Ποιος είπε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι δικτάτορας… Απλώς τα παιδιά πάνε ως “«υπερήφανοι εθελοντές»” στα ορυχεία!!!

Οικονομικά
Μοιραστείτε το:

Η Βόρεια Κορέα στέλνει τα ορφανά στα ορυχεία για «εθελοντισμό»

Οι καταγγελίες για καταναγκαστική εργασία είναι δεκάδες ανά τα χρόνια από ανθρώπους που κατάφεραν να διαφύγουν από τη Βόρεια Κορέα. Αυτήν την φορά ωστόσο έρχεται ουσιαστικά να τις πιστοποιήσει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA, το οποίο μετέδωσε ότι εκατοντάδες παιδιά «με σοφία και κουράγιο επέλεξαν να προσφέρουν στο κράτος χειρονακτική εργασία σε ορυχεία και αγροκτήματα».

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι ηλικίες των παιδιών, αλλά με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν πρόκειται πιθανότατα για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Πρόκειται δε για παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους. Τα 700 αυτά ορφανά είναι «υπερήφανοι εθελοντές» όπως μετέδωσε το KCNA.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν ευθέως τη Βόρεια Κορέα ότι εξαναγκάζει παιδιά σε σκληρές συνθήκες εργασίας, κάτι που η Πιονγκγιανγκ αρνείται. Τον Φεβρουάριο το BBC είχε μεταδώσει ότι επί δεκαετίες Νοτιοκορεάτες όμηροι του πολέμου χρησιμοποιούνταν ως σκλάβοι σε ανθρακωρυχεία της Βόρειας Κορέας. Οι συνθήκες που έχουν περιγράψει ορισμένοι από αυτούς που κατάφεραν να διαφύγουν είναι απολύτως τρομακτικές. Ατελείωτες ώρες σκληρής εργασίας με ελάχιστο φαγητό και συχνά θανατηφόρα ατυχήματα.

Πηγή: moneyreview.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged