Προφυλακιστέος ο 62χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που συνελήφθη για πορνογραφία και ασέλγεια σε ανήλικους…

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Προφυλακιστέος ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε παιδιά

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 62χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ο 62χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μετά από καταγγελία γυναίκας που προκάλεσε κινητοποίηση των διωκτικών αρχών σε Αθήνα και Καλαμάτα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορουμένου σε ασελγείς πράξεις εις βάρος άλλων τεσσάρων ανηλίκων πλην της καταγγελλόμενης υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο συνταξιούχος, που έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, φέρεται να απέστειλε φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας γυναίκας που αφορούσαν χρόνο κατά τον οποίον ήταν ανήλικη, σε συγγενικό της πρόσωπο από το οποίο ζητούσε έναντι χρημάτων αντίστοιχες πράξεις.

Στο σπίτι του 62χρονου κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, οπτικοακουστικό υλικό ερωτικού περιεχομένου με τις ανήλικες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία αλλά και κάμερες, κινητά τηλέφωνα, ψηφιακοί δίσκοι και σκληροί εξωτερικοί δίσκοι κ.α.

Τι είχε προηγηθεί…

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας συνελήφθη άτομο και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων (4) ανηλίκων.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε, στις 7.9.2022 στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θύματά του είναι και μια 22χρονη κοπέλα η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα και η οποία προχώρησε σε καταγγελία κατά του 62χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Πατήσια.

Στα χέρια των αρχών έπεσε ένας 62χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανήλικους.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 62χρονου, ο οποίος είναι παρουσιαστής τηλεμάρκετινγκ, σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Η σύλληψή του όμως έγινε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Καταγγελία από 22χρονη στην Καλαμάτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θύματά του είναι και μια 22χρονη κοπέλα η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείο στην Καλαμάτα και η οποία προχώρησε σε καταγγελία κατά του 62χρονου.

Σε αυτήν υποστηρίζει πως η αδερφή της έλαβε φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της ίδιας, όταν αυτή ήταν ανήλικη. Μάλιστα, ο άγνωστος – μέχρι εκείνη την ώρα – αποστολέας απαιτούσε από την αδερφή της 22χρονης παρόμοιες ερωτικές πράξεις, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο δράστης είχε πραγματοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του και σε βάρος των άλλων δύο ανήλικων αδερφών της 22χρονης, χωρίς η μία να γνωρίζει για την άλλη.

Μάλιστα, με τη μία αδερφή φέρεται να είχε επαφές και αφού παντρεύτηκε. Θύμα του 62χρονου έχει πέσει ακόμη ένα ανήλικο κορίτσι.

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλος του πατέρα των κοριτσιών

Ο δράστης, που παραδέχθηκε τις πράξεις του, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και παρουσίαζε εκπομπές τηλεμάρκετινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εκμεταλλεύθηκε την εμπιστοσύνη που του έδειχνε ο πατέρας των κοριτσιών, λόγω της φιλίας που τους συνέδεε.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 62χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • Φορητό σκληρό δίσκο με τουλάχιστον 157 βίντεο ερωτικού περιεχόμενου του δράστη, κάποια από αυτά και με τις ανωτέρω ανήλικες.
  • 203 CD.
  • 7 φορητούς σκληρούς δίσκους.
  • 2 κάμερες.
  • 5 κινητά τηλέφωνα.
  • 3 USB και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Μοιραστείτε το:
Tagged