Στις πλέον καταπιεστικές στην θρησκευτική ελευθερία χώρες η Τουρκία

Τουρκία
Μοιραστείτε το:

Οι ΗΠΑ κατατάσσουν την Τουρκία μεταξύ των πλέον καταπιεστικών χωρών στην θρησκευτική ελευθερία

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία των Ηνωμένων Πολιτειών (USCIRF) εξέδωσε πριν λίγες μέρες την ετήσια Έκθεσή της με τίτλο “Οι πιο σοβαροί παραβάτες θρησκευτικής ελευθερίας στον κόσμο”, κι ανάμεσα τους βρίσκεται και η Τουρκία που κατηγοριοποιείται ως “χώρα ιδιαίτερης ανησυχίας”.

Η USCIRF, ως ανεξάρτητη, δικομματική (αποτελούμενη τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και Δημοκρατικούς) επιτροπή, συμβουλεύει τον Πρόεδρο, το Κογκρέσο και τον υπουργό Εξωτερικών για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας.

Στην Ετήσια Έκθεσή της, η USCIRF περιγράφει απειλές κατά της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο και κάνει προτάσεις και συστάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά την κατάταξη κάποιων χωρών ως “χώρες ιδιαίτερης ανησυχίας” για τη συμμετοχή ή την υπέρμετρη ανοχή σε “συστηματική, συνεχιζόμενη και ισχυρή παραβίαση θρησκευτικών ελευθεριών”.

Πρόκειται για μία ακόμα κλιμάκωση στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Εκτός του παραπάνω, οι ΗΠΑ έχουν εκδόσει δυσμενείς ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία ενώ προμηθεύουν ανοιχτά τους αντιπάλους της Τουρκίας με εξελιγμένο οπλισμό κρίσιμης επιχειρησιακής αξίας σε αποστολές ανταρτοπολέμου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση δεν φαίνεται να βαίνει προς βελτίωση στο ορατό μέλλον, όχι χωρίς ριζικές αλλαγές στις συνθήκες που έχουν οδηγήσει τις σχέσεις των δυο χωρών στο ναδίρ που βρίσκονται σήμερα σε κάθε τομέα, από την εξωτερική πολιτική μέχρι την οικονομία και την αμυντική συνεργασία.

Πηγή: ptisidiastima.com

Μοιραστείτε το:
Tagged