Το Reuters ζητά δημοσιογράφο-ηγέτη για την Τουρκία και η αγγελία του προκαλεί έξαλλες αντιδράσεις από τους Ερντογανικούς

Τουρκία
Μοιραστείτε το:

Το Reuters αναζητά έναν κανονικό δημοσιογράφο στην Κωνσταντινούπολη και η αγγελία του «ισοπεδώνει» τον Ερντογάν: Έξαλλοι οι καθεστωτικοί

Το πρακτορείο Reuters αναζητά έναν δημοσιογράφο προκειμένου να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου στο γραφείο της Κωνσταντινούπολης, αλλά η περιγραφή της θέσης και των προσόντων, δεν αρέσει καθόλου στο Το Reuters ζητά δημοσιογράφο-ηγέτη για την Τουρκία.

Σύμφωνα με την αγγελία

Αναζητούμε έναν δυναμικό και έμπειρο δημοσιογράφο που θα βοηθήσει στην καθοδήγηση ενός αρχείου ειδήσεων για τον καθορισμό της ατζέντας από την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και κεντρική περιφερειακή δύναμη με μεγάλη επιρροή στην ασφάλεια της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει μεταμορφώσει την Τουρκία στις δύο δεκαετίες της εξουσίας του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς την σε μια διεκδικητική διπλωματική και στρατιωτική παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική.

Χρειαζόμαστε κάποιον με ισχυρές δεξιότητες γραφής και αναφοράς που να μπορεί να παραδώσει επιχειρηματικές ιστορίες βαθιάς κατάδυσης ταυτόχρονα με την υποστήριξη της ομάδας μας με υψηλές επιδόσεις που καλύπτει μια κρίσιμη συγκυρία της διακυβέρνησης του Ερντογάν – με τον αφανή πληθωρισμό και μια χτυπημένη λίρα να απειλούν την προσπάθειά του για επανάληψη -εκλογές τους επόμενους μήνες.

Η Τουρκία είναι μια από τις σημαντικότερες αναδυόμενες αγορές στον κόσμο. Η οικονομία, η πολιτική, η διπλωματία και οι στρατιωτικές παρεμβάσεις της παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον για τους πελάτες οικονομικών και μέσων ενημέρωσης καθώς και για τους αναγνώστες στις δικές μας dotcom και ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Τουρκία είναι μια σύνθετη και γρήγορη ιστορία. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι ένας ισχυρός ρεπόρτερ και συγγραφέας με μάτι για μια συναρπαστική αφήγηση και με την ικανότητα να διαχωρίζει μια συχνά συγκεχυμένη εικόνα για να πει μια καλά πλαισιωμένη και ισορροπημένη ιστορία, αποτυπώνοντας την πολιτική και οικονομική σημασία των γεγονότων και τις διεθνείς προεκτάσεις τους. Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του γραφείου θα συνεργαστεί επίσης με τους δημοσιογράφους μας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για να δημιουργήσει και να αναπτύξει επιχειρηματικές και ερευνητικές ιστορίες μεγαλύτερης μορφής.

Σχετικά με το Ρόλο

Ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Γραφείου μας θα:

  • Έχετε ένα αποδεδειγμένο ιστορικό εξαιρετικών αναφορών και γραφής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών κομματιών με πλούσια αναφορά.
  • Να έχετε οξεία κρίση ειδήσεων και τις δεξιότητες να γράφετε μεγάλες ιστορίες και να επεξεργάζεστε λιγότερο έμπειρους συναδέλφους.
  • Συνεργαστείτε στενά και συνεργαζόμενοι με ομάδες αναφοράς αγγλικής και τουρκικής γλώσσας, καθώς και βοηθώντας στο συντονισμό διασυνοριακών ιστοριών με συναδέλφους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Να έχουν την ικανότητα να καθορίζουν προτεραιότητες και να ορίζουν την ατζέντα ειδήσεων για πελάτες οικονομικών και μέσων ενημέρωσης και αναγνώστες dotcom και να βοηθούν στην επίβλεψη μιας τουρκικής υπηρεσίας με σημαντικές απαιτήσεις τοπικών πελατών.
  • Μπείτε για να διευθύνετε το γραφείο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε συντονισμό με τον Προϊστάμενο του Γραφείου.
  • Να είστε σε θέση να συντονίζετε περίπλοκες και ταχέως κινούμενες διασυνοριακές ιστορίες με συναδέλφους στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Να έχουν εμπειρία στενής συνεργασίας με οπτικές ομάδες.

Για να είστε Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Γραφείου μας θα χρειαστείτε:

  • Εμπειρία στην κάλυψη της τουρκικής πολιτικής και της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής, και έχουν αναπτύξει καλά τοποθετημένες πηγές για τα νέα της πρώτης ημέρας.
  • Προσέξτε τα οπτικά στοιχεία του ζωντανού μας αρχείου, συνεργαζόμενοι στενά σε ιστορίες πολυμέσων με συναδέλφους στην τηλεόραση/εικόνα και αξιοποιώντας πλήρως τα γραφικά για να κάνουν τις ιστορίες δυναμικές και αξέχαστες.
  • Ήρεμος υπό πίεση, με ωριμότητα να φροντίζει για θέματα ασφάλειας του προσωπικού και εμπιστοσύνη στη διαχείριση των σχέσεων με αρχές που συχνά επικρίνουν τα μέσα ενημέρωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ακεραιότητα του Reuters και την ελευθερία από μεροληψία.
  • Η τουρκική γλώσσα είναι ένα συν

Σημειώστε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου.

Τι έχει για σένα το Reuters

Στο Reuters, οι άνθρωποι μας είναι τα μεγαλύτερα περιουσιακά μας στοιχεία. Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που προσφέρουμε για την προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη:

  • Παγκόσμια Καριέρα: Ως παγκόσμια εταιρεία, μπορούμε να προσφέρουμε μια πραγματικά διεθνή καριέρα και ευκαιρίες εξέλιξης
  • Μάθηση & Ανάπτυξη: Εκμάθηση και καθοδήγηση στην εργασία. Έχουμε επίσης μια αφοσιωμένη εκπαιδευτική ομάδα επικεντρωμένη στη συνεχή ανάπτυξη των δημοσιογράφων μας
  • Πλεονεκτήματα: Προσφέρουμε ανταγωνιστικά πακέτα μισθών και κορυφαία οφέλη στην αγορά
  • Προνόμια: Εργαστείτε μαζί με τους βραβευμένους με Πούλιτζερ δημοσιογράφους και μια ομάδα που παρέχει απαράμιλλη, βραβευμένη κάλυψη των πιο σημαντικών ιστοριών του κόσμου.

Η αντίδραση των Τούρκων καθεστωτικών

Η διατύπωση της αγγελίας προκάλεσε, σήμερα Κυριακή, καταδίκη από τον διευθυντή επικοινωνίας της Τουρκίας, Fahrettin Altun, ο οποίος τόνισε ότι «το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί μια προκατειλημμένη προοπτική σχετικά με το τι συνέβη στις «σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις» στην Τουρκία επί Προεδρίας Η διακυβέρνηση του Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις θα είχαν νόημα μόνο σε προπαγανδιστικό φυλλάδιο».

Μια τέτοια συμπεριφορά, είπε, «δεν είναι δημοσιογραφία» και το πρακτορείο «θα πρέπει να ρωτήσει τους δημοσιογράφους επί τόπου για τα γεγονότα προτού αποφασίσει τι έχει συμβεί και το χρησιμοποιήσει ως κατευθυντήρια γραμμή για τις ειδήσεις».

Ταυτόχρονα, το καθεστωτικό TRT World – ο τουρκικός αγγλόφωνος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός – δημοσίευσε μια δική του λίστα για να προσλάβει έναν ανταποκριτή με έδρα το Λονδίνο, χρησιμοποιώντας σχεδόν την ίδια γλώσσα και τόνο με το Reuters.

Εφιστώντας την προσοχή στην πολιτική αστάθεια και τα οικονομικά ζητήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, η λίστα υπογράμμισε την «αποτυχία διαδοχικών [βρετανικών] κυβερνήσεων να ανταποκριθούν σε προκλήσεις όπως το COVID-19, το Brexit και οι παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις άφησαν τη Βρετανία σε πολιτική αναταραχή. Οι βραχύβιες κυβερνήσεις έθεσαν το Ηνωμένο Βασίλειο μέλλον σε αβεβαιότητα, απομακρύνοντάς το από την Ευρώπη».

Οι πιθανοί υποψήφιοι και οι προσλαμβανόμενοι στη θέση εργασίας, έγραψε το TRT World , πρέπει επίσης «να παρέχουν υποστήριξη στην ομάδα μας με υψηλές επιδόσεις καθώς ξεκινούν την κάλυψη σημαντικών ζητημάτων όπως η επιδίωξη της ανεξαρτησίας της κυβέρνησης της Σκωτίας και η απειλή που συνιστά για την ενότητα της Η.Β., ο ανεπαίσθητος πληθωρισμός και η χτυπημένη λίρα συνδυάζονται για να θέσουν σε περαιτέρω κίνδυνο την ασταθή πολιτική κατάσταση της Βρετανίας».Εξέφρασε επίσης επικριτικές απόψεις για την υφιστάμενη και συνεχιζόμενη μοναρχία του Ηνωμένου Βασιλείου τον 21ο αιώνα, λέγοντας ότι ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ νωρίτερα αυτό το έτος είχε «ξαναζώσει» τη συζήτηση για το μέλλον της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Πηγή:  Reuters, middleeastmonitor.com, hellasjournal.com

Μοιραστείτε το:
Tagged