Του περιβάλλοντος οι θύτες

Οικολογία
Μοιραστείτε το:

Εκεί, που ο χορός της υποκρισίας και της κονόμας έχει καθημερινά στον κόσμο χρυσή χαρτούρα χιλιάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι το περιβάλλον! Διόλου αστείο, ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο, που καταστρέφουν ολοκληρωτικά την γη στο όνομα της ανάπτυξης, στην ουσία για τα υπερκέρδη τους, να προπαγανδίζουν την οικολογική συνείδηση, την διάσωση του περιβάλλοντος!

Αφού κερδίζουν παρά με ουρά οι ρυπογόνες βιομηχανίες του και άλλες έκνομες δραστηριότητές τους, πάνε να βγάλουν άλλα τόσα με καμπάνιες για την σωτηρία, αυτού, που έχουν ξεκατινιάσει. «Εκεί, που μας χρωστάγανε, μας παίρνουνε και το βόδι»! 

Τώρα, που δεν έχει αντίπαλη δύναμη, δεν θ’ αφήσει πέτρα πάνω στην πέτρα ο Καπιταλισμός. Μακάρι να το κάνει γοργά, όχι αύριο, αλλά χθες. Ν’ αρχίσει καινούρια ζωή στον θνήσκοντα πλανήτη. Η δημιουργική καταστροφή είναι, ευτυχώς, νόμος στην ροή του χάους!

Η γενιά μας είχε μάθει, όταν διψά, να πίνει από την βρύση δυο ποτήρια νερό και να ξεδιψά. Όχι έτσι! – διατάζουν εδώ και 30 χρόνια το Κεφάλαιο. Τώρα θα κουβαλά καθένας ένα μπουκάλι με νερό (πλαστικό και το μπουκάλι και το νερό)! Να το έχει σε πρώτη ζήτηση, λες και βρίσκεται στην Σαχάρα!

Γεμίσαμε εκατομμύρια πιθηκάκια, να έχουν στην τσέπη, στην τσάντα πλαστικό μπουκαλάκι. Χιλιάδες δισεκατομμύρια μπουκαλάκια στον κόσμο κάθε βδομάδα επί μισό ευρώ, που κοστίζει με τρέχουσες τιμές, τρισεκατομμύρια κέρδη για το Κεφάλαιο από αυτό το βρώμικο πλαστικό νεράκι!

Πάλι η γενιά μας, η τελευταία ανθρώπινη πριν την έλευση του πιθήκου, σαν γούσταρε να πιει καφεδάκι ή λεμονάδα καθότανε στον καφενέ και απολάμβανε σε καθαρό γυάλινο φλιτζάνι ή ποτήρι.

Είναι ντεμοντέ! – εντέλλονται ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο. Και γεμίσαμε με εκατομμύρια πιθηκάκια να κουβαλάνε στο δρόμο, στην εργασία, παντού, πλαστικά κυπελλάκια με ανθυγιεινά, σιτεμένα ζουμιά! Άλλα τρισεκατομμύρια δολάρια κέρδος από την μοδάτη μπίζνα.

Τώρα οι νέοι αλλά και πολλοί γέροι δεν έχουν δυο χέρια! Δεν το έχετε προσέξει; Τα πιθηκάκια κυκλοφορούν με ένα χέρι κι ένα κινητό τηλέφωνο παντόφλα! Μερικές φορές είναι ανάπηρα, δεν έχουν χέρια, αλλά τηλέφωνο και πλαστικό κιούπι!

Δεν είναι γελοία η ταμπέλα στο Μετρό και άλλους χώρους «απαγορεύεται η χρήση φαγητού και ποτού»; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και οι εν λόγω χώροι είναι γεμάτοι από πεταμένα πλαστικά, συχνά με χυμένο υπόλειμμα στο δάπεδο, σε καρέκλες, βαγόνια! Δυτικός πολιτισμός!

Τί τον νοιάζει τον Καπιταλισμό; Άκου απαγορεύεται! Εκατομμύρια κάθε μέρα πλαστικά κύπελλα προς 2 – 3 δολάρια ή ευρώ, κατά μέσον όρο το καθένα, με το περιεχόμενό τους, μπίζνα χοντρή και εξασφαλισμένη.

Έλα, όμως, που και αυτή η χρυσοφόρα αγορά στο γύρισμα του αιώνα εξαντλείται! Πρέπει να βρεθούν άλλες επιχειρήσεις επικερδείς, που εννοείται θα συνυπάρχουν με προηγούμενες, θα μοιάζουν με δυο χέρια, το ’να νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο του Ιμπεριαλισμού. Πιο σωστά αυγατίζει τα κέρδη.

Ξάφνου ο Καπιταλισμός ένοιωσε τις συνέπειες του πλαστικού, που εδώ και μια ιστορική γενιά μας ταΐζει, υλικώς και πνευματικώς! Ιδιαίτερα συγκινήθηκε, ο ασυγκίνητος παμφάγος, από το πλαστικό, που τα ψάρια τρώνε στις μολυσμένες θάλασσες και εισέρχεται στην διατροφική μας αλυσίδα!

Προφανώς κάτοικοι του Άρη βρωμίζουν τις γήινες θάλασσες! Τέρμα το πλαστικό, στήνεται μια ακόμα επικερδέστατη επιχείρηση χιλιάδων και χιλιάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ, μικρή σημασία έχει η νομισματική μονάδα!

Με πρόσχημα την διάσωση του περιβάλλοντος από τον πρώτο, μοναδικό σήμερα εκπορθητή του. Μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια: Και πλαστικό διατίθεται σε όλες τις μορφές, και τα κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον εμπορευματοποιούνται και ανοίγουν καινούρια «μαγαζιά».

Τόνοι πλαστικές σακούλες τώρα χρεώνονται προς 2 – 8 λεπτά του ευρώ το κομμάτι, τεράστιο κέρδος! Παράλληλα λανσάρουν οικολογικές σακούλες, να έχει κανείς, όταν ψωνίζει, προς 2-12 ευρώ κάθε μια, ανυπολόγιστο κέρδος. Τέρμα τα πλαστικά ποτηράκια, καλαμάκια, πιατάκια, κουταλοπίρουνα!

Θα τ’ αγοράζετε από άλλα, πιο οικολογικά υλικά! Καπιταλισμός είναι αυτός! Στοιχίζει παραπάνω η οικολογική σας συνείδηση! Βγήκαν κάτι βασιλικά ρεμάλια να μας δείξουν πώς πίνεται καφές δίχως καλαμάκι. Άλλη έμμεση φορολογία στον καταναλωτή από το Δ’ Γερμανικό Ράιχ για την εξάλειψη του πλαστικού!

Ούτε λόγος φυσικά για έλεγχο, κατάργηση ρυπογόνων βιομηχανιών, φραγμό στην υπερεκμετάλλευση του πλανήτη, πιο δίκαιη κατανομή του παγκόσμιου πλούτου, να πάψουν 3.000 δίποδα σκουλήκια να τρώνε το 80% του γήινου πλούτου, περιορισμοί στην παραδοσιακή βιομηχανική κι εν γένει ανάπτυξη με την βοήθεια της τεχνολογίας. Αυτά και άλλα είναι «μπανάλ», δεν είναι οικολογικά εμπορεύσιμα, άσε που ηχούν κομμουνιστικά!

Διαθέτουν κι άλλα ζιζάνια κόλπα ο μπαξές του Καπιταλισμού και του Κεφάλαιου για όσους έχουν όψιμες περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, δηλαδή ημίμετρα για το θεαθήναι και την κονόμα, αλλά και για να μην επαναστατήσετε κατά του τρισάθλιου συστήματος, αν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του, που αργά η γρήγορα θα σπάσει και θα φάει αμάσητους εσάς και τα δισέγγονά σας!

Τα ’πε ο κακομοίρης ο Μάλθους κι όλοι τον πετροβολούσαν! Να τώρα, που ήγγικεν το πλήρωμα του χρόνου, χάρις στον βάρβαρο Καπιταλισμό, να δικαιωθεί ο Μάλθους! Δεν χωρά η γη, πρέπει σε πόλεμο, να χαθούν οι μισοί, να ζήσουν οι υπόλοιποι! Κι όμως, ο πλανήτης περισσεύει, αρκεί να εξαφανιστεί ο Καπιταλισμός, το χειρότερο σύστημα, που είχε η γη και τελικά θα την καταστρέψει.

Τί να κάνουν στην επερχόμενη λαίλαπα, που όσο αργεί, θα δεθεί με καταστροφή του πλανήτη (παραμονεύει το θερμοκήπιο), διάφοροι κολαούζοι, που διαθέτουν και Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης (Μ.Μ.Ε.) εκτός από χρυσές δουλειές;

Εξορμήσεις για καθαρισμούς δασών, παραλιών, δρόμων, δεντροφυτεύσεις, πότισμα και ό,τι μπορεί να φανταστείς. Πρώτα καίνε δάση και μετά οργανώνονται καμπάνιες για αποκατάσταση του πράσινου, να το ξανακάψουν.

Να ’χουμε να λέμε, να κερδίζει το σύστημα. Ακούμε: Φυτεύτηκαν εκατό, διακόσιες χιλιάδες δενδρύλια. Προς πόσο το ένα; Ποιος τα φτιάχνει, τα πουλά, τα μεταφέρει και πόσο; Πόσο πάει ο εξοπλισμός αφελών, που συρρέουν σε εμπορευματικά κελεύσματα καναλαρχών, εφοπλιστών, βιομηχάνων κι άλλων λαμόγιων με την ελπίδα να τους… πάρει η κάμερα, να τους δουν οι φίλοι; Νέο φρούτο: Περπατάμε στο δάσος, στην παραλία, στο βουνό και μαζεύουμε σκουπίδια!

Βγάλανε και μιξοβάρβαρο όνομα: Fit and pick. Όλα τα λεφτά του καπιταλισμού στην ταμπέλα, να τσιμπάνε αφελείς, να καταναλώνουν ασύδοτα. Είδατε πώς παίζει το σύστημα με την βλακεία, την ταξική αδράνεια του όχλου, την εξαθλίωση, τον ραγιαδισμό!

Και ζωτικά θέματα, ιδιαίτερα όσα ουδείς αμφιβάλλει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο τα εμπορευματοποιούν, να μην λύνονται ποτέ, να μην υπάρξει διάσωση. Όλα καταναλωτικά υποπροϊόντα για ηλίθιους και κοιμισμένους όχλους.

08 Ιουνίου 2018

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged