Χρήστος Μαργανέλλης: Επικίνδυνη η νέα συμφωνία για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα επικίνδυνη συμφωνία για τις αμερικανονατοϊκές βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο δολοφονικό ορμητήριο ενάντια στους λαούς και ταυτόχρονα σε μαγνήτη επιθέσεων.

Η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ ,συνεχίζοντας την πολιτική που εφάρμοσε με ιδιαίτερο ζήλο ο ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί το στόχο των ΗΠΑ που είναι η αναβάθμιση της παρέμβασής τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, σε σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την επέκταση της βάσης της Σούδας, το Μαράθι, τη βάση Drones στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στη Σούδα ήδη ελλιμενίζονται πυρηνικά υποβρύχια και παραμένουν ανοιχτά τα σχέδια για επαναλειτουργία της βάσης του Αράξου ως αποθήκη πυρηνικών όπλων

Τα κόμματα του κεφαλαίου επιλέγοντας για τη χώρα το ρόλο του «γεωπολιτικού μεντεσέ» των ΗΠΑ βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας.

Τα περί «προστασίας απ’ την Τουρκία», «ασφάλειας» , “σταθερότητας και ειρήνης» στην περιοχή είναι εκτός πραγματικότητας και διαψεύδονται καθημερινά από τις ίδιες τις εξελίξεις, από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Οι πρόσφατες εξελίξεις με τη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία δείχνει πόση αξία έχουν οι δηλώσεις του Αμερικάνου ΥΠΕΞ Πομπέο στη Αθήνα για «προστασία της εθνικής κυριαρχίας». Τα «οικονομικά οφέλη» που διαφημίζουν από τις συμφωνίες οι οποίες εκχωρούν τον ορυκτό πλούτο, τους δρόμους και τα λιμάνια της χώρας σε ξένες και ντόπιες επιχειρηματικές συμπράξεις δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις δεν έμειναν χωρίς απάντηση. Στην Αθήνα έγινε μαζική και μαχητική διαδήλωση στην αμερικάνικη πρεσβεία την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε πολλές άλλες περιοχές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταδικάζει κι υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την απόπειρα καταστολής της κινητοποίησης, που επιχειρήθηκε μπροστά από το άγαλμα του μακελάρη προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν, αλλά και όλους τους χαφιέδικους μηχανισμούς που αποπειρώνται να στοχοποιήσουν αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η προσπάθεια για την καταγγελία και την ακύρωση της συμφωνίας δεν σταματά εδώ. Χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις.

Να καταγγελθεί τώρα η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Χρήστος Μαργανέλης

  • Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου με τη Λαική Συσπείρωση
  • Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επίτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
Μοιραστείτε το:
Tagged