Ψυχασθενής ή υπόγειες διεργασίες για την αντικατάστασή του – Το ανατριχιαστικό μήνυμα του Πούτιν

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: Ζητεί «αυτοκάθαρση» της Ρωσίας από «προδότες και αποβράσματα». Ρώσοι ειδικοί είπαν ότι το μήνυμα του Πούτιν ήταν ανατριχιαστικό

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε την Τετάρτη μια αυστηρή προειδοποίηση στους Ρώσους «προδότες», τους οποίους, όπως είπε, η Δύση ήθελε να χρησιμοποιήσει ως «πέμπτη φάλαγγα» για να καταστρέψει τη χώρα.

Ο Πούτιν επιτέθηκε στους Ρώσους, οι οποίοι, όπως ανέφερε, είναι πιο εναρμονισμένοι ψυχικά με τη Δύση παρά με τη Ρωσία και ανέφερε ότι ο ρωσικός λαός θα μπορέσει γρήγορα να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ προδοτών και πατριωτών.

«Φυσικά (η Δύση) θα προσπαθήσει να ποντάρει στη λεγόμενη πέμπτη φάλαγγα, στους προδότες – σε αυτούς που κερδίζουν τα χρήματά τους εδώ, αλλά ζουν εκεί. Ζουν, όχι με τη γεωγραφική έννοια, αλλά με την έννοια του τρόπου σκέψης τους, του δουλοπρεπούς τρόπου σκέψεις τους», δήλωσε στους υπουργούς της ρωσικής κυβέρνησης, τρεις εβδομάδες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Οποιοσδήποτε λαός, και ειδικά ο ρωσικός λαός, θα μπορεί πάντα να ξεχωρίζει τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες, και απλώς να τους φτύνει σαν σκνίπα που κατά λάθος πέταξε στο στόμα τους».

Σύμφωνα με το Reuters, ο δηλητηριώδης αυτός τόνος ήταν πρωτοφανής ακόμη και για τον Πούτιν, ο οποίος εδώ και χρόνια καταπιέζει τους εγχώριους αντιπάλους του και κάνει πικρόχολα σχόλια κατά της Δύσης.

«Αυτοκάθαρση»

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγας».

«Και υπάρχει ένας στόχος – η καταστροφή της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα αποκρούσει τέτοιες προσπάθειες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας, μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

Ρώσοι ειδικοί είπαν ότι το μήνυμα ήταν ανατριχιαστικό.

«Ο Πούτιν με οργουελικό τρόπο έχει χωρίσει τους πολίτες της Ρωσίας σε καθαρούς και ακάθαρτους», έγραψε ο Αντρέι Κολέσνικοφ, πολιτικός αναλυτής με έδρα τη Μόσχα.

———————

Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν άρρωστος; Τα 5 σημάδια που “βλέπει” η Telegraph

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μία τεράστια συζήτηση για τους λόγους που ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει στην εισβολή, παρά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη ρωσική οικονομία και στο πεδίο της μάχης, με ορισμένους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος νοσεί βαριά και θέλει να «γράψει» ιστορία. Η telegraph.co.uk συγκέντρωσε τα πέντε βασικά επιχείρημα που υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν νοσεί βαριά και θέλει να αξιοποιήσει τον χρόνο που έχει, ώστε να μείνει στην ιστορία της Ρωσίας.

  1. Εξωτερική εμφάνιση

Σύμφωνα με την Telegraph η εξωτερική εμφάνιση του Πούτιν έχει δημιουργήσει ερωτήματα, καθώς φαίνεται «μαγκωμένος» και πρησμένος στο πρόσωπο. Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι μπορεί να οφείλεται σε αναβολικά ή στεροειδή, που μπορεί να λαμβάνει για κάποια θεραπεία. Χαρακτηριστικά, η Φιόνα Χιλ, πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τη Ρωσία, δήλωσε ότι «φαίνεται πρησμένος στο πρόσωπο. Ξέρουμε ότι είχε πόνους στην πλάτη. Ακόμα και αν δεν είναι κάτι πιο σοβαρό, μπορεί να παίρνει μεγάλες δόσεις στεροειδών ή κάτι άλλο. Αυτή η εισβολή ίσως είναι αποτέλεσμα και προσωπικών του παραγόντων».

  1. Μακριά τραπέζια

Τα τραπέζια στα οποία ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχτηκε τον Εμανουέλ Μακρόν και Αλεξάντερ Λουκασένκο μπορεί να έγιναν viral, λόγω της σύστασης να κρατάει ο κόσμος αποστάσεις, λόγω του κορονοϊού, όμως φέρεται να κρύβουν στην πραγματικότητα κάτι ανησυχητικό. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό, είτε λόγω υποκείμενου νοσήματος είτε λόγω λήψης ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά από Covid ή άλλες μολύνσεις. Έτσι, ενδέχεται αυτός να είναι ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος προτίμησε να κρατήσει αποστάσεις.

  1. Ο βήχας που «κόπηκε»

Το 2020 ο Πούτιν άρχισε να βήχει σε μία συνάντηση στην οποία υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, όμως στη συνέχεια ο βήχας κόπηκε από την μετάδοση. Τότε, ο καθηγητής Βαλέρι Σολοβέι, πρώην ιστορικός στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, είχε πει ότι ο Πούτιν ίσως να έχει Πάρκινσον ή καρκίνο και ότι ίσως έπρεπε να παραιτηθεί το 2021, για λόγους υγείας. Το 2019, παραιτήθηκε από το Ινστιτούτο, όπου ήταν επικεφαλής δημοσίων σχέσεων, λόγω «πολιτικών πιέσεων», όπως είπε, ενώ αργότερα, συνελήφθη σε μια αντικαθεστωτική διαδήλωση.

  1. Το χρονοδιάγραμμα στην εξουσία

Αν ο Πούτιν είχε αποδείξει κάτι στη Δύση, σύμφωνα με την Telegraph, είναι πως ποτέ δεν βιάζεται, ιδιαίτερα όταν λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν επιθετικές ενέργειες. Μάλιστα, το δημοσίευμα φέρνει ως παράδειγμα τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008 και την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014. Παρόλα αυτά, τώρα φέρεται να άλλαξε τακτική και να προσπαθεί να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, παρότι ο ίδιος διαβεβαίωσε για το αντίθετο, σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε. Έτσι, με βάση το βρετανικό Μέσο, ενδέχεται η υγεία του Ρώσου προέδρου να χειροτερεύει, με αποτέλεσμα ο χρόνος του να τελειώνει.

  1. Αναφορές από μυστικές υπηρεσίες

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην φέρεται να υπάρχει επίσημη αναφορά για την υγεία του Ρώσου προέδρου, όπου υποστηρίζει πως ο ίδιος νοσεί βαριά από κάποια ασθένεια, οι πληροφορίες όμως φέρεται να πληθαίνουν. Μάλιστα, ο Μάρκο Ρούμπιο, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, είναι και μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών στο Κογκρέσο, όπου έχει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε πως «μακάρι να μπορούσα να πω περισσότερα, αλλά προς το παρόν, μπορώ να πω μόνο ότι είναι εμφανές πως κάτι δεν πάει καλά με τον Πούτιν.

“Ήταν πάντα δολοφόνος, αλλά τώρα το πρόβλημα φαίνεται διαφορετικό και σοβαρό. Φαίνεται να έχει κάποια θέματα υγείας νευρολογικής φύσης». Ακόμη, αντίστοιχες υποψίες φέρεται να έχουν και οι Γάλλοι, ιδιαίτερα μετά τη δίωρη συνάντηση του Μακρόν με τον Πούτιν. «Δεν είναι ο ίδιος Πούτιν» επισήμαναν Γάλλοι αξιωματούχοι. Ήταν πιο «σκληροπυρηνικός και άκαμπτος» και σε κάποια θέματα «φάνηκε εκτός ελέγχου», φέρεται να είπαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πηγή: Reuters, kathimerini.gr, newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged