Το «αυγό του φιδιού», ο Τσίπρας, ο μαρουδισμός και η εκδίκηση του «κοινού»…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Η εικόνα στο MEGA είναι ήττα του μαδουρισμού

Μόλις προχθές ο πρώην πρωθυπουργός μας θύμισε αυτά που θέλαμε να ξεχάσουμε. Μίλησε, προειδοποιώντας και απειλώντας, πως η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα καταλάβει «όλους τους αρμούς της εξουσίας», κάτι που προφανώς δεν έκανε στους 54 μήνες της διακυβέρνησης της.

Νομίζω πως ο Α.Τσίπρας δεν μας τα λέει καλά ή δεν θυμάται καλά.

Η πρώτη φορά Αριστερά προσπάθησε να καταλάβει όλες τις δομές της εξουσίας, αλλά απέτυχε γιατί δεν το επέτρεψαν οι θεσμοί της δημοκρατίας μας και η βαριά ματιά της ΕΕ.

Προσπάθησε να ελέγξει βάναυσα την Δικαιοσύνη και εν μέρει το πέτυχε, προσπάθησε να ελέγξει την πληροφόρηση και εν μέρει το πέτυχε, προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά και ποινικά τους πολιτικούς του αντιπάλους και απέτυχε.

Η επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν μερική, γιατί υπήρξαν θύλακες αντίστασης μέσα στην Δικαιοσύνη που απέτρεψαν τον ολοκληρωτικό έλεγχο των «αρμών της εξουσίας». Γιατί υπήρξαν οι ανεξάρτητες αρχές τις οποίες το alter ego του Α.Τσίπρα, ο Π.Πολάκης, θέλει να καταλύσει, καθώς κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της Βουλής γιατί δεν άλλαξε τον τρόπο εκλογής των μελών τους.

Δηλαδή, γιατί δεν επέτρεψε στην τότε κυβέρνηση να τις ελέγξει πλήρως.

Συνεπώς, προσπάθεια να αλωθούν όλες οι δομές της εξουσίας έγινε, αλλά απέτυχε. Τώρα μας προειδοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός πως την επόμενη φορά «δεν θα αποτύχουμε.»

Μια κλασσική περίπτωση της μαδουρικής νοοτροπίας των τότε κυβερνώντων ήταν και η υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, τον οποίον τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον θεωρούσαν ως το κορυφαίο «βοθροκάναλο». Θεωρούσαν το MEGA πως ήταν ο καθρέφτης του παλαιού καθεστώτος που έπρεπε να σβήσει.

Και μαζί με τους μετόχους του έκαναν το παν για να κλείσει. Οι μέτοχοι του, μεγαλοεπιχειρηματίες, έλαβαν το μήνυμα και επειδή ήθελαν να τα έχουν καλά με το γκουβέρνο, δεν εξυγίαναν τα οικονομικά του τηλεοπτικού σταθμού. Τον άφησαν στην τύχη του.

Παρ΄όλα αυτά το MEGA, χωρίς «καύσιμα», έστελνε εικόνα και εισέπραττε περίπου τρία εκατομμύρια τον μήνα από τις διαφημίσεις, καθώς οι τηλεοπτικές σειρές της «χρυσής εποχής» είχαν αγαπηθεί από το κοινό.

Τότε επενέβη το βαρύ πυροβολικό, οι τράπεζες, που δέσμευσαν τους λογαριασμούς της εταιρείας. Έτσι, έκλεισε και η τελευταία στρόφιγγα, που παρείχε το οξυγόνο, και η εικόνα του MEGA χάθηκε από την οθόνη.

Σήμερα, ο σταθμός άρχισε να ξαναεκπέμπει. Και αυτό είναι μια νίκη της πολυφωνίας, είναι μια νίκη της δημοκρατίας. Είναι μια ήττα του μαδουρισμού.

Όπως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγύριζαν που χάθηκε η εικόνα του σταθμού από τις οθόνες, έτσι σήμερα εμείς πανηγυρίζουμε γιατί το MEGA επαναλειτουργεί. Οπως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρούσαν πως το κλείσιμο του ήταν μια πράξη υψηλού συμβολισμού, έτσι εμείς θεωρούμε σήμερα πως η επαναλειτουργία του σταθμού συμβολίζει την επιστροφή στην δημοκρατική κανονικότητα.

Οι προχθεσινές απειλές του Τσίπρα, προδίδουν πανικό, σύγχυση και κυρίως επιβεβαιώνουν το γεγονός πως αδυνατεί να λειτουργήσει μέσα σε συνθήκες πολιτικής ομαλότητας. Αδυνατεί να προσεγγίσει ορθολογικά την πραγματικότητα που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Και ένα μέρος αυτής της νέας πραγματικότητας είναι και η εικόνα που εκπέμπει το MEGA.

Σάκης Μουμτζής

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged