Τεχνολογική Πλημμυρίδα: Τα 5G κινητά θα αποτελούν το 56% του συνόλου έως το 2023

Πολυμέσα
Μοιραστείτε το:

Το εμπορικό λανσάρισμα των 5G συσκευών έχει ξεκινήσει σταδιακά, ανά τον πλανήτη, αν και η χρονιά των κινητών 5ης γενιάς στην κινητή τηλεφωνία αναμένεται να είναι το 2020 και κυρίως η περίοδος από το 2021 και μετά.

Οι συσκευές ΙοΤ, που θα πατούν σε τεχνολογία 5G, θα αυξηθούν κατά 14 φορές μεταξύ 2020 και 2023Αν και η εμπορική κινητικότητα πέριξ των 5G smartphones είναι ακόμη υποτονική, η διείσδυσή τους στον παγκόσμιο πληθυσμό τα επόμενα χρόνια αναμένεται να είναι ταχύτατη. Το μερίδιο των 5G-capable κινητών θα αυξηθεί σε 10% το 2020, για να φτάσει το 56% μέχρι το 2023.

“Οι κύριοι παίκτες στην αγορά κινητής τηλεφωνίας θα επιδιώξουν την τεχνολογία συνδεσιμότητας 5G, ώστε να ενισχύσουν την αντικατάσταση των υφιστάμενων τηλεφώνων τεχνολογίας 4G. Ωστόσο, λιγότεροι από τους μισούς παρόχους υπηρεσιών κινητών επικοινωνιών, παγκοσμίως, θα έχουν ξεκινήσει ένα εμπορικό δίκτυο 5G τα επόμενα πέντε χρόνια”, αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της η Gartner.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα κινητά τηλέφωνα, που θα δώσουν ώθηση στη συνδεσιμότητα 5G. Πρόσφατη έρευνα της Gartner έδειξε ότι η εγκατεστημένη βάση συσκευών Internet of Things, που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, θα αυξηθεί κατά 14 φορές μεταξύ 2020 και 2023: από 3,5 εκατομμύρια μονάδες το 2020 σε 48,6 εκατομμύρια μονάδες το 2023. Μέχρι το 2028, η εγκατεστημένη βάση θα φτάσει τα 324,1 εκατομμύρια μονάδες, αν και η τεχνολογία 5G θα αποτελέσει μόνο το 2,1% των τελικών σημείων σύνδεσης του IoT.

Παγκόσμιο προβάδισμα

Το παγκόσμιο προβάδισμα στην τεχνολογία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, 5G έχει η Νότια Κορέα, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν, ενώ ακολουθούν Ιαπωνία και Κίνα, ενώ σημαντικές επιδόσεις έχουν και τα ευρωπαϊκά κράτη.

Σύμφωνα με ανάλυση της IDATE DigiWorld, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, με το προβάδισμά της να αποδίδεται στην έγκαιρη έναρξη των πιλοτικών δοκιμών της τεχνολογίας τον περασμένο Απρίλιο, καθώς και στο στόχο που έχει θέσει για πλήρη γεωγραφική κάλυψη 5G σε εθνικό επίπεδο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης σε καλή θέση, ξεκινώντας έγκαιρα τις δοκιμές 5G στα τέλη του 2018. Παρ’ όλα αυτά, η χώρα κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως λόγω των ανισοτήτων στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ιαπωνία και η Κίνα σχεδόν συμπορεύονται ως προς την τεχνολογία του 5G, με τις δοκιμές να εντείνονται τη διετία 2019 – 2020.

Πηγή: sepe.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged