Τα ΑμεΑ στο Περιστέρι και τα «πολιτικά φούμαρα» της διαρκούς φροντίδας…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ίσως μας κράξουνε, αλλά … «διάβασον με πάταξον δε…»

Τον γνωρίσαε σαν πραγματικό αγωνιστή της ζωής και έτσι είναι, που κατάφερε με την προσωπική προσπάθειά του να βάλει τους ΑμεΑ, αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία πολύ ικανών συνανθρώπων μας στο πολιτικό άμβωνα της πόλης.

Την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, κατάφερε να εκλεγεί, πρώτος αυτός απ’ όλους της πολύ συμπαθούς κατηγορίας συμπολιτών μας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Περιστερίου, εκλέχθηκε δε παμψηφεί γραμματέας του.

Τίποτα, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν του χαρίστηκε στον αγώνα που έκανε, και η εκλογή του χαιρετίστηκε ως νίκη της τοπικής κοινωνίας και ως έκφραση της αναγνώρισης των πολύ μεγάλων ικανοτήτων και δυνατοτήτων που έχουν ως αγωνιστές ζωής τα ΑμεΑ.

Αν, όμως μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας η πολιτική διαδρομή του στα τέσσερα χρόνια που διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος της πόλης,  δεν έδωσε από την θέση του καμία θετική εικόνα για την προσαρμογή της πόλης στα ΑμεΑ, -ναι αυτό απαιτείται πλέον στο σύγχρονο κόσμο-, πέρα από την εικόνα για τις δυσκολίες που αυτή παρουσιάζει στην κίνηση αυτών των συνανθρώπων μας, στους οποίους έτυχε ο κλήρος να έχουν ιδιαιτερότητες, σωματικές ή ακόμη και ψυχικές, πέρα από κάποιες ενδεικτικές φωτογραφήσεις και κυρίως φωτογραφήσεις για την δράση «συγκεντρώνω καπάκια» και «μοιράζω αναπηρικά αμαξίδια».

Ο ίδιος, αν και άτομο που ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που του έφερε η ζωή, δεν παρουσίασε στα τέσσερα αυτά χρόνια της θητείας του στο δημοτικό συμβούλιο, καμία δράση για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ΑμεΑ της Πόλης, ενώ σιώπησε παντελώς στην προσπάθεια της Πολιτείας να οριοθετήσει και λειτουργήσει ειδικό σχολείο για μαθητές ΑμεΑ (ΕΕΕΚ Περιστερίου), προσπάθεια που συνάντησε και ακόμη συναντά λυσσαλέα και ανεξήγητη αντίδραση από την διοίκηση του Δήμου.

Φρόντισε, όμως, τον εαυτό του αποδεχόμενος τον «παράνομο» και εν κρυπτώ διορισμό του κι ενώ ήταν δημοτικός σύμβουλος, σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Δήμου, γεγονός που ο ίδιος παραδέχθηκε με την παραίτησή του λόγω ασυμβίβαστου, από την επανεκλογή του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2018, αν και δεν έπρεπε λόγω αυτού να θέσει καν υποψηφιότητα. Ίσως βέβαια, αυτό να ήταν μία τελευταία προσφορά στον «ευεργέτη» του, αφού οι ψήφιοι των δημοτών που τον τίμησαν πήγαν στην παράταξη με την οποία ήταν υποψήφιος.

Και ξαφνικά, την Παρασκευή ή μήπως το Σάββατο επανεμφανίσθηκε, στο κοινό της Πόλης, φωτογραφιζόμενος μαζί με τον κο Δήμαρχο και το «τελευταίο» στη σειρά αναπηρικό αμαξίδιο που ο Δήμος στα πλαίσια της δράσης «Ανακυκλώνω καπάκια. Βοηθάω – Κινούμαι» χάρισε σε κάποιο και έχοντα την ανάγκη δημότη, παρουσιαζόμενος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας peristerinews.gr (παρουσιάζεται στην συνέχεια) ως υπεύθυνος και ψυχή αυτής της Δημοτικής δράσης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

α) Είναι πράγματι υπεύθυνος αυτής της Δράσης και αν ναι ως τι ορίσθηκε; Ως δημότης, λαϊκό μέλος κάποιας επιτροπής ή διοικητικού συμβουλίου θυγατρικού οργανισμού του Δήμου ή κάποιας ΜΚΟ; ή 

β) αποτελεί ίσως και εν αγνοία του το συμπληρωματικό «ντεκόρ» προκειμένου να προβληθεί το «αμέριστο» ενδιαφέρον της διοίκησης του Δήμου προς τα ΑμεΑ που κατά τα άλλα χειμάζει;

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με ένα πολύ σοφό αρχαίο πρόγονό μας, το όνομα του οποίου μας διαφεύγει αυτή την χρονική στιγμή, σημασία δεν έχει η εικόνα που παρουσιάζει κάποιος, αλλά η εικόνα των πράξεών του…

Ας το έχουν υπόψη τους οι ενδιαφερόμενοι, αφού σύμφωνα και με το ρήμα τοίχου άγνωστου συντάκτη, «τίποτα δεν ξεχνιέται, κανένας δεν ξεχνά…»

«Αιρετικός»

Διαβάστε στην συνέχεια το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας peristerinews.gr

————————-

Νέα παράδοση αναπηρικού αμαξιδίου από τον Δήμο Περιστερίου

Η πρωτοποριακή δράση «Ανακυκλώνω καπάκια. Βοηθάω – Κινούμαι» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία από το Δήμο Περιστερίου.

Τις προηγούμενες μέρες έφθασε στο Δήμο ένα ακόμα αναπηρικό αμαξίδιο ειδικού τύπου που παραδόθηκε σε συμπολίτη μας που το είχε απόλυτη ανάγκη.

Ο Υπεύθυνος της Δράσης Μπάμπης Δούναβης που είναι η ψυχή αυτής της σημαντικής δράσης παρέδωσε το αμαξίδιο στο συνάνθρωπο μας και εξέφρασε μια ακόμη φορά ευχαριστίες σε όλους όσους στηρίζουν με την συλλογή και την συμμετοχή τους την δράση, για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε για τη δυναμική συμμετοχή τους, τα σχολεία, που εκτός από την γνώση καλλιεργούν την κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών μας.

Ο Δήμος Περιστερίου συγκεντρώνει τα καπάκια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, «Πράσινο σπίτι», (Αγ. Βασιλείου 62), όπου γίνεται η διαλογή τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο της Δράσης στα τηλέφωνα 210-5701639, 693 2579880.

Τα ΑμεΑ και οι Έλληνες: Ακόμη και να πληρώσουν δηλώνουν έτοιμοι για να τα διευκολύνουν στην ζωή τους – Όλοι εκτός…

Μοιραστείτε το:
Tagged