Συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένας από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται οι 16 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, και μάλιστα ένας εξ αυτών κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα, με την σημείωση  ότι είναι αλβανικής υπηκοότητας και στον κύκλο των μπαχαλάκιδων κυκλοφορεί με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος»…

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές

Το «εύρημα» που οδήγησε στον 22χρονο – Στα ίχνη του νεαρού που έριξε τον αστυνομικό

Οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του 22χρονου, που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού στα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ είναι κοντά και σε δεύτερο άτομο που φέρεται να τον αστυνομικό από την μοτοσυκλέτα.

Το πορτοφόλι με την ταυτότητά του άφησε στο σημείο του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, ο 22χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας φαίνεται ότι έχουν καταλήξει και στην ταυτότητα του νεαρού που επιτέθηκε και έριξε από την μοτοσυκλέτα τον αστυφύλακα.

Λίγες ώρες μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ο 22χρονος, ο οποίος είναι Αλβανικής καταγωγής και οργανωμένος οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας σε σύνδεσμο των Νοτίων Προαστίων, εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και κατέθεσε πως άγνωστος του είχε κλέψει το πορτοφόλι με την ταυτότητά του.

Ήδη όμως αστυνομικοί της ασφάλειας είχαν βρει το πορτοφόλι στο σημείο της επίθεσης εναντίον του αστυνομικού και τον προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ για ανάκριση, όπου ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης, σε συνδυασμό και με οπτικό υλικό στο οποίο είχε καταγραφεί.

Στην συνέχεια οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας κατέληξαν στα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη οργανωμένου οπαδού ομάδας, ο οποίος μένει στα Δυτικά προάστια.

Είναι αυτός που ακολουθεί το κομβόι των δίκυκλων της ΔΡΑΣΗ, επιτίθεται στο τελευταίο και τον ρίχνει στο οδόστρωμα, όπως αναφέρουν στο Sputnik αστυνομικές πηγές.

Έτσι τώρα προσπαθούν να τον εντοπίσουν και να τον εξετάσουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται εκτεταμένη έρευνα σε όλο το οπτικό υλικό της επίθεσης, αλλά και σε βίντεο και επικοινωνίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ταυτοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του αστυφύλακα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.

—————-

Βαριές κατηγορίες για τους 16 συλληφθέντες, για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο ένας

Συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα – Ένας 22χρονος συμμετείχε στην ομάδα που ξυλοκόπησε τον αστυνομικό και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες – Πιθανόν είναι χούλιγκαν ομάδας.

Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ένας 22χρονος Έλληνας που συμμετείχε στην ομάδα των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν εναντίον του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη και τον ξυλοκόπησαν ανηλεώς στο πρόσωπο και το κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Από τους συνολικά 16 συλληφθέντες για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε βάρος του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για κάτι, ωστόσο φαίνεται να είναι οπαδός της ΑΕΚ. Στα επεισόδια συμμετείχαν όχι μόνο αντιεξουσιαστές αλλά και χούλιγκανς πέντε ομάδων και ενδεχομένως όλοι οι συμμετέχοντες στον ξυλοδαρμό συν του άντρα που έριξε κάτω τον αστυνομικό από το μηχανάκι και για τον οποίο συνεχίζονται οι αναζητήσεις, ενδεχομένως και εκείνος να ήταν χούλιγκαν.

Ο 22χρονος ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες με συνδυασμό μεθόδων, για την συμμετοχή του, ενώ ρόλο για την ταυτοποίησή του και την παρουσία του στο σημείο έπαιξε ακόμα και το έγγραφο μετακίνησης που είχε μαζί του.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για όλους τους συλληφθέντες αναφέρει: «Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα. Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε τον νεαρό στην Νέα Σμύρνη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Ανθυπαστυνόμος της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξυλοκόπησε την Κυριακή τον νεαρό στην Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν διαμαρτυρίες και να κορυφωθεί η όλη κατάσταση με τα επεισόδια που έλαβαν χθες χώρα στην περιοχή.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Μετά τη συλλογή και μελέτη του αναγκαίου αποδεικτικού υλικού, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα Ανθυπαστυνόμος, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διεξάγεται για περιστατικό που έλαβε χώρα την 7-3-2021 στη Νέα Σμύρνη».

Πηγή: iefimerida.gr /news247.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged