Συνελήφθη 48χρονη είχε στήσει «μηχανή» εξαπάτησης ηλικιωμένων – Είχε «αρμέξει» 55.000 ευρώ από 14 θύματά της

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Συνελήφθη 48χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  • Εξιχνιάστηκαν -13- περιπτώσεις απάτης
  • Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την εγκληματική της δράση ανέρχεται στις -55.000- ευρώ

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 21-4-2021 στον Άλιμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 48χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για απάτες κατ’ εξακολούθηση, κλοπή, πλαστογραφία και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης, συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός που βρέθηκε εντός της οικίας της για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Συγκατηγορούμενος της 48χρονης τυγχάνει και 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Λίγο πριν τη σύλληψη, στον Άλιμο η κατηγορουμένη είχε προσεγγίσει ηλικιωμένη, προσποιούμενη την κόρη γείτονα της και την έπεισε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο της με το πρόσχημα να τη μεταφέρει σε παρακείμενη στάση λεωφορείου. Άμεσα αστυνομικοί επενέβησαν και την συνέλαβαν.

Στην κατοχή της και στο αυτοκίνητο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- ασφαλιστήρια συμβόλαια επ’ ονόματι άλλων ατόμων, κοσμήματα και είδη ρουχισμού που φορούσε κατά την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες η κατηγορουμένη κινούμενη με αυτοκίνητο εντόπιζε ηλικιωμένα άτομα και τα εξαπατούσε πείθοντας τα να της παραδώσουν χρηματικά ποσά.

Αυτό το επιτύγχανε παρουσιάζοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθινά, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τη διεκπεραίωση χρηματικών οφειλών συγγενικού τους προσώπου προς Δημόσιες Υπηρεσίες, προς τρίτους, ακόμη και οφειλόμενη επιστροφή φόρου προς τους ίδιους.

Στη συνέχεια, τους έπειθε να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό της, τους οδηγούσε στην οικία τους, όπου τα θύματα της παρέδιδαν τα ζητούμενα χρηματικά ποσά και στο τέλος διέφευγε.

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν επιπλέον -12- περιπτώσεις εξαπάτησης με τον ίδιο τρόπο προσέγγισης των υποψήφιων ηλικιωμένων.

Στην οικία της εντοπίστηκε ο ανωτέρω συλληφθείς καθώς και κυνηγετικό τυφέκιο και -3- φυσίγγια.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Μοιραστείτε το:
Tagged