Σύλλογος «Έλλη Αλεξίου»: Όχι στις περικοπές της χρηματοδότησης των σχολείων από τον Δήμο Περιστερίου

Α/θμια Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου  «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»  εκφράζει την  έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να πληρώνονται οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες  τρεις φορές το χρόνο, αντί με πάγια μηνιαία αντιμισθία.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση έρχεται να προστεθεί  στις άθλιες εργασιακές σχέσεις που βιώνουν οι συμβασιούχες σχολικές  καθαρίστριες που στερούνται δικαιώματα και ζουν σε καθεστώς μόνιμης εργασιακής ομηρείας και ανασφάλειας.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτη και η διαχειριστική λογική της Δημοτικής Αρχής  Περιστερίου που αυθαίρετα  παρακρατά το  35%  με 40% από την  Γ΄ Δόση  της κρατικής επιχορήγησης που αφορά  την κάλυψη των   λειτουργικών  αναγκών  των σχολείων προκειμένου να πληρώσει τις συμβασιούχες καθαρίστριες!!

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Περιστερίου όχι μόνο δεν διεκδικεί την άμεση μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων των καθαριστριών, αλλά συνδράμει την κυβέρνηση στην εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας και ενισχύει τη λογική των μειωμένων κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων τη στιγμή που αυτά μεγαλώνουν και από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Νηπιαγωγεία του Δήμου.

Δε φτάνει που λόγω της ολοένα και αυξανόμενης υποχρηματοδότησης των τελευταίων χρόνων τα σχολεία ασφυκτιούν και δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους δαπάνες (ΔΕΚΟ, πετρέλαιο, αναλώσιμα ),η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου αφήνει τα  σχολεία με κυριολεκτικά άδεια ταμεία!!!

Έτσι αντί για πρόσθετη  χρηματοδότηση  των Σχολικών Επιτροπών λόγω των αυξημένων αναγκών, ο Δήμος Περιστερίου εφαρμόζει «εξορθολογισμούς» και περικοπές που ναρκοθετούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων και μεταφέρει στις πλάτες τους βάρη  που δεν τους αναλογούν.

Διεκδικούμε:

το δικαίωμα όλων των σχολικών καθαριστριών στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αξιοπρεπείς αμοιβές, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία των σχολείων ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.     Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ    

Μοιραστείτε το:
Tagged