Χρήστος Σταϊκούρας: Για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων

Φθιώτιδα,
Μοιραστείτε το:

Κυρίες και Κύριοι,

Καλωσορίζω, και πάλι, τον Υπουργό Υγείας, φίλο Βασίλη Κικίλια, στη Φθιώτιδα.

Tον ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Τον ευχαριστώ, που συνεπής στην υπόσχεση που είχε δώσει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, βρίσκεται σήμερα στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Και φυσικά τον συγχαίρω για την αποτελεσματική διαχείριση της πρωτοφανούς, συμμετρικής και εξωγενούς υγειονομικής κρίσης.

Το Υπουργείο Υγείας, αλλά και συνολικά η Κυβέρνηση, απέδειξε ότι απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Απαιτείται όμως από όλους μας προσοχή και εγρήγορση.

Εγκαινιάζεται σήμερα η 24ωρη λειτουργία του πολύπαθου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Κέντρο Υγείας που, αν και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιούλιο του 2009, ίδρυσε και εξόπλισε με υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, με την πολύτιμη συμβολή και του συντοπίτη μας, τότε Υφυπουργού Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλου, κακός σχεδιασμός και μεταγενέστερα λάθη και παραλείψεις το οδήγησαν σε παροπλισμό, ουσιαστικά σε λουκέτο.

Πάλι, όμως, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του 2014, η τότε Κυβέρνηση εξέφρασε θεσμικά τη βούλησή της να προχωρήσει στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, εγκρίνοντας τον Οργανισμό Σύστασης, Λειτουργίας και Περιοχής Ευθύνης του, προκειμένου να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργήσει.

Δυστυχώς, και πάλι, η προσπάθεια δεν βρήκε συνεχιστές.

Σήμερα, η Κυβέρνηση προωθεί οριστική λύση στο ζήτημα, προχωρώντας στην υλοποίηση δέσμευσής της.

Θέτουμε σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Υγείας, στελεχώνοντάς το με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και ιατρικό εξοπλισμό.

Πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας των παροχών υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, που ιδίως τους θερινούς μήνες, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του, σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον.

Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας της Φθιώτιδας να προσφέρουν αναβαθμιζόμενες και ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, όπως κάνουν και μέσα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.

Περίοδο κατά την οποία αποδείξαμε πως ενωμένοι, με σχέδιο, αλληλεγγύη και ατομική υπευθυνότητα, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σας ευχαριστώ.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Μοιραστείτε το:
Tagged