Τους χάλασαν το «στρωμένο»: 400 «νταραβέρια» ναρκωτικών σε ένα τρίμηνο – 18.000 ευρώ κέρδος

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Ηλεία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που προμήθευε 57 τουλάχιστον χρήστες στα Μακρίσια

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου οργανώθηκε χθες αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προκειμένου να συλληφθούν μέλη σπείρας που πουλούσε ναρκωτικά στα Μακρίσια Ηλείας. Στα χέρια των αρχών βρίσκονται πλέον δύο Έλληνες, ηλικίας 58 και 53 ετών, και ένας 42χρονος αλλοδαπός.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και αγορά ναρκωτικών, σε βάρος ακόμη 57 ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να είναι ο 58χρονος, ο οποίος πραγματοποιούσε τη διακίνηση καθοδηγώντας τα υπόλοιπα μέλη, ενώ ο 53χρονος κατείχε αποθηκευτικό χώρο «καβάτζα», όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Ο 42χρονος αλλοδαπός ήταν ο προμηθευτής των ναρκωτικών στην εγκληματική οργάνωση, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά μήνα, προμήθευε τους συνεργούς του με μεγάλες ποσότητες κάνναβης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, με ψευδώνυμα και κωδικοποιημένες φράσεις, κατά τις συνομιλίες τους, ενώ εφοδιάζονταν με μικρές ποσότητες από την «καβάτζα», που τις πωλούσαν σταδιακά.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν ότι η εγκληματική οργάνωση προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες 57 τουλάχιστον χρήστες της περιοχής, διακινώντας σε τουλάχιστον 400 αγοραπωλησίες περισσότερα από έξι κιλά κάνναβης, τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της από τη διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των δραστών και στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα κιλό και 86 γραμμάρια κάνναβης και 12.650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Πηγή: economistas.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged