Φθινόπωρο και επιδερμίδα: Πώς θα την ανανεώσουμε;

LifeStyle
Μοιραστείτε το:

Μπήκαμε και επισήμως στο φθινόπωρο και είναι η ώρα να θυμηθούμε την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, καθώς ο έντονος καλοκαιρινός ήλιος και τα μπάνια στη θάλασσα την έχουν αφυδατώσει και το πρόσωπό μας δείχνει πιο θαμπό και πιο κουρασμένο. Μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας στην προσωπική μας φροντίδα και να επιλέξουμε θεραπείες ομορφιάς, που θα προσφέρουν ανανέωση και λάμψη στην επιδερμίδα μας άμεσα.

Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Απόστολος Γαϊτάνης

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι μια από τις πιο σημαντικές θεραπείες για το δέρμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η πρώτη και η βασική φροντίδα, ώστε το δέρμα να είναι υγιές και λαμπερό. Με τον καθαρισμό προσώπου ρυθμίζεται η λιπαρότητα, καθαρίζουν οι πόροι, απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και τυχόν υπολείμματα από το μακιγιάζ.

Όπως λέει ο Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, Απόστολος Γαϊτάνης (www.agaitanis.gr):

«Η συχνότητα, που μπορεί να γίνει ο καθαρισμός προσώπου, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και από τις ιδιαίτερες ανάγκες, που έχει κάθε δέρμα. Σε λιπαρά δέρματα, για παράδειγμα, συνιστάται να γίνεται τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ στα κανονικά προς ξηρά δέρματα μπορεί να γίνεται μία με δύο φορές τον χρόνο».

Ο καθαρισμός προσώπου ενδείκνυται για κάθε ηλικία. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από μιάμιση έως και δύο ώρες. Μπορεί να συνδυαστεί με ενυδάτωση προσώπου και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Η ενυδάτωση μπορεί να είναι προϊοντική, με μηχάνημα ή και ενέσιμη.

Τα στάδια του καθαρισμού είναι:

  • Ντεμακιγιάζ προσώπου
  • Peeling
  • Ατμός
  • Εξαγωγή σμήγματος
  • Εφαρμογή υψίσυχνων
  • Μάσκα προσώπου
  • Μάλαξη προσώπου
  • Αντιηλιακή / θεραπευτική κρέμα.

Δερμοαπόξεση με διαμάντια

Μια από τις πλέον δημοφιλείς μεθόδους καθαρισμού της επιδερμίδας του προσώπου είναι αυτή με τα διαμάντια ή αλλιώς με τους μικροκρυστάλλους. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και το βοηθάει να παραγάγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη.

«Η θεραπεία γίνεται με μηχάνημα και δρα αποτελεσματικά μέσω της υψηλής αναρρόφησης, της θερμικής δράσης και της ισχυρής κινητικής ενέργειας των μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή. Βοηθάει στην ανάπλαση σε βάθος και είναι πολύ αποτελεσματική σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα. Στην ουσία δρα στο δέρμα ως peeling, κάνοντας βαθύ καθαρισμό», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Ειδικότερα τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι:

  • καθαρή, ανανεωμένη, λαμπερή επιδερμίδα
  • επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων
  • μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος
  • βοηθάει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, των δυσχρωμιών και των κηλίδων, καθώς και στην εξάλειψη μελαγχρωματικών προβλημάτων.

Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος, καθώς και από το μέγεθος του προβλήματος, που εμφανίζει η κάθε επιδερμίδα.

Η θεραπεία προσφέρει τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς, όμως, τις παρενέργειές του.

Ενυδάτωση προσώπου

Η διαδικασία της ενυδάτωσης ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ), για να απομακρυνθούν οι ρύποι και το μακιγιάζ. Ακολουθεί το peeling, δηλαδή η απολέπιση τις επιδερμίδας, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Απαραίτητη διαδικασία για να διεισδύσουν στο δέρμα τα ενυδατικά συστατικά και οι πολυβιταμίνες, που θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια. Έπειτα η αισθητικός τοποθετεί στο πρόσωπο μία ενυδατική μάσκα, ανάλογα με τον τύπο και με τις ανάγκες του δέρματος. Στη συνέχεια απλώνει μία ενυδατική κρέμα σε όλο πρόσωπο και συνεχίζει με μάλαξη. Τέλος εφαρμόζει εκ νέου ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών και αντιηλιακή προστασία.

Ενυδάτωση και σύσφιξη με κρυοθεραπεία

Η κρυοθεραπεία είναι μια θεραπεία προσώπου, που έχει στόχο να ανανεώσει την επιδερμίδα, να χαρίσει στο δέρμα στοιχεία που του λείπουν και να το κάνει να φαίνεται λαμπερό, νεανικό και υγιές. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο και στον λαιμό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας το μηχάνημα διοχετεύει κρύο στο δέρμα, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί τους ινοβλάστες, ώστε να παραγάγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

«Ένα άλλο πράγμα που κάνει, είναι ότι ισχυροποιεί τους ιστούς στήριξης του δέρματος, προκαλώντας, έτσι, σύσφιξη στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων και των γραμμών, που υπάρχουν στο πρόσωπο. Αναδομεί και επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η θεραπεία αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αναζωογόνησης και αντιγήρανσης της επιδερμίδας. Η διάρκειά της είναι από μία έως μιάμιση ώρα», καταλήγει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

Μοιραστείτε το:
Tagged