ΥπΟικ Χρ. Σταϊκούρας: Η κατασκευή του drone «Αρχύτας» εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αεροσκάφη
Μοιραστείτε το:

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος, από την έναρξη υλοποίησης τουπρογράμματος “Αρχύτας”.

Το πρόγραμμα “Αρχύτας” αφορά το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων.

Βάσει της έκθεσης αξιολόγησης των αρμοδίων, το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι πειραματικές πτήσεις (με drone υπό κλίμακα)θα γίνουν περί τα μέσα Οκτωβρίου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προμήθεια και ο έλεγχος των εξαρτημάτων.Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται λόγω των διαταραχών που έχουν προκληθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες, παγκοσμίως.

Προβλέπεταιπρος τα τέλη του έτους (2022) να ξεκινήσει η κατασκευή του πραγματικού πρωτοτύπου.

Η ΕΑΒ, δομεί τη γραμμή παραγωγής και συγκροτεί τον τομέα προώθησης των πωλήσεων.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους, θεωρώ χρέος μου να συγχαρώ και να ευχαριστήσω, όσους/όσες έχουν εμπλακεί σε αυτή την εθνική προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών, των ειδικών συνεργατών μου, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις προσπάθειες και τη συνέπειά τους.

Η Ελλάδα, με τη συνεργασία φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα της, αποδεικνύει ότι θέλει και μπορεί να μπει συντεταγμένα και ενεργά στην παγκόσμια αγορά, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Προχωρούμε».

Μοιραστείτε το:
Tagged