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή παρουσίαση αφορά δύο ανεξάρτητες υποθέσεις που χειρίστηκαν με μεθοδικότητα και επιχειρησιακή αρτιότητα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φωκίδας και Ευβοίας.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στον εντοπισμό μεγάλης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Φωκίδας και τη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών καλλιεργητών της φυτείας, οι οποίοι τυγχάνουν δραπέτες φυλακών.

Ο εντοπισμός της φυτείας, με περισσότερα από (800) δενδρύλλια κάνναβης, η σύλληψη των δραστών και η κατάσχεση βαρέος οπλισμού που έφεραν μαζί τους, αποτελούμενος από πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov , πιστολιών και χειροβομβίδων, είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένων ερευνών, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, συνεπικουρούμενων και από άλλες αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης και δύο συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και συντονίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η οποία αναπτύχθηκε με ταυτόχρονες έρευνες σε περιοχές της Εύβοιας, Αττικής και Μαγνησίας, με τη συνδρομή και τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, καταφέραμε να συλλάβουμε συνολικά έντεκα (11) άτομα και να κατασχέσουμε, μεταξύ άλλων, ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριές ακριβείας, όπλα, οχήματα και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης, θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου και την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στα επιχειρησιακά στελέχη που υπηρετούν και ενεργούν στην Περιφέρειά μας.

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι οι προσπάθειές μας, για την καταπολέμηση όλων των μορφών εγκληματικότητας και εν προκειμένω της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν αμείωτα, με κύριο γνώμονα και κοινή συνισταμένη, την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Εκτενέστερη ανάλυση των ανωτέρω υποθέσεων, θα πραγματοποιηθεί ακολούθως από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αφού πρώτα ευχαριστήσω, για τον υπηρεσιακό ζήλο που αδιαμφισβήτητα επέδειξαν, όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες έρευνες, τους διοικητές αυτών, καθώς και τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Φωκίδας, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα μαζί μας.

Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Α’ Σταύρος Κουτουλογένης:

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου να σας παρουσιάσουμε δύο σημαντικές υποθέσεις που χειρίστηκαν με επιτυχία αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φωκίδας και Ευβοίας, στο πεδίο αντιμετώπισης της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως γνωρίζετε, ο αγώνας κατά των ναρκωτικών και των συνεπειών τους για το κοινωνικό σύνολο, αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εντείνουν και βελτιστοποιούν τις επιχειρησιακές τους δράσεις, με στόχο την προστασία των συνανθρώπων μας και κυρίως των νέων, οι οποίοι πλήττονται από τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Από τις αρχές μάλιστα του φετινού έτους, έχουμε καταφέρει να εξαρθρώσουμε οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, να εντοπίσουμε φυτείες και να εκριζώσουμε μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης, να κατασχέσουμε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης και να οδηγήσουμε τους συλληφθέντες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σχετικά με την πρώτη υπόθεση:

Στο πλαίσιο αυτών των αδιάκοπων προσπαθειών μας, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Φωκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου Φωκίδας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, κατορθώνοντας να προσεγγίσουν την φυτεία, η οποία εκτεινόταν σε ιδιαίτερα απροσπέλαστο σημείο, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εμφυτευμένα δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος εκτεινόταν σε τρία επίπεδα, ενώ εντός αυτού υπήρχαν και καταλύματα των καλλιεργητών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν προχτές (20-07-2019) το πρωί δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επιτηρούσαν το χώρο της φυτείας και έφεραν επάνω τους ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό.

Μετά από δυναμική επέμβαση, κατά την οποία οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, χωρίς να τους αφήσουν περιθώριο χρήσης των όπλων τους.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο, τύπου Kalashnikov , με (28) φυσίγγια στην γεμιστήρα του,
  • (2) πιστόλια, με (14) και (9) φυσίγγια στις γεμιστήρες τους, καθώς και
  • (2) χειροβομβίδες.
  • Από τη φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά (837) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,50) μέτρων, ενώ επίσης
  • κατασχέθηκαν (2) σάκοι που περιείχαν (6) κιλά και (640) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • κινητά τηλέφωνα,
  • διάφορα τρόφιμα και
  • αντικείμενα χρήσης και επιβίωσης των καλλιεργητών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, οι δύο συλληφθέντες ήταν δραπέτες φυλακών. Αναλυτικότερα είχαν δραπετεύσει την 16-07-2019, από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Μοιραστείτε το:
Tagged