Υπόθεση Folli Follie: Με την γίδα στην πλάτη «πιάστηκαν» Υπουργοί και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Το μαγικό νούμερο «80»…

Επιχειρηματικότητα
Μοιραστείτε το:

Στοχευμένη Νομοθέτηση και ωμή παρέμβαση (επ’ αμοιβή;) υπέρ της Folli Follie από Υπουργούς και στελέχη Συριζα αποκαλύπτουν mails

Στοιχεία για ωμή παρέμβαση υπέρ της  Folli Follie και νομοθέτηση κατά παραγγελία 4 υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν  emails

Ίσως στο μεγαλύτερο πολιτικό και κοινωνικό σκάνδαλο, -μετά απ’ αυτό του Κοσκωτά-, φαίνεται ότι θα εξελιχθεί  η υπόθεση  της εταιρίας Folli Follie, αν ισχύουν και σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι ισχύουν, τα στοιχεία που αποκαλύπτονται. Θα πρόκειται για την δεύτερη φορά, -η πρώτη ήταν η περίπτωση του μακαρίτη Κουτσόγιωργα-, που κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα «αριστερής» κυβέρνησης, νομοθέτησαν κατά παραγγελία  ιδιώτη, πιθανόν, -μένει να αποδειχθεί αν είναι αλήθεια-, έναντι καταβολής τιμήματος για την κάλυψη των αναγκών του διαμεσολαβητή (!!!), όπως αναφέρεται… 

Το μαγικό νούμερο είναι «80» και αν αντιπροσωπεύει αυτό που εκ πρώτης όψεως υποδηλώνει το σχετικό μήνυμα, είναι τα ευτελή «αργύρια» της αισχρής νομοθέτησης…

Διαβάστε στην συνέχεια όλα όσα αποκαλύφθηκαν για την φερόμενη εμπλοκή δύο υπουργών της προηγούμενης Κυβέρνησης, -Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-, ενός βουλευτή και ενός  υψηλόβαθμου στελέχους της, -Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Μπαλαούρας και Αραχωβίτης-, υπέρ της εταιρίας Folli Follie και προκειμένου ο ιδιοκτήτες της όχι μόνο να σωθούν από τις επιπτώσεις του χρηματοοικονομικού σκανδάλου, αλλά να «βγούν και από πάνω»…, όπως παρατίθονται ως στοιχεία από τέσσερες  ιστοσελίδες… οικονομικές αλλά και πολιτικού περιεχομένου…

Πρόβλεψη του Vukentra, αν ισχύουν όσα παρουσιάζονται; Το πολιτικό σκηνικό, όπως και  οι συγκροτημένες πολιτικές ομάδες θα είναι τελείως διαφορετικές  μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Μεγάλη ηττιμένη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ που κάτω από την πίεση των γεγονότων δεν θα μπορεί να  αποδείξει ότι δεν είναι «Ελέφαντας»… Κρίμα… για τη δημοκρατία… κρίμα για τον πολιτικό πλουραλισμό… κρίμα για την πραγματική και αγνή αριστερά…

——————–

Παρέμβαση εισαγγελέα για την εμπλοκή στην υπόθεση Folli Follie δυο πρώην υπουργών και δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στοιχεία για παρεμβάσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Folli Follie (liberal.gr)

Προς τη Βουλή οδηγείται η σχετική δικογραφία

Αποκαλυπτικά στοιχεία για παρεμβάσεις, που αν επιβεβαιωθούν, δημιουργούν πολιτικό θέμα, περιλαμβάνονται σε έκθεση ελεγκτικής εταιρείας που διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται τις έρευνες για τη Folli Follie.

Η έκθεση που διαβιβάστηκε από γνωστή ελεγκτική εταιρεία αναφέρεται σε εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά της Folli Follie και «ξετινάζει» και την ηλεκτρονική αλληλογραφία στελεχών του Ομίλου αλλά και των ιδιοκτητών του.

Εξαιρετικά σημαντικά είναι τα ευρήματα από την έρευνα, όπου στέλεχος της Folli Follie ενημερώνει ένα εκ των μεγαλομετόχων της εταιρείας, τον Τζώρτζη Κουτσολιότσο για το έμπρακτο ενδιαφέρον δύο υπουργών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ονομαστικά και τους δύο. Ο ένας είχε χαρτοφυλάκιο σε οικονομικό υπουργείο και ο άλλος ήταν από τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησης με ευρύτερες αρμοδιότητες. Παράλληλα γίνεται αναφορά και για ένα βουλευτή του τότε κυβερνώντος κόμματος, για τον οποίο αναφέρεται ότι «υπερβάλλει εαυτόν» στις προσπάθειες να πειστεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να διευκολύνει τηνκατάσταση με την Folli Follie η οποία αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα και ήταν σε έλεγχο

Επίσης αναφέρεται και σε ένα ακόμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετέπειτα έγινε υπουργός με χαρτοφυλάκιο στο Αγροτικής Αναπτυξης. Το εν λόγω στέλεχος που αποστέλει τις ενημερώσεις στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, δεν παραλείπει να θέτει θέματα οικονομικής ενίσχυσης όσων συνδράμουν για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας, ενώ για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που επιδεικνύει το μέγιστο ενδιαφέρον, υπάρχει και η αναφορά ότι έχει φροντίσει για τροπολογία για τα Αφορολόγητα Καταστήματα (είχαν ενδιαφέρον οι Κουτσολιούτσοι) και ότι ενημερώνει ότι όλα είναι οκ ενώ επισυνάπτει και την τροπολογία πριν αυτή κατατεθεί στη Βουλή.

Η δικογραφία από την αρμόδια ανακρίτρια έχει φθάσει στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου και μελετάται προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλεί στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Συγκεκριμένα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται τα εξής μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα τον Ν. Σ και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Αναλυτικά τα emails:

Το πρώτο mail με ημερομηνία 11 Μαΐου 2018, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικκρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Ακόμη σε άλλο μήνυμα με ημερομηνία 13 Μαίου 2018 ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα και πάλι τον Ν.Σ. και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοική μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Eπίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και mail με ημερομηνία 29 Μάιου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα. Στο μήνυμα αυτό υπάλληλος Ν.Σ. ενημερώνει για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση για τα ΚΑΕ. Το mail αυτό σύμφωνα πάντα με τον Ν.Σ. του το έστειλε ο Μ. Μπαλαούρας, ενώ επισυνάπτεται, πριν κατατεθεί ολόκληρη η επίμαχη τροπολογία.

Ο “μυστηριώδης” άνθρωπός των  mails Ν.Σ. (marketnews.gr)

Ο Ν.Σ., ένας άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ανάβει μεγάλες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό δεν φταίει ούτε η ΝΔ, ούτε η διαπλοκή: η PWC, μια από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες, έχει κάνει τον έλεγχο που έπρεπε και έχει εντοπίσει τα επίμαχα e-mail, με τα οποία, με περισσή αφέλεια, ο Ν.Σ. απευθύνεται ανοιχτά στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, του μιλά για φίλους στην τότε κυβέρνηση, παρεμβάσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ευμενείς τροπολογίες, αλλά και…αντίτιμο για τη φιλία.

Αυτός ο περίφημος αριθμός 80 είναι που πυροδοτεί πλείστα όσα σενάρια. Μάλιστα, όπως μαθαίνει η στήλη, ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών έχει βγάλει…λαβράκια, καθώς, αμέσως μετά την ημερομηνία αποστολής του e-mail, με τα οποία ο Ν.Σ. ζητά την έγκριση του κ. Κουτσολιούτσου για τα περίφημα «80» καταγράφεται ανάληψη από τους εταιρικούς λογαριασμούς ύψους 80.000 ευρώ. Το πού πάνε αυτά τα λεφτά, αν πήγαν κάπου, ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Σε κάθε περίπτωση, αν παρακολουθήσει κανείς την αλληλουχία των κινήσεων, ίσως να λύνονται ορισμένες απορίες για τα «80».

Βεβαίως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλό θα είναι να ετοιμάζονται για νέο γύρο αποκαλύψεων, καθώς τα οικονομικά της Folli Follie είναι δαιδαλώδη. Και, άντε, ένα τηλεφώνημα στον…αδερφό Χαράλαμπο Γκότση της Κεφαλαιαγοράς δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί. Κανείς, όμως, δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να προκύψει τις επόμενες μέρες, όσο θα έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία της έρευνας της PWC. Εξ ου και δίνουμε την παραπάνω συμβουλή, καθώς μπορεί να χρειαστεί να απαντηθούν ορισμένες…απορίες το επόμενο διάστημα.

Αντιδράσεις Χαρίτση, Φλαμπουράρη, σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ

Αντιδρώντας, ο Αλ. Χαρίτσης με γραπτή του δήλωση αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στο όνομά μου ως δήθεν “εμπλεκόμενου” στην υπόθεση της εταιρείας FOLLI – FOLLIE: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση».

Για «νέα τρομακτικά ψεύδη» με τα οποία προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο και ο Αλ. Φλαμπουράρης δηλώνοντας «ότι καμία σχέση δεν είχε, ούτε έχει με την υπόθεση της Folli Follie».

Ο Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε: «Με αφορμή τα περίεργα δημοσιεύματα που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες “ανώνυμες πηγές”, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω. Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση. Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη».

Επίσης, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για έωλους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς: «Με περισσότερους από 4.000 νεκρούς, την πανδημία εκτός ελέγχου και την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, η ΝΔ για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού. Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της FOLLI – FOLLIE. Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά».

Σε υψηλούς τόνους ήταν επίσης η παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.

(….) Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του.

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Παρέμβαση εισαγγελέα για την εμπλοκή στην υπόθεση Folli Follie δυο πρώην υπουργών και δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (kathimerini.gr)

Υπό έρευνα τίθενται από την Εισαγγελία τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της PwC για την φερόμενη εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του αποκαλούμενου «σκανδάλου της Folli Follie» που απέστειλε ο ελεγκτικός οίκος στην ανακρίτρια της υπόθεσης.

Η δικαστική λειτουργός έχει αποστείλει ήδη τα στοιχεία στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένων προσώπων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας θα είναι η αξιολόγηση όσων περιλαμβάνονται στον φάκελο που απέστειλε η ανακρίτρια ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων από όσα αποκαλύπτει η επίμαχη, ενδιάμεση, έκθεση της PwC από διαχειριστικό έλεγχο που διενέργησε για την εταιρία κοσμημάτων.

Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων, θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται. Η δικογραφία που ενδεχομένως σχηματιστεί σε αυτήν την περίπτωση θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την κύρια υπόθεση της FF.

Τι διαπιστώνει η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας PwC

Εμπλοκή υπουργών και βουλευτών της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ώστε η υπόθεση με το σκάνδαλο της Folli Follie να πέσει στα μαλακά, φέρεται να διαπιστώνεται στην έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας PwC η οποία βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση. Σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών της Foli Follie υπάρχουν αναφορές στα ονόματα των Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι φέρονται να βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω θα πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα.

Στην έκθεση του ελεγκτικού οίκου περιλαμβάνονται στοιχεία από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις οικονομικές συναλλαγές της Folli Follie, τις ανταλλαγές ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των στελεχών και των ιδιοκτητών του ομίλου όπου μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά από υπαλλήλους και για διακίνηση ποσών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο του 2018, εμφανίζεται υπάλληλος της Folli Follie να επικοινωνεί με τους Δημήτρη και Γεώργιο Κουτσολιούτσο, προκειμένου να εξασφαλιστεί «θετικό περιβάλλον» ως προς το χειρισμό της υπόθεσης από τις αρχές. Ακολούθως ο ίδιος εμφανίζεται να αναφέρει πως κυβερνητικός παράγων είναι ενήμερος σχετικά και προτίθεται να διευκολύνει να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες επαφές και συνεννοήσεις.

Τι αναφέρουν τα email

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα επίμαχα email, από τα οποία φαίνεται ότι ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αναφέρεται ότι:

«Κύριε Τζώρτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Επίσης, σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία:

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει πάλι μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση σχετικά με τα ΚΑΕ το οποίο email – σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας – «του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας».

Να σημειωθεί ότι το σκέλος της έκθεσης που περιέχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Έρευνα της εισαγγελίας για την εμπλοκή 2 υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για «ευνοϊκή μεταχείριση» της Folli Follie (bankingnews.gr)

Λόγω των αναφορών σε πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση της Folli Follie θα διαβιβαστεί στη Βουλή

Υπό έρευνα τίθενται από την Εισαγγελία τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της PwC για την φερόμενη εμπλοκή πρώην υπουργών και βουλευτών της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου της Follie Folli που απέστειλε ο ελεγκτικός οίκος στην ανακρίτρια της υπόθεσης.

Η δικαστική λειτουργός έχει αποστείλει ήδη τα στοιχεία στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένων προσώπων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το υλικό θα αποτελέσει αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας θα είναι η αξιολόγηση όσων περιλαμβάνονται στον φάκελο που απέστειλε η ανακρίτρια ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων από όσα αποκαλύπτει η επίμαχη, ενδιάμεση, έκθεση της PwC από διαχειριστικό έλεγχο που διενέργησε για την εταιρία κοσμημάτων.

Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων, θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται.

Η δικογραφία που ενδεχομένως σχηματιστεί σε αυτήν την περίπτωση θα διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται την κύρια υπόθεση της FF.

Ο φάκελος που απεστάλη στην Εισαγγελία αφορά στοιχεία που συμπεριέλαβε και αξιολόγησε ο ελεγκτικός οίκος στην έκθεση που παρέδωσε στην ανακρίτρια, στα οποία γίνεται αναφορά συγκεκριμένων προσώπων, πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμάχων της FF τα οποία εμφανίζονται να δρουν προκειμένου να ωφεληθεί η εταιρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που κυρίως αφορούν ηλεκτρονική αλληλογραφία στελέχους της εταιρίας προς τον γιο του ιδρυτή της Folli Follie και επικεφαλής του ελληνικού τμήματος του Ομίλου, οι αναφερόμενοι πολιτικοί χαρακτηρίζονταν σύμμαχοι μας και εμφανίζονται να καθυστερούν τις διαδικασίες σε βάρος της εταιρίας κ.α τoν Μάιο του 2018 οπότε μόλις είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με αφορμή την δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρονταν πως οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group πιθανόν δεν ήταν ακριβή.

Εμπλοκή 2 υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για «ευνοϊκή μεταχείριση» της Folli Follie – Κονδύλι για τις ανάγκες των «συμμάχων» ζητήθηκε από τον Κουτσολιούτσο

Δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι δύο βουλευτές εμπλέκονται πλέον στο σκάνδαλο της Folli Follie, σύμφωνα με το πόρισμα της PwC που παραδόθηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Μάλιστα, λόγω των αναφορών σε πολιτικά πρόσωπα θα διαβιβάσει την υπόθεση στη Βουλή.

Ειδικότερα, στην έκθεση της PwC ενσωματώνονται τα περιεχόμενα ηλεκτρονικών αρχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας.

Τον Μάιο του 2018 δυο πρώην υπουργοί και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να «παγώσουν» την υπόθεση, με προτροπή συνεργάτη του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου.

Μάλιστα, λόγω των πιέσεων που δέχεται η αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο συνεργάτης του Κουτσολιούτσου προτείνει να βοηθήσουν τους «συμμάχους» με αντίστοιχο… κονδύλι.

Στα τέλη Μαΐου του 2018 ο ίδιος συνεργάτης φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τη Folli Follie.

Οι διευκολύνσεις από πολιτικά πρόσωπα

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου που διενήργησε ο ελεγκτικός οίκος Price Waterhouse Coopers  κοινοποίησε στην ανακρίτρια της υπόθεσης την έκθεση των ελεγκτών του, στην οποία φαίνεται να αξιοποιούνται στοιχεία από κατασχέσεις που έγιναν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές εργαζομένων της  Folli Follie τα οποία παραπέμπουν σε συνεννοήσεις με πολιτικά πρόσωπα για διευκολύνσεις που επεδίωκαν στελέχη του Ομίλου τον Μάιο του 2018 και αφού είχε ξεσπάσει το λεγόμενο σκάνδαλο με τα οικονομικά δεδομένα της διεθνούς εταιρίας κοσμημάτων.

Στην έκθεση της PwC, που αριθμεί περισσότερες από 200 σελίδες, περιλαμβάνονται ή αξιοποιούνται σειρά από τα επίμαχα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αρχεία στα οποία υπάλληλος της εταιρίας ενημέρωνε τον κατηγορούμενο πλέον για βαριά αδικήματα Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, γιο του επίσης κατηγορούμενου ιδρυτή της FF Δημήτρη Κουτσολιούτσο, για τις επαφές και τις πιέσεις που ασκούσαν «άνθρωποι μας» ώστε να λήξει «ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία» των ελέγχων που είχαν ξεκινήσει στην εισηγμένη εταιρία.

Στην ηλεκτρονική αυτή αλληλογραφία ο υπάλληλος κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εμφανίζονται από τον αποστολέα να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου είτε να παγώσει η υπόθεση της Follie Follie  είτε να εμποδιστούν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη είτε να ευνοηθούν εταιρίες του Ομίλου.

Η μεταβίβαση στη Βουλή

Τα στοιχεία που αξιολόγησε η PwC αποτελούν πλέον μέρους του αποδεικτικού υλικού που θα μελετήσει η ανακρίτρια της υπόθεσης.

Ωστόσο το σκέλος της έκθεσης που περιέχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που είναι η αρμόδια να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε η υπόθεση να διαβιβαστεί στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα επίμαχα email,  ο υπάλληλος διαβεβαίωνε τον εργοδότη του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, που όπως και ο πατέρας του είναι προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση, πως «έχουμε ισχυρούς συμμάχους», επισημαίνοντας  ««αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή».

Ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με σύμβουλο  «που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση» ο οποίος, σύμφωνα με το επίμαχο υλικό, φέρεται να του λέει «πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του» και να καταλήγει πως «έχει κάποιες ανάγκες».

Ο υπάλληλος, ο οποίος στο mail βάζει σε παρένθεση τον αριθμό 80 δίπλα στην λέξη “ανάγκες” αναφέρει στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: «Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά.

Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο.

Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές.

Δεν είμαι υπέρ, και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά.

Ενημερώστε με πώς προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε τον λόγο σε κανένα».

Η εμπλοκή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σε άλλο email ο ίδιος υπάλληλος με παραλήπτη τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρεται ονομαστικά σε πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς και βουλευτές του τότε κυβερνώντος κόμματος, τα οποία φέρονται από τον γράφοντα να πιέζουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  να καθυστερήσει τις ενέργειες σε βάρος της FF. Μάλιστα αναφέρει ο υπάλληλος πως «Ο δε πρόεδρος  είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα)…».

Σημαντικό επίσης στοιχείο για την υπόθεση αποτελεί και  άλλο email του συγκεκριμένου υπαλλήλου, στις 29 Μαΐου 2018, στο οποίο ενημερώνει τον εργοδότη του για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Ο υπάλληλος επικαλείται συγκεκριμένο βουλευτή του τότε κυβερνώντος κόμματος για την πληροφορία της επικείμενης τροπολογίας.

Νέα Δημοκρατία για Folli Follie: Για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις διαρροές που υπήρξαν για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο της Folli-Follie.

Όπως αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, περιμένουμε εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

 «Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του  και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.

Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.

Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του “μαγαζιού” και των φίλων του.

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Folli Follie: Χυδαία προσπάθεια αντιπερισπασμού

«Δυστυχώς για τη ΝΔ το παραμύθι δεν έχει δράκο. Οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folie Folie.

Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά.

Σε αντίθεση με τη ΝΔ που φοβάται την πρόταση για έλεγχο των δαπανών και των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα την πανδημία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν έχουν τίποτα απολύτως ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν.

Όλα αυτά θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφαντίες θα επιστρέψουν στους λασπολόγους», καταλήγουν.

Φλαμπουράρης: Η λάσπη που ρίχνουν θα γυρίσει πίσω

«Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά. Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folie Folie.Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας».

Τα παραπάνω δηλώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας, συντονιστή ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια».

Κίνημα Αλλαγής: Περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε

«Περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, για τα όσα γίνονται γνωστά σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας Folli-Follie.

Ο κ.Χρηστίδης υπενθύμισε ακόμη πως «ήδη από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση τόσο της τότε κυβέρνησης, όσο και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και των τραπεζών στη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie».

Folli Follie: Email εμπλέκουν πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (dikastiko.gr)

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του Φθινοπώρου βρίσκονται προφυλακισμένοι ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια για κακουργήματα ενώ η σύζυγος και μητέρα Κατερίνα Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ονόματα στελεχών της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται σε αποδεικτικό υλικό που βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας η οποία χειρίζεται την υπόθεση της folli-follie,.

Πρόκειται για στοιχεία τα οποία προέκυψαν από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε η PwH.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυσέλιδη  ενδιάμεση έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας (200 σελίδες) εμφανίζονται ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της Follie και στα οποία φέρονται δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ενδιαφέρονται για την εταιρεία .

Και ειδικότερα, για διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη το 2018, όταν είχε ήδη ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli follie, με στόχο, όπως φαίνεται,  είτε να φρενάρουν τις αποκαλύψεις για την υπόθεση είτε να ευνοήσουν την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του Φθινοπώρου βρίσκονται προφυλακισμένοι ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια για κακουργήματα ενώ η σύζυγος και μητέρα Κατερία Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αλληλογραφία μέσω email

Σύμφωνα με πληροφορίες στα στοιχεία αυτά που περιέχονται στα email και λόγω της αναφοράς τους σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται οσονούπω να διαβιβαστούν αρμοδίως στη Βουλή, εμφανίζεται υπάλληλος της εταιρείας να είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και σε αυτά αναφέρονται:

«Κύριε Τζώτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοική μεταχείριση.

Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80)

Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά.

Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερ. 11 Μαίου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία ότι:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης,  ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος  είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικκρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα).  Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

Στις 29 Μαίου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα , ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email  για  τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ το οποίο email , σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας ότι του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

“Για κάποιους νταραβεριτζήδες του ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού»”

Ανακοίνωση σχετικά με τις αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι περιμένει «τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του  και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.

Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.

Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του».

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη»

Πηγή: bankingnews.gr /liberal.gr /dikastiko.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged