ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Τσίπρα για τις ιδιωτικοποιήσεις που υπέγραψε φαρδιά-πλατιά

Δημοσιονομικά
Μοιραστείτε το:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το «ξεπούλημα» που υπεγράφη από την κυβέρνηση Τσίπρα

Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα. Και να ήθελε ο Μητσοτάκης να τα ξεπουλήσει όλα, όπως φοβάται από χθες ο αντιπολιτευόμενος Τύπος, τον πρόλαβαν άλλοι, πιο αριστεροί.

Ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας, εκχώρησε το σύνολο της κρατικής περιουσίας, επαναλαμβάνουμε το σύνολο, για 99 έτη στο Υπερταμείο, στη διοίκηση του οποίου μετέχουν οι εκπρόσωποι των δανειστών με αποφασιστικό ρόλο. Επομένως, τζάμπα αγχώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τη «νεοφιλελεύθερη λαίλαπα» του Μητσοτάκη.

Τον πρόλαβε η πρώτη φορά Αριστερά

Ανησυχούν επίσης στην Κουμουνδούρου επειδή ο πρωθυπουργός μίλησε στους Αμερικανούς επενδυτές για επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις και, όπως υποστηρίζουν, ο ίδιος έβαλε πωλητήριο σε ΔΕΚΟ, λιμάνια, αυτοκινητόδρομους και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ακόμη δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα του Σπίρτζη για την πώληση των 14 περιφερειακών και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν σηκώσει τα λάβαρα της επανάστασης. Πάλι δεύτερος ήρθε ο Μητσοτάκης. Ο Τσίπρας έχει δεσμευθεί, με την υπογραφή του, για μία σειρά αποκρατικοποιήσεων σε δημόσιες επιχειρήσεις, στην Εγνατία και σε άλλες υποδομές.

Ομως τα ωραία δεν τελειώνουν εδώ. Προχθές στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να υπερψηφίσει τις τέσσερις συμβάσεις του Δημοσίου με συγκεκριμένες εταιρίες για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές.

Εάν μάλιστα δεν τις ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε το παγκόσμιο φαινόμενο ένα κόμμα που υπέγραψε ως κυβέρνηση συμβάσεις παραχώρησης να τις καταψηφίσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Μόλις στις 9 Απριλίου ο τότε υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης (ο οποίος δεν εξελέγη για να επαναστατήσει τώρα) είχε υπογράψει τις δύο πρώτες συμβάσεις με τους εκπροσώπους των ΕΛ.ΠΕ. και της ισπανικής Repsol, ενώ είχε δηλώσει ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έκλειναν και οι επόμενες δύο για έρευνες κοιτασμάτων δυτικά και βορειοδυτικά της Κρήτης, που βρίσκονταν για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο έλεγχος από το Ελεγκτικό ολοκληρώθηκε και η νέα κυβέρνηση πήρε τις 4 συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις έθεσε στην κρίση της Βουλής για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά αμφισβήτησης. Στην περίπτωση των αποκρατικοποιήσεων, πράγματι η Κουμουνδούρου έχει δίκιο: η κυβέρνηση τρώει από τα «έτοιμα» του Τσίπρα.

Παράλληλα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει παντιέρα κατά του ομίλου Λάτση, η οποία κατά έναν περίεργο λόγο εκδηλώθηκε μετά τις 7 Ιουλίου. Μέχρι τότε και το Ελληνικό είχε υπογράψει ο Τσίπρας και από κοινού αποφάσιζαν για τα ΕΛ.ΠΕ., όπου άλλωστε είναι οι βασικοί μέτοχοι. Ο πρώην υπουργός Ενέργειας Φάμελλος ξεσπάθωσε στη Βουλή κατά της κυβέρνησης γιατί ξεπουλά, όπως είπε, τα ΕΛ.ΠΕ. στον Λάτση. Να θυμίσουμε ότι και επί των ημερών του ο ίδιος επιχείρησε να «ξεπουλήσει» τα ΕΛ.ΠΕ. παραχωρώντας το 20% των μετοχών του Δημοσίου (από το συνολικό 35,5%), αλλά ο διαγωνισμός στον οποίο και ο όμιλος Λάτση θα πουλούσε το 30,1% (από το 45%) απέβη άγονος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον πιστεύουν ότι υπάρχουν καλά και κακά ξεπουλήματα. Αυτά που εξαγνίζονται μέσα από τα δάκρυα των υπουργών και τις κραυγές για τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης και αυτά που δαιμονοποιούνται με λίγη άχνη νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα στη Μέκκα του καπιταλισμού. Δικό τους ζήτημα, αλλά εάν πιστεύουν ότι και οι πολίτες ξεχνούν τόσο γρήγορα γίνεται και δικό τους πρόβλημα.

Να φέρουν τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» υπουργών και βουλευτών της περιόδου 2015-2017 που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, ύστερα από 4 ολόκληρα χρόνια, αποκάλυψαν ότι αρκετοί πολιτικοί διατηρούν σημαντικές καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Σε αυτούς τους πολιτικούς συμπεριλαμβάνονται και αρκετά «αστέρια» της Αριστεράς που το 2015 έπαιζαν στα ζάρια τη χώρα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις του Grexit και ταυτόχρονα διατηρούσαν παχυλούς λογαριασμούς σε ξένα πιστωτικά ιδρύματα.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να φέρουν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές όχι μόνο ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην οικονομία, αλλά και σεβασμού στους ψηφοφόρους. Να μη μοιράζουμε μόνο «επανάσταση», αλλά και να στηρίζουμε εμπράκτως την ελληνική οικονομία.

Οικολογική αφισορρύπανση

Μεγάλο το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον, ακόμη και τον τίτλο του κόμματος σκέπτονται να αλλάξουν προσθέτοντας το «Πράσινη Αριστερά». Μόνο που στην πράξη το κόμμα της Κουμουνδούρου λειτουργεί ως ένας κοινός ρυπαντής. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας με αφίσες του Αλέξη Τσίπρα εν όψει ομιλίας του σε κομματική συγκέντρωση τις επόμενες ημέρες.

Η παρανομία είναι «καραμπινάτη», όταν μάλιστα μόλις την περασμένη Κυριακή ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ξεκίνησε την επιχείρηση καθαρισμού της πόλης από διαφημιστικά πλακάτ. Ο κ. Πατούλης, μάλιστα, σημείωσε ότι από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν οι αφίσες του Τσίπρα δεν θα τις ξηλώσει αλλά κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τις μαζέψει μετά την εκδήλωση. Και με την οικολογία ο ΣΥΡΙΖΑ και με την αφισορρύπανση.

Πάνος Αμυράς: είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή: pronews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged